anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am primit recent un comentariu de genul "ai scos textele din context". Voi stiti macar ce inseamna "text scos din context"?

Acesta este un text scos din context :

" Psalmi 14:1 - Nu exista dumnezeu! "

71 răspunsuri:
| cosmyna1 a răspuns:

. Există ceva în adâncul fiinţei noastre care recunoaşte că viaţa nu se sfârşeşte aici pe pământ şi că nu aparţinem acestei lumi pentru totdeauna. La nivelul intelectului, putem respinge aceasta cunoaştere, însă prezenţa lui Dumnezeu în noi şi prin noi îşi face încă simţită influenţa în interiorul nostru. Biblia ne avertizează că, în ciuda acestui lucru, unii oameni vor nega totuşi existenţa lui Dumnezeu: "Nebunul zice în inima lui: „Nu este Dumnezeu!"." (Psalmul 14:1). Întrucât peste 98% din oamenii care au trăit de-a lungul istoriei pe pământ, din toate culturile, toate popoarele şi de pe toate continentele, au crezut în existenţa lui Dumnezeu sub diferite forme, trebuie să existe ceva (sau cineva) care să fi generat această credinţă.

| 4b a răspuns:

big grin nu luam doar pasajele care ne plac noua...e bine de stiut ca un nebun afirma asa ceva, dar tu, deja stii acest lucruwinking

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru cosmyna1):

1 - Ce zici tu, partea cu traitul pe veci, se numeste "instinct de conservare".
2 - Daca eu ti-as spune ca am un caine invizibil ma crezi pur si simplu sau imi ceri dovezi concrete?
3 - Daca folosesti partea cu "omul de cand se naste are o inclinatie spre dumnezeu" (sau ceva de genul), tin sa te anunt ca la fel, de cand se naste omul are o inclinatie spre zana maseluta, mos craciun, spiridusi, elfi, si alte personaje de genul. Doar pentru ca omul are aceasta "inclinatie", nu inseamna ca aceste personaje imaginare sunt reale (inclusiv zeul tau).
4 - Religia, credinta in zei si in supranatural a aparut ca o tentativa de a explica fenomenele naturale sau alte lucruri care nu se stiau pe atunci. Al 2-lea motiv pentru care a aparut religia a fost pentru manipulare si control.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru 4b):

Ce legatura are ce ai zis tu cu intrebarea mea?

| cosmyna1 a răspuns (pentru anonim_4396):

Nebunul zice în inima lui: „Nu este Dumnezeu!" S-au stricat oamenii, fac fapte urâte; nu este niciunul care să facă binele.

Nu te regasesti in asta?

| 4b a răspuns (pentru anonim_4396):

Comentam si eu sa nu tac...n-am voie? zi ca ma retrag daca ehappy

Da, Dumnezeu ar putea apare înaintea oamenilor şi să demonstreze tuturor şi pentru totdeauna că El există. Problema este că Dumnezeu a demonstrat existenţa Sa de multe ori în Vechiul Testament (Geneza capitolele 6-9; Exod 14:21-22; 1 Regi 18:19-31). Au crezut oamenii că Dumnezeu există? Da! S-au întors ei de la căile lor rele şi au ascultat ei de Dumnezeu? Nu! Dacă o persoană nu este dornică să accepte existenţa lui Dumnezeu prin credinţă, atunci nici nu este gata să accepte pe Iisus Hristos prin credinţă ca Mântuitor (Efeseni 2:8-9). Aceasta este dorinţa lui Dumnezeu – ca oamenii să devină creştini, nu doar să creadă că Dumnezeu există.

anonim_4396

"Nu te regasesti in asta? "... trec peste partea in care practic m-ai insultat. Trebuie sa ma regasesc? La fel de bine pot spune "Nebunul zice în inima lui: Nu este Mos Craciun, Batman, Odin, Hanuman, etc!", are exact aceeasi valoare.

anonim_4396

Apropo, ti-ai mai "intarit" credinta? Ultima data parca era ca postarile mele te fac sa-ti pui si tu intrebari si ti-au cam slabit din credinta.

