Nu inteleg ce treaba are wc-ul in ceea ce ai scris Nene cu barba - este Dumnezeul Atotputernic ce tot vb acolo Faptul ca esti mai bun este bine - dar incearca in viata sa faci fapte bune si vei fii multumit de rezultate Mai citeste si tu Noul Testament - asa vei intelege mai multe
Partea cu veceul e foarte filozofică, m-a dat pe spate.
Și sincer cât timp nu ești fanatic și mergi pe principiul pe care zici tu că facând ceva bine primești tot bine, n-am ce să-ți zic decât bravo dar nu prea se întâmplă așa în lumea reală. Adică în lumea reală când faci prea mult bine primești rău și invers, sau eventual primești indiferență în ambele cazuri ce mie mi se pare cea mai bună variantă.
...eu cred că e foarte posibil ca peste ani faza aia cu *calea veceului* să ajungă un citat celebru! precum **da-ți Cezarului ce-i a Cezarului** -de exemplu; eu ți-aș recomanda, totuși să-ți schimbi nick-ul.nu de alta, dar sună cam prea ciudat ca atunci cînd un copil va intreba ce mare filozof a zis *trebuie urmată calea veceului*, să primească un raspuns de genul:*cum cine? marele sLOboz!*
Fiindca Hristos a murit, pacatele tale pot fi iertate. Si pentru ca El a înviat si a biruit moartea, tu poti avea viata vesnica. Poti avea acest dar al iertarii si siguranta vietii vesnice, numai daca îl primesti pe Hristos în mod personal.
Poate crezi ca trebuie doar sa faci fapte bune, sa mergi la Biserica, sau sa ai o religie, ca sa poti plati pentru vina pacatelor tale! Fiul lui Dumnezeu deja a achitat pretul. ". Dumnezeu îsi arata dragostea fata de noi prin faptul ca, pe cand eram noi înca pacatosi, Hristos a murit pentru noi." Rom 5:8
Salvarea este prin Har! Cuvantul "Har" înseamna " dar nemeritat". Acesta arata ca Dumnezeu îti ofera ceea ce nu meriti, sau ceea ce nu poti castiga singur, fara sa te coste nimic. Trebuie numai sa-L accepti pe El prin credinta!" Caci prin har ati fost mantuiti, prin credinta. Si aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu.
Nu prin fapte, ca sa nu se laude nimeni." Efeseni 2:8-9
Buna! Nu trebuie sa te scuzi, ai scris ce ai avut pe suflet. Pai eu cred ca ai tras exact concluzia cea buna din jocul de biliard. Dumnezeu nu face rau, iar celalalt se baga pentru ca asta face, nu are altceva de facut.
Pai Dumnezeu nu e un "nene cu barba". Si nu e materie, e necorporal; un Dumnezeu in 3 ipostasuri: Tatal, Fiul si Sfantul Duh.
Uite, iti trimit o istorisire care afirma si e in concordanta cu ce ai spus si tu mai inainte si e reala
" (Un episod din copilăria P. Gheorghe Calciu):
-Părintele Gheorghe Calciu, copil fiind, a auzit la biserică, cum un pustnic a fost ajutat de Dumnezeu să treacă un râu mare, ca pe uscat. Atunci, ştiind că în grădina de acasă era un loc cu multe urzici, s-a rugat fierbinte lui Dumnezeu să-l ajute să treacă desculţ prin urzici, fără a se urzica. Şi iată ce relatează:"Grădina noastră era lipită de gardul bisericii şi icoana Sf. Nicolae, patronul ei, pictată pe frontispiciu, privea drept la noi în grădină… Ştiam de la mama că e făcător de minuni, iar eu vroiam o minune. Am simţit o furnicare prin inimă şi o credinţă copilărească în ajutorul Sfântului. O încredere deplină mă îndemna să păşesc. Locul acela cu urzici era în apropierea gardului vecinului nostru. În clipa în care am păşit în urzici, s-a întâmplat ceva: o lumină puternică a cuprins întreaga grădină. Puteam vedea fiecare detaliu al stratului de urzici, cele care erau sub piciorul meu ca şi cele de departe. Mugurii copacilor, iarba, zarzavaturile, toate erau lângă mine, de parcă aş fi fost în fiecare loc şi nici un obiect nu arunca vreo umbră pe pământ. Lumina străpungea totul. Nu mă mai gândeam că aş putea fi urzicat şi nici nu eram. Aveam o mare fericire în mine, dar nu-mi dădeam seama de ea. Parcă fusese dintodeauna acolo. Mergeam fără să ştiu, poate repede, poate încet, parcă timpul şi distanţele nu mai existau. La un moment dat am auzit glasul vecinului înjurând urât, probabl vreo vită. M-a cuprins un fel de mânie şi am gândit rău despre el. În clipa aceea s-a stins lumina şi m-am urzicat…."
Atunci când spui"pentru mine...e o materie"îi dai o definiție-ca sa Îl încadrezi în ceea ce poți înțelege.Dar El te poate surprinde. Când spui "te ajută,dacă faci ceva bun,gândești bine,te ajută,și îți dă, dar dacă nu... nu îți dă"asta implică, la fel, un automatism.Dar Dumnezeu este viu.Important nu este neapărat să ai o legătură cu El-să crezi că există(că "și diavolii cred și tremură")-as îndrăzni să zic-ci să avansezi.Să Îi permiți să te schimbe-să te învețe să iubești.Asta vine cu timpul-o schimbare veritabilă de azi pe mâine e darul celor puțini.
Dar dacă vrei sa spui, ca și psalmistul"Doamne, nu s-a mândrit inima mea, nici nu s-au înălțat ochii mei, nici n-am umblat după lucruri mari, nici după lucruri mai presus de mine/Dimpotrivă, mi-am smerit și mi-am domolit sufletul meu, ca un prunc înțărcat de mama lui, ca răsplată a sufletului meu/Să nădăjduiască Israel în Domnul, de acum și până în veac!"(Ps 130) atunci Doamne ajută! Mă bucur pentru tine
Ok.am citit e bine ca te-ai lamurit care era cauza problemelor tale. sa stii ca Dumnezeu niciodata nu iti va face rau el ne iubeste nespus. cu siguranta Dumnezeu exista.iti recomand sa citesti urmatorul link daca esti indecis prezinta dovezi clare (http://www.everystudent.ro/a/exista.html). Dumnezeu sia arata dragostea pentru noi prin faptul ca latrimis pe Fiul Sau, Domnul Iisus Hristos sa se chinuie, umileasca si sa moara pentru noi totul pentru a fi mantuiti. Dragostea lui Dumnezu este pura este iubire pua mai presus decat orice iubire si pricepere umana. Dumnezeu iarta orice pacat ca un Tata care isi iarta copii daca ii cer iertare.Trebuie doar sa iti pui credinta si speranta in Iisus Hristos pentru mantuire si vei fi mantuit.e pacat sa dai cu piciorul la aceasta oferta din partea Domnului:| Domnul sa te binecuvinteze. sa iti faci un obicei din cititul bibiliei:)
Frate... Esti adolescent si e ceva normal sa iti pui intrebarile astea... Eu zic ca nu are rost sa iti bati capul, faza cu facut bine si primit bine nu prea merge in viata reala, tu fa astfel incat sa iti fie bine fara sa faci rau, o sa vezi ca o sa fi si mult mai placut si mai respectat de cei din jur pentru simplul fapt ca nu te vad niciodata ca o amenintare. Sincer din punctul de vedere "Religios", eu am incetat de mult sa imi mai bat capul, imi bag ceva in ea biblie si in tot ce scrie in ea. Nu fac bine pentru ca mi-e frica de iad sau pentru ca vreau sa ajung in rai, fac bine pentru ca asa simt eu ca este corect, iti sugerezi sa faci acelasi lucru, o sa vezi ca o sa ai mai multa incredere in tine. Ceea ce te ajuta si foarte mult, mai ales la jocul tau de biliard, daca tu nu te crezi in stare sa ii bati, nici ei nu o sa o faca crede-ma. Si frate incearca sa iti controlezi furia, serios, viata si asa e foarte scurta, nu merita sa o irosesti simtindu-te prost.
Si eu ma consideram curat cind umblam cu miinile pline de noroi.Adeca,curat murdar.Fii tu insuti, respecta-ti propria-ti existenta si toti Dumnezeii lumii vor fi multumiti.
Chiestia nu e ca trebuie' sa respectii principiile date de o chestie fara chip, si trebuie sa respecti principiile tale, si daca nu ai traiesti cum apuci
Nu stiu de ce dar cand m uit la nick-ul tau am senzatia ca faci misto.
P.S: tare faza cu w.c-ul?-:
kaynmaincallme întreabă: