| sappy a întrebat:

Am tot vazut zilele astea,persoane de toate varstele care merg la moaste,la Sf Parascheva,de fiecare data cand sunt intrebati raspund aproape la fel,se roaga pentru:sanatate,liniste,intelegere,pentru familie,si alte clisee!
Ok,aceste persoane cred in Dumnezeu dar de ce trebuie sa ceara lucruri pe care chiar pot sa le indeplineasca singuri prin fortele lor proprii?
Pentru crestini Dumnezeu a devenit ca si o injuratura,cu cat esti pronuntat mai des nu mai inseamni nimic pentru nimeni
! Si in sfarsit intrebarea daca te rogi pentru orice fleac,cand in calitate de crestin te lovesti cu adevarat de o problema, cum gasesti rezolvarea?

Răspuns Câştigător
| OOOLEOOO a răspuns:

Omul sarac isi ia semintele in palma si se roaga la ele sa creasca.

Omul prosper va lua semintele, le va pune in pamant, adauga ingrasamant si le va uda zilnic, iar cu perseverenta va astepta ziua cand vor da rod.

Omul sarac va crede ca e blestemat, si ca viata este un rahat, cu siguranta el nu are nici o vina, va cauta scuze si va arata cu degetul catre cel prosper acuzand-ul ca "fura", "inseala" etc.

12 răspunsuri:
| Urzi23 a răspuns:

Acum sa fim seriosi,la Sf Sarbatoare sunt si ateii,daca ne uitam mai atent sunt mai tuciurii si imbracati de la tomberon,stau cu mana intinsa deci :este si pentru ei o sarbatoare zic eu

Hai sa o luam cu inceputul :
-Se roaga de sanatate,eu zic ca este normal cu sistemul medical pus la pamant,si mii de doctori care au plecat,ce sa faca omul Probabil amaratii de care razi tu nu au bani sa extraga o masea la Viena
-Liniste si intelegere in familie
Pe vremuri dadeau divort din gelozie si alte prostii, acum divorteaza din cauza facturilor
Poate am chiorat eu dar unde vezi tu clisee, deoarece eu le vad la tot pasul mai da si tu drumul la TV, poti sa te deranjezi sa te duci la un spital, sa il vezi ca arata ca dupa bombardament Chiar cate spitale au inchis, capeteniile care ne conduc

Auzi si la el ce zice "daca te rogi pentru orice fleac " Nici nu mai comentez asa,,,,,,,,,,

| sappy explică (pentru Urzi23):

Pe tema sanatatii este cu dus/intors, aici nu vorbesc despre oamenii simpli care nu au posibilitati si mijloace de orice fel, dar cand stii si poti sa-ti getionezi corect banii mai bine mergi la o clinica privata si esti tratat mai uman, decat sa dai spaga pe ceva ce este oricum de proasta calitate!

| Urzi23 a răspuns (pentru sappy):

Eu zic sa cumperi un glob pamantesc sa vezi pe ce meleagurui esti
, poate ai o reteta cum sa gestioneze banii incearca sa pleci de la cel minim pe economie Astept cu sufletul la gura sa aflu aceasta minune, poate nu te mai uiti la tv dar vezi ce procent din populatia Romaniei (asa se cheama tara in care traiesc eu ) este sub pragul saraciei
Mare este Gradina lui Dumnezeu

| sappy explică (pentru Urzi23):

Momentan salariu nu am, sunt elev, dar am avut ceva experiente si chiar m-am putut descurca(aici vorbesc despre salariul minim).Nu am vicii, nu cumpar ceva inutil doar pentru ca e la moda cunosc valoarea banului si chiar locuiesc in Romania si stiu cat este de greu dar cand iau decizii(ce ma privesc) ma gandesc de doua ori!

| Urzi23 a răspuns (pentru sappy):

Hodoronc tronc

| costis a răspuns:

Asa este, cei mai multi vin pentru rugaciune. Insa mai este si altceva, o zi pe an se serbeaza pomenirea sfintei; cei care vrem ne aducem aminte ca a existat o fata cu numele Parascheva intr-un oras al Imperiului Bizantin; pe care nu au interesat-o bucuriile de aici ci cele fagaduite de Hristos.

| Elvina a răspuns:

PEntru ca nu mai au rezolvare. De asta apeleaza la moaste. Oamenii care se duc acolo sunt vai de steaua lor. Au trecut prin tot felul de probleme, sunt vulnerabili, usor manipulabili de preoti si sunt in stare de orice pentru un gram de speranta. De asta alearga sa pupe moaste.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

"Am vazut".
Ai vazut doar ce a decis altcineva sa vezi.(manipulare)

| sappy explică (pentru anonim_4396):

Inainte sa fiu manipulat ca simplu privitor, cei care asculta si nu cerceteaza, ei ce sunt?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bai du-te ma incolo dacilea.te gasisi tu care habar nu ai de nimic, sa judeci crestinismul, si crestinii si popii, si toate cele.pai esti habarnaut cum sa-ti explic tie ce si cum? cand tu insusti esti un fleac? ca sa nu spun un flecustet? iata ca traim de cand lumea si gasim rezolvarile impreuna cu popii nostri si cu ajutorul Domnului. fara sa ne doara in fund de tine ori de cei ca tine.dar ce spun eu? nici in fund nu ne doare de voi.pe voi de ce va doare/venit-am noi la borsul vostru stricat in pacatele lumii? no prea cred.

| sappy explică (pentru anonim_4396):

Inainte sa abordam teme vaste sa incercam sa scriem si sa ne exprimam corect.Crestin sunt si eu dar sunt circumspect si sincer mai bine decat sa fiu crestin fariseu...ca majoritatea!

| MadalinaBoca a răspuns:

Din cele mai vechi timpuri oamenii au simtit nevoia sa creada in ceva. Ca au fost spirite, fenomene ale naturii sau orice altceva, au avut incredere si au practicat tot felul de jertfe catre Dumnezeul lor. Si astazi este la fel. Se crede in Dumnezeu, in semne vizibile ramase (cum ar fi moastele) si in puterea lor supranaturala. E drept ca oamenii cer de fiecare data aceleasi lucruri dar tin sa te contrazic ca nu le pot dobandi singuri asa cum afirmi. Spre exemplu sanatatea nu o poti mentine mereu indiferent cat de sanatos mananci. Uneori nu e de-ajuns. Si despre celelalte, ce sa spun? Sunt lucruri pe care le pot dobandi si singuri. Dar ce altceva sa ceara? Bani? nu vor cadea din cer. Numerele de la Loto? o masina? o casa?