Dă-mi voie să îţi ofer un ultim argument pentru a arăta că Dumnezeu există. Cum ştiu eu că Dumnezeu există? Ştiu că Dumnezeu există pentru că vorbesc cu El în fiecare zi. Nu Îi aud vocea efectiv, prin sunete, dar Îi simt prezenţa, Îi simt călăuzirea, Îi cunosc dragostea pentru mine, Îi doresc harul. Au existat lucruri care s-au petrecut în viaţa mea şi care nu au altă explicaţie posibilă decât că sunt de la Dumnezeu. Dumnezeu m-a mântuit şi mi-a schimbat viaţa într-un mod atât de miraculos încât nu pot face altceva decât să recunosc şi să laud existenţa Lui. Totuşi, nici unul dintre aceste argumente nu pot să convingă pe nimeni dintre cei care refuză să recunoască ceea ce este atât de clar. În final, existenţa lui Dumnezeu trebuie acceptată prin credinţă (Evrei 11:6). Credinţa în Dumnezeu nu reprezintă un salt în întuneric, ci este un pas sigur într-o zonă bine luminată unde 90% din oameni deja locuiesc.

Acum am invatat sa gasesc un raspuns.
Da, se poate spune si asa.

| mihaitaLGP a răspuns (pentru cosmyna1):

Da, exista in adancul fiintei noastre acest sentiment, sentiment acumulat prin doctrina.

Pentru ca ceea mai mare frica este non-existenta noastra.
Nu exista frica de moarte doar de vesnicia ei.
Iar aceasta frica este inimaginabila.

Pentru ca creierul ca si organ in toata complexitatea lui moare si intr-un mod inconstient avem aceasta frica.
O frica interpretata de subconstient in functie de proprile prejudecati si experienta acumulata.

Invata sa iti accepti realitatea.

Religile sunt creatile unor minti bolnave pentru indoctrinarea si manipularea maselor.

Atunci cand vom muri o sa vedem adevarul...
Dar hai sa o dam pe absurd:
Daca Dumnezeu exista, cei ce au crezut in el se vor mantui, iar cei ce nu, vor fi chinuiti in iad.
Daca Dumnezeu nu exista, cei ce au crezut in el nu vor pati nimic, cei ce nu, tot nu vor pati nimic.
------------------------------------------------------------------------
Deci se pare ca e 1-0 pentru Dumnezeu.

Ce auzi tu este interpretarea subconstientului.

Efectul Placebo.

anonim_4396

Experientele personale nu constituie o dovada pentru ca nu pot fi demonstrate. Daca eu iti zic ca o data pe saptamana merg peste Bifrost (podul de curcubeu) si ma intalnesc cu Odin in persoana, iar acesta imi spune diverse lucruri despre viata, intelepciune, si in unele cazuri vorbesc cu Tyr despre tactici militare si alte chestii de genul, ma crezi sau nu? Practic, asta ar fi o experienta personala si ar fi la fel de valabila ca a ta. Ma crezi sau nu? Daca nu, de ce?

Sincer nu prea imi suna cunoscut numele pe care le-ai folosit aici.
Probabil daca as sti cine sunt ti-as putea raspunde la intrebare.

| cosmyna1 a răspuns (pentru mihaitaLGP):

Argumentul teleologic constă în aceea că întrucât universul ne arată o concepţie atât de uimitoare, încât trebuie să existe o Persoană Divină care să îl fi conceput. De exemplu, dacă pământul s-ar situa la numai câteva sute de kilometri mai aproape sau mai departe de soare, nu ar fi în măsură să aibă viaţă pe el aşa cum se întâmplă acum. Dacă elementele din atmosfera terestră ar avea proporţii diferite cu numai câteva procente, orice vieţuitoare de pe pământ ar muri. Probabilitatea de apariţie a unei singure molecule de proteină este de 1 la 10243 (adică 10 urmat de 243 zerouri). Pe de altă parte, o singură celula este formată din milioane de molecule de proteine.
Alt argument logic cu privire la existenţa lui Dumnezeu este denumit argumentul cosmologic. Fiecare efect trebuie să aibă o cauză. Universul şi orice există în el reprezintă un efect. Trebuie, deci, să existe ceva care să fi cauzat apariţia şi existenţa acestuia. În sfârşit în acest şir, trebuie să existe ceva "ne-cauzat" care să fi fost sursa a tot ceea ce a apărut şi există. Acest ceva "ne-cauzat" nu poate fi decât Dumnezeu. Al patrulea argument este cunoscut şi sub numele de argumentul moral. Fiecare popor din istorie a avut o formă sau alta de norme sau legi. Toţi au avut o percepţie asupra binelui sau răului. Crimele, minciuna, hoţia şi imoralitatea sunt pretutindeni asociate cu răul. De unde am putea să avem acest simţ al binelui şi răului dacă nu de la un Dumnezeu Sfânt?

