anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am și eu o întrebare: De ce Dumnezeu și-a creat propriul inamic și nu-l poate nimici? Adică unde e logica?

Răspuns Câştigător
| CostinAlamariu a răspuns:

Dumnezeu nu si-a creat niciun inamic. Daca te referi la diavol sa stii ca diavolul nu e opusul lui Dumnezeu sau ceva de genul asta. Diavolul este doar o creatura, un înger care s-a intors impotriva lui Dumnezeu. Atata tot.
Si Dumnezeu nu vrea sa-l nimiceasca fiindca Dumnezeu nu creeaza doar ca apoi sa distruga. Dumnezeu nu distruge nimic din ce a creat. Absolut nimic. De aceea diavolul impreuna cu toti ingerii si cu toti oamenii va exista veșnic, dar dupa Judecata cea mare diavolul n-o sa mai poata sa aiba nicio influenta asupra oamenilor. El are o influenta limitata acum dupa cum îi permite Dumnezeu, dar asta e temporar.
Nu că nu-l poate nimici. Nu vrea, si am zis si de ce. Dumnezeu isi iubeste creatura, chiar si pe diavol il iubeste. Atata doar ca diavolul nu Îl iubeste pe Dumnezeu si de asta a si ajuns diavol. Dumnezeu ar vrea ca el sa se intoarca si sa fie iar înger de lumină, dar marea lui mandrie îl impiedica. El si-a ales-o. Nu l-a pus nimeni sa i se impotriveasca lui Dumnezeu. Asta e. N-o sa-l nimiceasca pe diavol, dar la a doua venire o sa-i nimiceasca orice putere si influenta si o sa fie pe veci inchis in inchisoarea mandriei pe care el singur si-a creat-o.

| fllu07 a răspuns (pentru CostinAlamariu):

Ce impertinență din partea ta. Mai citește odată Apocalipsa 12:12.
"Știe că mai are puțin timp" până ce? Se termină popcornul? Sau? Mai citește și Apocalipsa 20:10, 14.
Doamne cum crezi ca dupa atâta mizerie si aroganță, atâta ură și dezbinare, crime, și ținut lumea în întuneric spiritual Dumnezeu îl iubește pe Diavol si nu îl va distruge? Esti total pe alte căi. Sigur. Nu căi biblice.

| CostinAlamariu a răspuns (pentru fllu07):

O sa te ascult cand o sa-mi raspunzi la intrebarea de data trecuta, la care nu mi-ai raspuns.

| bobbyshmurda97 a răspuns (pentru fllu07):

Omul a ales sa manance din pom tu toate ca a fost avertizat, nu e ca si cum a fost decizia noastra sa nu ascultam

| fllu07 a răspuns (pentru bobbyshmurda97):

Nu înțeleg care e legătura cu ce am spus eu.

10 răspunsuri:
DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Pai nu si-a creat propriul inamic.

| T0T a răspuns:

Cine a spus că nu poate?

Răspuns utilizator avertizat
| LoveSleep a răspuns:

Pentru ca l-a dat pe propriul sau Netflix noua oamenilor, ca sa nu ne plictisim.
Si ce voiai sa faca toata ziua? Si-a creat si el un inamic ca sa nu se plictisească in rai.

| Pricope_Marius_1997 a răspuns:

Suna ceva semanator cu: Batman l-a creat pe Joker dintr-un accident si se tot chinuie sa il prinda si sal nimiceasca.

| SingleForOne a răspuns:

Pentru că știe că se va nimici singur, deci n-are rost să-și consume voința pentru un asemenea lucru.

| marinaru777 a răspuns:

Nu a fost rau de la inceput, omul e liber sa aleaga si el ce face bine sau rau decizia ne apartine si in functie de ce optam avem parte. Unii se multumesc cu putin altii cu mai mult si sunt unii care nu se multumesc cu nimic. A vrut mai mult decat trebuie parerea mea.

| Whateverrr a răspuns:

Dumnezeu nu l-a creat pe diavol rău. Răutatea a venit din razvratire, dintr-o dorinta orgolioasa de a lua locul lui Dumnezeu.

Si Dumnezeu poate sa-l nimiceasca, si chiar o va face. Cand va incepe Imparatia de 1000 de ani, Satana va fi legat, si apoi aruncat in iazul cu foc alaturi de toti cei ce nu au venit la pocainta si au dus o viata condusa de vointa proprie, pacatoasa.

| silentnoise9 a răspuns:

Prin definitia sa Dumnezeu este o fiinta atotputernica.
Insasi acest inamic nu ar fi putut sa existe si sa continue sa existe fara puterea Sa, din moment ce Dumnezeu a creat totul. Asa ca, de ce nu l-ar putea nimici?