Stai linistit ca majoritatea isi dau seama pana la sfarsitul vietii ca au facut o tampenie cu ateismul lor si se pocaiesc. Crestineste si la ei
Pai nu prea exista o inmormantare tipica a ateilor in Romania...Prejudecatile si obiceiurile barbare si stupide sunt prea inradacinate sa se schimbe peste noapte.
Teoretic ar trebui incinerat cadavrul iar familia organizeaza o masa simpla pentru cel decedat, fara smuls de par din cap, lins de icoane, tamaie, coliva si alte aberatii barbare.
Pai eu fiind ateu probabil voi chema preotul doar pentru traditie, nu pentru ca eu cred in dumnezeu, la fel si la o nunta, daca ma duc la biserica ma duc tot pentru traditie nu pentru dumnezu.
p. s:sustin 100% ce a zis satanistul
Inca nu am vazut o inmormantare atee dar cred ca nici nu o sa vad in Romania aici sunt ateii foarte putinii, si eu provin dintr-o familie catolica, ortodoxa, penticostala si sincer daca ar muri sa presupunem mama ar fi inmormantata crestinieste, tata care e agnostic tot crestinieste in fine eu incerc sai respect sai ajut cat sunt un viata nu dupa ce mor
Depinde, traditional se inmormanteaza mortul, eu sunt intr-o familie de crestini, deci la mine se inmormanteaza. Oricum, nu e mare diferenta daca il incinerezi sau il inmormantezi. Oricum mortu'i mort si nu ii pasa unde e pus dupa ce moare.