| cosmyna1 a răspuns:

Al treilea*
in loc de
"al patrulea"

anonim_4396

E vorba despre religia vikingilor. Odin este zeul cel mare, Bifrost este podul de curcubeu care face legatura intre Midgard (planeta noastra) si Asgard...etc, ai prins idea. Deci... daca ti-as spune ce ti-am scris in comentariul respectiv, ma crezi sau nu?

anonim_4396

"Acest ceva ne-cauzat nu poate fi decât dumnezeu"... de ce? Daca acel ceva ne-cauzat este insusi universul si prin urmare, nu mai este nevoie de prezenta unui zeu?

Si acest " univers" nu poate fi numit tot un zeu din moment ce el ne-a creat si are grija de noi?

anonim_4396

1 - "De unde am putea să avem acest simţ al binelui şi răului dacă nu de la un dumnezeu"... esti constienta ca acel simt al binelui si al raului, de fapt nu este meritul lui dumnezeu ci al lui lucifer nu? Daca ar fi sa ne luam dupa crestinism, practic el a fost cel care ne-a dat aceasta capacitate nu dumnezeu. Lui lucifer trebuie sa-i multumesti nu lui dumnezeu.
2 - Zeul tau a permis sclavia, crimele, violul, incestul, abuzul, furtul si multe altele. Zeul tau a ucis exagerat de multe persoane si animale nevinovate pentru a-i pedepsi pe cativa pacatosi. Zeul tau te considera vinovata de niste lucruri pe care le-au facut Adam si Eva nu tu. Tie ti se par acte morale si corecte? Fi sincera, Da sau Nu?

Da eu nu ti-am spus ca ma urc pe un curcubeu si merg pe luna facuta din branza.
Te rog nu confunda...
Si mai citeste o data comentariul meu precedent

anonim_4396

Universul nu are grija de nimeni. Nu prea cunosti multe despre univers nu? El nu e o "fiinta" care sa vegheze asupra speciei noastre. Noi nu suntem "miezul din fanta" in univers.

| TheTigerX a răspuns:

"Nebunul zice în inima lui: „Nu este Dumnezeu!"."

Tu, Gaia, ce spui?

Nu are grija de noi?
atunci cum se face ca nu ne-a cazut nici un meteorit pe planeta care sa ne distruga, ca nu ne-am apropiat mai mult de soare, ca inca avem reurse dupa. n ...nr de ani
App: Cati ani spuneti voi ca are planeta?

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru TheTigerX):

Eu spun "Nebunul zice în inima lui: Nu este Odin, Hanuman, Mos Craciun, Zambazulu, Baxu, Bagon, Meba, Krishna ...etc"

Asta se numeste evolutie, nimic nu a aparut dintr-o data din lut.
Ai impresia ca te bucuri de unicitate ca forma de viata suprema pentru ca nu ai experienta si nici capacitatea sa intelegi toate nivelurile de existenta care coexista simultan.
Viata nu se poate desfasura doar in medii cunoscute de tine.

Acest simt nu se datoreaza unei forte divine si unei "aptitudini" numita ratiune.
Care mergand contra ei denota lipsa de moralitate in cadrul propriei specii.
Binele si raul sunt doar niste iluzii care iti ofera senzatia ca esti important.
In perspectiva nimic nu este gresit.
Totul este perfect asa cum este iar formele pe care le iau materia, energia si informatia in procesul lor de dezvoltare continu nu sunt cauzate de forte divine.

Lasa proprile prejudecati si incerca sa vezi dincolo de iluzie.

anonim_4396

Sa o luam mai simplu sa intelegi si tu...
Sa zicem ca eu iti spun ca o data pe saptamana ma intalnesc personal cu Odin (zeul din religia nordica) si cu Tyr (un alt zeu din religia nordica). De fiecare data cand ma intalnesc cu ei, bem, petrecem si ei imi dau informatii despre viata, tactici militare, intelepciune si altele. Ma crezi sau nu? Daca nu, de ce?

| cosmyna1 a răspuns (pentru mihaitaLGP):

Asta insemna ca poti sa bati, sa injuri, sa scuipi, sa hulesti si sa omori pe aproapele tau iar apoi sa spui: asa trebuia sa fie.
asta ti se pare tie moral?

Întrebări similare