| Inferno a întrebat:

Am sa va dau doua situatii, dupa care am sa va adresez o intrebare.Ambele situatii nu sunt adevarate, doar ne imaginam si atat.

Situatia 1
Sa ne imaginam un ateu si un crestin(s-au orice alta religie) izolati pe o insula l-psita de mancare.
Crestinul se roaga sa il salveze Dumnezeu si crede ca acesta il va ajuta. Acest lucru ii ridica moralul si il face sa supravietuiasca cel putin 2 zile in plus.
Ateu se uita, observa ca nu este nimic de facut si ca o sa piara curand. Acest lucru ii scade moralul si il face sa moara ma repede decat crestinul.
Poate ca o sa spunet ca ce conteaza o zi in plus.
Conteaza. Poate in aceasta zi crestinul este vazut de o echipa de salvare si salvat.
Concluzia:Nu intodeauna e bine sa fi realist.
Situatia 2
Un ateu si un crestin nu au ce manca. In fata lor este un magazin cu mancare.
Crestinul se roaga sa il ajute Dummnezeu si nu incearca sa fure din magazin.
Ateul vede ca nu il poate vedea nimeni si fura din magazin.
Ateul supravietuieste si crestinul moare.
Intrebarea este:
E mai bine sa fi ateu sau crestin?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Conteaza sa fi om in primul rand si sa gandesti mai mult cu capul, iar crestini de pe TPU habar nu au cei aia crestinism nici macar cui ea dat isus cheia primei biserici deci de ce crestini vb nu exista asa ceva

40 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru anonim_4396):

Tot ce nu poate fi dovedit ca exista, exista de fapt te inteleg

| shadovv a răspuns (pentru Dandanache):

Si ce treaba are asta cu discutia noastra? Eu te am intrebat daca e greu sa te rogi in gand in timp ce inoti?

| Syotos a răspuns (pentru Woodenpints91):

Eu ma refeream la crestin happy.

| Dandanache a răspuns (pentru shadovv):

Nu. Dar e dificil sa supravietuiesti daca esti ateu? De ce nu contrezi si intrebarea initiala?

| shadovv a răspuns (pentru Dandanache):

Supravietuirea nu tine de gandirea omului fata de religie. Singura diferenta e ca omul religios cere "ajutor de la zei".

| Aluiin a răspuns:

Situatia 1. Ateul ar avea mult mai multa motivatie, stiind ca viata asta, e singura de care o sa aiba parte, spre deosebire de un crestin, care ar considera moartea ca un drum rapid spre "rai"

Situatia 2. Amandoi ar supravietui. Chiar daca crestinul ar fi furat, din cate inteleg eu "pacatele" lor se mai si iarta. Indiferent de cine ar fura, banuiesc ca ar imparti mancarea.

| Dzaved a răspuns:

In situatia a doua fii linistit ca Dumnezeu are grija de crestin si il salveaza. Uita-te in Biblie cum a avut grija DUmnezeu de Ilie, l-au hranit corbii...si daca crestinul moare, sa stii ca ajunge in rai si e bine...ateul si daca mai traieste ca fura, oricum ajunge in iad ( in caz ca nu se caieste si se face crestin ). Sper ca am fost destul de clar

| morningstar a răspuns:

1. Eu cred ca importanta are nu cu cate zile mai tarziu sau mai devreme moare crestinul sau ateul, pentru ca pana la urma toti murim. Important este ceea ce ne asteapta dupa moarte. De aceea este bine sa avem credinta.
2. Ateului o sa ii mearga sa fure la nesfarsit, oare? Crestinul se roaga si Dumnezeu ii poate da prin alte mijloace, daca acesata are credinta ca va primi. Si chiar daca nu primeste de la Dumnezeu, mai tarziu sau mai devreme o sa vada de ce Dumnezeu a facut aceasta.

| FartsMaker a răspuns:

Asta a fost o batalie crestin vs ateu si a iesit remiza?

| armandS a răspuns:

Depinde de fiecare om,eu sunt ateu, nu astept nimic sa vina sa ma salveze, analizez situatia si incerc sa iau decizia cea mai buna.