Nu m-am gandit la asta pana acum...
cred ca in functie de locurile de pe glob in care au ajuns acestia au inceput sa se schimbe ca sa se adapteze mediului inconjurator...
Ei bine, s-au adaptat la clima si la alimentatie. Negrii, de la atata soare si caldura, nu aveau cum sa fie albi, albii din nord fara prea mult soare, nu aveau cum sa se bronzeze. Chinezii au culoarea aceea din cauza ficatului si asa mai departe. In functie de clima si alimentatie. Ce intrebare stupida!
Prin evolutie si adaptare, la conditiile de clima si temperatura in care traiau.in special lumina soartelui si pigmentii pielii au hotarat culoarea,deschiderea ochilor,iar oamenii au hotarat, hainele, si alte mijloace de adaptare, locuinte, etc.cine ti-a spus ca Adam si eva albi fost-au? eu stiu altfel.
Unii au stat la soare prea mult, si s-au bronzat, devenind negrii.Altii s-au ingalbenit de frica, si unii s-au inrosit de nervi. ))
Lasand gluma, pe timpul lui Adam si Eva (3760 i.e.n.)pe pamant traiau deja milioane de oameni de rase diferite.O pereche cu aceeasi grupa sanguina si acelasai rh nu putea naste copii de 8 tipuri diferite (din 4 grupe sanguine, fiecare cu rh pozitiv/negativ).In urma cu 4, 4 milioane de ani apare in Africa Ardipithecus ramidus, care traia doar prin paduri, la scurt timp dupa aceea incepe perioada lui Australopithecus, acum 2, 5 mil.de ani Africa adapostea o diversitate de specii de oameni.Se deosebesc 2 linii de descendenta.Australopithecus apartinand specilor aferensis si africanos, care au predominat pana acum circa 2, 5 mil.de ani.Iar australopithecus care apartin speciei robustus si boisei apar mai tarziu.In africa de (s)si (e)apar primii fauritori de unelte (acum circa 2, 5 mil.de ani) adica homo habilis si homo rudolfenis, pamantul trece prin ere glaciare, se schimba clima si vegetatia(ca si acum dupa cum observi)apare o linie care evolueaza in directia omului modern.iar australopithecus dispare acum 1, 2 mil.de ani.In asia s-a descoperit homo erectus care s-a imprasatiat pe pamant, Unul dintre urmasii sai este Homo heidelbergenis descoperit in Germania, si mai apoi in toata europa(si prin Romania?)se presupune ca acesta ar fi stramosul europenilor adevarati(neanderthalienii) acum 100.000 de ani.In timp cde in europa incepea perioada neanderthalienilor,in africa se sfarsia evolutia omului modern din punct de vedere anatomic, homo sapiens si-a parasit continentul(africa)acum o suta de mii de ani ajungand in europa acum circa patruzeci de mii de ani, nu se stie daca homo sapiens la inlocuit pe neanderthal, dar in urma unor cercetari se presupune, ca neanderthalul nu a facut fata climei oscilatilor dintre frig si caldura. Diferentele de culoare ale pieli ar putea fi din cauza mediului.(cine stie)oricum nici stiinta si nici religia nu pot explica deocamndata cum au aparut cele 4 rase(europeana, mongola, neagra si rosie, de nervi )
Nu cred in Dumnezeu, deci implicit nici in Adam si Eva.Insa iti spun ceva interesant:Se presupune ca Dumnezeu a fost nascut in Orientul Mijlociu, de ce ai crede ca e alb?
lilith16 întreabă:
Bossa100000 întreabă: