Oameni buni, voi stiti care e definita cuvantului secta? Comunitate care s-a despartit de biserica oficiala.Care sunt bisericile oficiale? CEA ORTODOXA SI CEA CATOLICA.Nu noi ii facem asa, asta e numele lor.
Deranjant este proelitismul agresiv pe care în general grupările dizidente (cunoscute ca secte) îl fac, racolarea de noi şi noi adepţi.
Succesul lor în această racolare nu se bazează pe vreo dreptate pe care să o aibă ci pur şi simplu pe maniera de abordare şi manipulare. De ce? Pentru că sunt sute şi mii de secte, toate făcând prozelitism, dar nu pot fi sute şi mii de "adevăruri" care să convingă prin valoarea lor, pentru că toate se contrazic reciproc.
În aceste grupări dizidente se practică un proelitism agresiv, deşi, acestea au părăsit învăţături de bază ale Bisericii apostolice:
-transmiterea harului preoţiei, ierarhia preoţească confirmată de Hristos în Biserică, cele şapte taine, Predania - ca al doilea izvor al Revelaţiei divine (Sf. Tradiţie) şi în acelaşi timp spaţiul în care a apărut biblia, etc...
Sincer,am aceeasi parere cu saveour souls.ca ortodox normal ar fi sa resping ecumenismul numit panerezia vremurilor noastre, dar ma incanta ideea unirii tuturor religiilor intr-o mare religie sub sloganul; unitate in diversitate daca aceasta unitate se va face intru slava Singurului si unicului dumnezeu si a gloriei sale.dar asta sa nu se intample prin facatura vrajmasului care prin inselaciune va face aceasta unire cautand sa -si implineasca vechiul vis de marire si pierdere a neamului omenesc.niste principii sanatoase, drepte dupa care sa traiasca toata lumea in armonie si sa faca din pamantul acesta intreg, ceia ce a randuit Domnul omului inca de la inceput.si de ce nu? mai departe decat pamantul daca ne e ingaduit si ne putem permite.
Ai dreptate,eu sunt baptista si nu imi este rusine sa recunosc! Si am auzit multa lume! Pentru ca se mai fac evanghelizari si chesti,si na'lumea nu te ascula zic "ehh, uite-i si pe sectantii ãia si etc". Pana si profu'de religie, cred ca in fiecare ora ne zicea de "sectanti"ca ii vezi doamne pe la universitate cu Biblia in mana, si ne spunea de popii lui si etc(uff, bine ca am scapat de el ca ma enerva la maxim
Eu zic sa nu asculti gura lumii si tine-ti idee ta ca e buna
Da' ce spun baptistii de penticostali? Sau penticostalii de baptisti? Si de ce nu sunt luterani, daca tot il respecta atat pe Luther?
Aha, deci il dezaprobati pe Luther! In ce priveste abordarile interconfesionale, mi se pare ca nu aveti cum sa va aprobati unii pe altii, pentru ca ar trebui sa fiti una si aceeasi. Daca tu baptist ii aprobi pe penticostali de ce nu esti penticostal? Nu era vorba de injurat aici; am vazut niste materiale filmate pe un site baptist cu penticostali, in momentul de ras liber general, e drept ca in zona Indonezia.
Poi daca s-au rupt de biserica ei singuri s-au facut pe sine sectanti.nu inteleg de ce se simt jigniti
Imi plac foarte mult documentarele parca in anul 2001 nu mai stiu exact.BOR nu a mai avut putere sa se bage in constitutia Romaniei, religiile ca baptismul si cei penticostali au trecut ca culte crestine, daca stai sa citesti constitutia privind cultele crestine in egala masura apare si cea ortodoxa deci nu este cu nimic mai superioara fata de celelalte.