"Prietenul la nevoie se cunoaste,deci ajuta-l cand are greutati, aceasta inseamna jertfa cateodata, inseamna sa renunti la ceva valoros in beneficiul lui. Poate esti nevoit sa renunti la o calatorie in strainatate pentru a-ti ajuta prietenul si pentru ai fii aproape cand are nevoie de tine."
"Accepta-l pe prietenul tau asa cum este.Probabil ca,la fel ca si el,ai obiceiuri sau defecte care il enerveaza.Dar nu va intrerupe relatia voastra din aceasta cauza daca e un prieten adevarat."
"Daca greseste fata de tine, fii gata sa ierti, daca tu gresesti fii gata sa-i ceri iertare.Astfel,prietenia voastra va inainta perfect."
"Daca ai succese mai mari decat el,nu te considera superior,mai degraba incurajeaza-l, iar daca are realizari mai mari ca tine nu-l invidia si bucura-te impreuna cu el."
"E bine sa ai in vedere ca daca ai o relatie de prietenie cu o persoana de sex opus, te poti astepta ca prietenia voastra sa se transforme foarte usor in dragoste."
Acest sait nu este unul pentru teme, scoala exista pentru a-ti dezvolta punctele slabe. Asa ca...
Cred ca pana nu inveti sa-i ierti si accepti si neajunsurile (ca doar le ai si tu pe ale tale), e mai greu sa vorbesti de prietenie adevarata...Cred ca a avea prieteni adevarati este pe undeva, ca si in dragoste, si o chestiune de autosugestie. Cu alte cuvinte, proba de foc nu este una de genul "prietenul la nevoie se cunoaste" (cine dintre noi se poate lauda ca trece astfel de probe, fara nici o limita?), ci mai degraba, felul cum reactionezi tu dupa prima dezamagire. Si atunci decizi. Vrei sa continui prietenia, atunci treci peste ce te-a dezamagit. Nu vrei, ramai singur (a). Cu precizarea ca de la varianta 2 se trece la varianta 1 in timp destul de scurt si in majoritatea cazurilor.
Cu oamenii, trebuie sa fim realisti. Fiecare are defectele lui. Care insa pot fi compensate de calitati. Si nu spun ca e exclusiv o chestiune de vointa. E si o chestiune de sansa. Nu multi se pot lauda cu prieteni adevarati, poate nici macar cu oameni cu care sa poata vorbi pe aceeasi frecventa. Dar, repet, pana nu treci de prima dezamagire cu ei, nu poti sti daca prietenia voastra nu e o simpla intamplare...
Ahh,religia,we meet again.Sunt atee,consider religia o aberatie,dar o sa te ajut pentru ca e vorba de compunere Poti sa comentezi titlul,care este si un binecunoscut proverb,sau sa povestesti o intamplare legata de prietenie din viata ta,poti sa iti intrebi mama/tatal/bunica/bunicul daca au vreo intamplare amuzanta din copilaria lor despre prietenie,de asemenea ai putea sa inventezi singura o intamplare,sa descrii prietenia (exemplu: Prietenia e ca un fir de iarba de smarald fraged, ce se indoaie lin in suflul adus de vantul rece), sau sa comentezi o intamplare din asa-zisa biblie legata de prietenie.
Eu te-as ajuta dar, sincer nu le am cu compunerile...de abia le fac eu pentru mine...sorry
"Prietenul la nevoie se cunoaste, deci ajuta-l cand are greutati, aceasta inseamna jertfa cateodata, inseamna sa renunti la ceva valoros in beneficiul lui. Poate esti nevoit sa renunti la o calatorie in strainatate pentru a-ti ajuta prietenul si pentru ai fii aproape cand are nevoie de tine."
"Accepta-l pe prietenul tau asa cum este.Probabil ca, la fel ca si el, ai obiceiuri sau defecte care il enerveaza.Dar nu va intrerupe relatia voastra din aceasta cauza daca e un prieten adevarat."
"Daca greseste fata de tine, fii gata sa ierti, daca tu gresesti fii gata sa-i ceri iertare.Astfel,prietenia voastra va inainta perfect."
"Daca ai succese mai mari decat el, nu te considera superior, mai degraba incurajeaza-l, iar daca are realizari mai mari ca tine nu-l invidia si bucura-te impreuna cu el."
RAY întreabă:
kaynmaincallme întreabă: