Cred că tariful era pe litrul de apa sfințită, de asta se strădiua să folosească cât mai multă
Cu placere! Eu ma intreb si acum la ce s-or fi gandit oamenii aia... oare voiau si gel de dus?
Din pacate, pentru unii, a fii credincios lui Dumnezeu inseamna traditii, obiceiuri, ritualuri- fara rost, inutile... in Biblie nu se cere asa ceva.
La cat de corupti sunt politistii ar fi trebuit sa ploua cu Aghiasma. Totusi lasand gluma la o parte mi se pare cam exagerata faza.
Totul se exagereaza cand e vorba de religie. Mai ales cu incercatul inecarii pruncului la botez. nu stiu cum de mai e la moda prostia asta in secolul asta!
Atunci explicami de ce te ineci sub dus in prostia numita baie... sarcasm...
Gandeste-te ca acei copii au cateva saptamani, si o parte din idiotii de preoti ii baga in apa de 3 ori la rand. Ala fiind atat de mic nu stie cand sa-si tina respiratia si trage apa in plamani.
Vorbesti in nestiinta. Mamiferele (si in special bebelusii de mamifere) au un sistem instinctiv care ne protejeaza de inec. E imposibil ca un bebelus sa moara prin inec de la putina apa. Chiar si in cazul unor grave boli (dar atunci devine vina medicilor care nu au depistat o pana in acel moment) de tip respiratorie (nu sunt doctor deci vorbesc aproximativ) bebelusul doar ar inghitii putina apa. Nu ai vazut niciodata arhicunoscuta imagine cu bebelusul care inoata in piscina? Parca o bagau ca reclama pe Discovery Science.
Cand iesi din apa instictul iti zice sa iei o gura de apa, (cred ca ai ajuns odata in viata la mare) dar daca sta unu in spatele tau si cum iesi din apa te baga iar la fund si tot asa, la un momentdat inghiti apa ce ajung in plamani. gandeste-te ca ala micu avand 3sapt-2 luni e prea mic ca sa realizeze ceva si in viteza cu care il baga si-l scoate repetat el inghite apa. Nu mai vb prostii de sistem instinctiv, ca au fost destui bebelusi care au murit la botez. Media e undeva la minim 2 pe an in tara noastra ceea ce e destul de mult!
Esti limitata. Habar nu ai nimic de biologie. Vi cu concepte empirice total gresite. Eu ma refer la instinctul de supravietuire nu la reflexul respirator. Corpul unui bebelusi difera mult de cel al maturului (cat timp copilul este inca in mama se afla in lichid, unele trasaturi le mentine ceva timp dupa nastere). Copii nu mor la botez. Daca ai auzit de vreun caz fi sigura ca e mana massmediei care falsifica pentru bani si reclama.
RAY întreabă: