Dupa cei catolici, ca numar de membri urmeaza imediat crestinii ortodocsi.
Dintre neoprotestanti, oricum, sunt foarte multe grupari, denominatiuni, care isi impart acel numar care doar ca suma totala este mare...
Retine totusi ca numarul nu are nici o relevanta. Nici macar a mia parte din relevanta pe care o are adevarul istoriei...
Dupa catolici iti spun eu cine urmeaza
cultul penticostal cu 650 de milioane de adepti
si in total cultele protestante si neoprotestante sunt de 900 de milioane cu tot cu penticostali
E ca si cum tu i-ai aduna pe toti cei care mai pastreaza astazi Biserica (ortodocsi si catolici) si i-ai baga pe toti in aceeasi oala. Sunt multe genuri de penticostali care insumati dau o cifra, dar sunt ramuri si grupari diferite... Iar cifra este mult exagerata de wikipedia sau de site-ul de pe care ai luat-o...
Dintre astia, penticostalii sunt cei mai multi, cu o suta si ceva de milioane de membri, urmati indeaproape de baptisti.
Dar pana la urma, toti cei vreo doua miliarde de crestini si-au insusit aceeasi poveste fara nici o baza reala, iar diferentele dintre ei practic se reduc la lucruri de genul "sub ce unghi si-o freca Isus", iar cum practic exista o infinitate de unghiuri posibile, pot exista o infinitate de culte, secte sau "freelancer-i" cu idei crestine.
Daca este sa fim sinceri, singura religie Cresina este cea Ortodoxa.Catolicii si celelalte secte si-au platit asa numiti credinciosi care nu au nici in clin nici in maneca cu religia, i-a atras banul, care nu are de a face cu vreo religie.
Ca sa ma explic, eu gandesc cam asa, decat o armata de mercenari chiauni, mai bine 1 credincios adevarat, cu ala rastorn si lumea!
Asa e!
Ma mir ca nu m-ai injurat. Dar te iert.
Caci am uitat sa completez, ca morala propovaduita de religii este o suma de legi de supravietuire si nu se supune nici votului, nici referendumulor. Se respecta sau nu. Planeta nu e condusa de capuse, care sunt majoritare.Caci ar muri si ele de foame.
DeProfundis99 întreabă: