La extraterestri nu avem nici o pretentie pentru ca sunt departe (in cazul in care exista) si existenta sau neexistenta lor are importanta redusa.
In schimb existenta lui Dumnezeu e clar o minciuna pentru ca scrierile legate de el sunt absurde si au un scop bine definit si anume acela de a insela oamenii naivi si creduli.
Undele radio ca nu stiam de ele era ok, nimeni nu vorbea de ele. Daca vorbea de ele le gaseam si era totul OK. De Dumnezeu vorbesc multi, dar vorbele lor sunt minciuna. Se spune ca povestile despre Dumnezeu vin de la el. El e atotstiutor. Daca el e atotstiutor si povestile vin de la el si sunt primitive, false, absurde, atunci cei care l-eau scris sunt niste mincinosi si povestile lor nu vin de la nici un Dumnezeu. Sunt doar povesti primitive inventate pentru prostirea naivilor. Daca Dumnezeu iubeste omul si e atotputernic, atunci nu are nici un motiv sa se ascunda, nu are nici un motiv sa fie invizibil, nu are nici un motiv sa fie mut. Daca Dumnezeu e atotputernic si iubeste omul si el a facut totul, atunci nu avea rost sa faca purici, paduchi, plosnite, capuse, viermi, paraziti, daunatori in agricultura, nu avea rost sa lase oamenii in intunericul nestiintei si primitivismului, sa moara de boli, de frig, de foame, in accidente si in razboaie si nu se justifica nici "minunile". Un Dumnezeu bun, puternic si iubitor ajuta omul non-stop, nu se ocupa cu minuni pentru ca ajutorul lui nu ar trebui sa fie o raritate. Apoi, daca e atotputernic si infinit in timp si in spatiu si poate face oricand orice, atunci pentru el omul are valoarea egala cu zero si nu poate exista iubire sau interes pentru ceva egal cu zero. Se mai spune in povesti ca Dumnezeu da viata vesnica. Daca omul are valoarea zero fata de infinitatea lui Dumnezeu, atunci si faptele omului au aceeasi relevanta si zeul de poveste nu are nici un motiv sa dea viata vesnica care e lucru mare unor entitati cu valoare zero. In concluzie diferenta dintre extraterestri si Dumnezeu e ca extraterestrii pot sa existe, dar zeul din povesti e doar o inventie primitiva si absurda care nu exista si nici nu e logic sa existe. Singura justificare a existentei personajului in povesti e prostirea naivilor. Cu povesti inventate nu se face treaba buna. Doar cu stiinta adevarata se poate progresa si se pot face lucruri bune.
Ai. Modul în care Dumnezeu ne poate vorbi e extrem de variat. Sfintul Augustin, unul din marii învățați ai bisericii, cand era în perioada lui de căutare a lui Dumnezeu, a auzit o fetita din vecini care repeta meu "Ia, citește!", a înțeles ca mesajul era pentru el, a mers în casa a luat Biblia, a citit, și a înțeles. Căutarea lui a luat sfarsit. Dincolo de simpla înțelegere a ce a citit, l-a găsit pe Dumnezeu. Sau, un deținut a vrut sa îl provoace pe Dumnezeu, i-a cerut sa îl scoale la ora 2, 15, lucru total neobișnuit, căci se culca seara și se trezea abia dimineața. Ei bine, la 2, 15 a fost treaz. Și a crezut.
Vrei sa îți dea în scris? Îți va da cumva. Dar, e o condiție. Dacă o faci doar de dragul de a o face, nu va funcționa, dacă însă sincer cauti adevărul, îl vei descoperi.
Mi-ar place ca, atunci cand îți va vorbi, sa îmi descrii experienta avuta. Sunt sigur ca va fi foarte interesanta.
Eu zic sa nu- i faci tu program cum sa raspunda, e sufucint sa pui tu intrebarea cu voce tare ( ca sa stii tu sigur care e intrebarea). Gaseste El o cale sa raspunda.
Se poate, daca acea foaie cu întrebarea i-o dai preotului in mana sa o duca el insusi in altar, dar numai dupa ce te spovedesti si spui sincer absolut TOATE pacatele infaptuite pana acum.
Ai sanse mai mari sa iti inveti pisica sa vorbeasca, decat sa primesti raspunsuri de la cineva care nu exista.
Dumnezeu nu exista. Dumnezeu e un personaj fictiv de poveste primitiva, fantezista, puerila si absurda scrisa pentru prostirea naivilor creduli si nestiutori, deci sansele sunt zero
Dar dacă Dumnezeul descris de tine chiar nu exista, însă exista un altul care sa fie dincolo de tot ce crezi tu despre El?
Cel din Biblie se vede clar ca e o inventie, iar altul nu s-a aratat. Toti zeii sunt personaje inventate inexistente. https://ro.wikipedia.org/wiki/List%C4%83_de_zei
Eu nu cred nimic despre nici un zeu. Eu vad ca legile fizicii sunt cele care guverneaza tot ce exista, deci cu cat avem mai multa stiinta putem face sa ne fie mai bine. Povestile inventate care nu se verifica practic nu aduc nimic bun. E doar un mod prin care unii oameni ii inseala pe ceilalti.
Nici extraterestrii nu s-au arătat. Științific vorbind, nu avem dovezi ca ar exista, tocmai pentru ca nu s-au arătat. Dar în cazul asta îl consideram nebun le cel ce susține cu tărie ca extratereștrii nu exista, de unde știe el? Și totuși, în ce îl privește pe Dumnezeu, ne permitem, în lipsa dovezilor sa susținem cu tărie ca nu exista. E aceeași logica, de ce răspunsul e diferit? Adevărul e ca lipsa nu induce automat inexistenta. Acum 500 de ani, dacă ii spuneai cuiva ca exista unde radio, putea spune ca nu exista, ca nu exista nici o dovada a existentei lor. Dar ele exista! La fel e cu Dumnezeu, dacă nu ai dovezi, nu înseamna automat ca nu exista, ci doar ca nu ai cautat cum ai unde trebuie.
La început (în ce privește extratereștrii și undele radio), o dai pe lingă. Nu aia era ideea. Nu ai înțeles unde bat. Voiam sa zic ca din principiu dacă nu auzi nimic de un lucru (ET, unde radio), nu poți susține sus și tare ca ele nu exista, înseamnă doar ca tu nu știi de ele, însă nu e la fel în. cazul lui Dumnezeu, la El se poate sa nu știm nimic și sa zicem în gura mare ca nu exista.
În rest, citindu-ti și alte răspunsuri vad ca seamănă între ele, zici de argumente, dar tot repetind, pare totul ceva învățat pe de rost, poate poezie.
Am inteles unde bati. Daca eu nu stiu ceva si cineva imi spune o minciuna gogonata, care se verifica practic ca e minciuna, dupa ideea ta eu trebuie sa il cred pe mincinos. Evident ca poti sa acorzi putina credibilitate unui individ care iti spune cava ce nu stii, dar nu si in cazul in care lucrurile pe care ti le spune sunt absurditati. Daca Dumnezeu ar exista, daca ar fi puternic si daca ar iubi oamenii, atunci Dumnezeu nu ar fi invizibil si mut, Dumnezeu ar ajuta omul, nu l-ar lasa in intunericul nestiintei si primitivismului, sa moara de boli, de foame, de sete, de frig, in accidente si in razboiaie. Daca Dumnezeu ar fi facut totul si ar iubi omul, atunci nu ar fi facut purici, paduchi, viermi, plosnite, tantari, capuse. Daca Dumnezeu ar sta la baza scrierilor despre el, atunci acele scrieri ar fi varful stiintei si nu niste povesti puerile, primitive, fanteziste si absurde scrise pentru propstirea naivilor creduli si nestiutori. E un lucru simplu si adevarat ca orice om care spune lucruri false e un mincinos si valoarea minciunilor lui e sub zero pentru ca au impact negativ.
Hei, iar ai repetat poezia.
Am sa îți răspund, dar, pentru ca poezia ta cere un răspuns elaborat, am sa revin, căci acum chiar nu am timp.
Degeaba te obosesti ca vei primi acelasi raspuns. Adevarul nu are variante ca sa inlocuiesc o varianta cu alta.
La extraterestri nu avem nici o pretentie pentru ca sunt departe (in cazul in care exista) si existenta sau neexistenta lor are importanta redusa.
In schimb existenta lui Dumnezeu e clar o minciuna pentru ca scrierile legate de el sunt absurde si au un scop bine definit si anume acela de a insela oamenii naivi si creduli.
Undele radio ca nu stiam de ele era ok, nimeni nu vorbea de ele. Daca vorbea de ele le gaseam si era totul OK. De Dumnezeu vorbesc multi, dar vorbele lor sunt minciuna. Se spune ca povestile despre Dumnezeu vin de la el. El e atotstiutor. Daca el e atotstiutor si povestile vin de la el si sunt primitive, false, absurde, atunci cei care l-eau scris sunt niste mincinosi si povestile lor nu vin de la nici un Dumnezeu. Sunt doar povesti primitive inventate pentru prostirea naivilor. Daca Dumnezeu iubeste omul si e atotputernic, atunci nu are nici un motiv sa se ascunda, nu are nici un motiv sa fie invizibil, nu are nici un motiv sa fie mut. Daca Dumnezeu e atotputernic si iubeste omul si el a facut totul, atunci nu avea rost sa faca purici, paduchi, plosnite, capuse, viermi, paraziti, daunatori in agricultura, nu avea rost sa lase oamenii in intunericul nestiintei si primitivismului, sa moara de boli, de frig, de foame, in accidente si in razboaie si nu se justifica nici "minunile". Un Dumnezeu bun, puternic si iubitor ajuta omul non-stop, nu se ocupa cu minuni pentru ca ajutorul lui nu ar trebui sa fie o raritate. Apoi, daca e atotputernic si infinit in timp si in spatiu si poate face oricand orice, atunci pentru el omul are valoarea egala cu zero si nu poate exista iubire sau interes pentru ceva egal cu zero. Se mai spune in povesti ca Dumnezeu da viata vesnica. Daca omul are valoarea zero fata de infinitatea lui Dumnezeu, atunci si faptele omului au aceeasi relevanta si zeul de poveste nu are nici un motiv sa dea viata vesnica care e lucru mare unor entitati cu valoare zero. In concluzie diferenta dintre extraterestri si Dumnezeu e ca extraterestrii pot sa existe, dar zeul din povesti e doar o inventie primitiva si absurda care nu exista si nici nu e logic sa existe. Singura justificare a existentei personajului in povesti e prostirea naivilor. Cu povesti inventate nu se face treaba buna. Doar cu stiinta adevarata se poate progresa si se pot face lucruri bune.
Nici Mos Craciun nu face asta si tu vrei s-o faca Barosanu suprem? Pretentii cam mari.
Raspunsul o sa-l primesti de unde nu te astepti.
Universul iti va raspunde intr-un fel sau altul.Altii il numesc Dumnezeu dar te asigur ca nu are nicio legatura cu evreii si cu zeul lor.
Dupa cateva ciuperci halucinogene si 2-3 cuie, iti va scrie un adevarat roman.
anonim_4396 întreabă: