Partea cu "ai dreptate pe jumatate" inseamna ce? Nu ti s-au parut argumentarile mele suficient de bune sau ce?
Dovada 1 si 2 se refera la principiul termodinamicii. Nu prea cunosc subiectul deci nu cred ca sunt in masura sa raspund la el. Totusi, daca e sa cauti pe net, cred ca o sa gasesti explicatii pe tema asta.
O sa-ti raspund la inca 2 argumente, momentan nu am timp pentru toate :
1 - "De asemenea, moralitatea (...) intareste existenta lui Dumnezeu. De unde provine moralitatea, de unde provine notiunea de bine si rau, care defineste umanitatea?"
De fapt, notiunea de "bine si rau" nu vine de la dumnezeu ci de la satana. Datorita satanei omul are notiunea de bine si de rau. Dar, trecand peste, presupunand ca dumnezeu este moral am 3 intrebari pentru tine :
a - in biblie, dumnezeu ucide foarte multe persoane si animale nevinovate pentru pedepsi cativa "pacatosi". Ti se pare moral?
b - atat dumnezeu cat si isus a permis sclavia. Tie ti se pare moral?
c - daca maine dumnezeu decide (iar) ca este bine sa furi, sa ucizi, sa violezi si altele, ti se pare moral?
Din moment ce voi il considerati ca fiind atotputernic, poate sa ceara si sa faca ce vrea el.
2 - Exemplul cu vantul, creierul, emotiile si altele. "Ele nu se pot vedea dar, exista."
Corect, nu se pot vedea dar... se pot DEMONSTRA. Existenta lor se poate demonstra. Nu cred ca are rost sa-ti dau exemple de metode, te prinzi si singura, nu e greu. Existenta lui dumnezeu in schimb nu se poate demonstra. Daca el este cu adevarat atotputernic, se poate face vazut, testat, etc fara probleme. Daca vine cineva la tine si-ti spune "Alex exista, el e in tufis" si tu ii ceri sa demonstreze, daca acel Alex chiar exista si este in tufis, el singur isi poate demonstra existenta. Din moment ce Alex este mult inferior lui dumnezeu, cu atat mai usor este pentru un zeu atotorice sa se arate.
Nu prea înțeleg un lucru: "viața nu a apărut niciodată din ceva ce nu are viață". O fi adevărat, dar nu găsesc un argument logic pentru această propoziție.
Inteleg ce faci... Ii ca si cum un crestin ar intreba un ateu:"De ce negi existenta lui Dumnezeu?"
Zeus a fost inventia oamenilor care nu puteau sa explice, de exemplu, de ce apareau fulgere pe cer si spuneau ca zeus e furios. Dar astazi stiinta poate explica de ce se formeaza fulgere. Cu Dumnezeu este altceva. Sunt lucruri care se pot explica doar prin existenta lui Dumnezeu.
Eu ti-am raspuns la intrebare. Acum raspunde-mi si tu. Ai citit sau nu articolul? Ca sa stiu daca mai are rost sa discutam. Am pus intrebarea aceasta pentru cei care au citit articolul, iar daca tu nu ai citit, inseamna ca discutam degeaba...
Acolo sunt argumente pe care nu le poti contesta. De ele ce zici? Te-am mai intrebat lucrul asta si nu mi-ai raspuns.
De ce sa pui calul sa bea apa daca el nu vrea sau nu ii e sete, cand ii va fi sete el va bea.
Esti liber/a sa intelegi ce vrei, dar sper sa fi zis destul de frumos ce am vrut sa zic si sper sa fi inteles.
Tie nu ti-au convenit anumite argumente pe care le-ai zis si ai explicat de ce le crezi gresite. Eu vroiam sa zic de restul dovezilor. Nici macar una nu ti s-a parut logica? Nu a fost nici macar o dovada care sa ti se para acceptabila?
Eu nu ii oblig sa creada daca ei nu vor acest lucru. Doar ca am vazut la unele intrebari ca sunt care spun ca ei nu cred fara dovezi si atunci m-am gandit sa le ofer si sa vad ce cred ei acum ca le-am aratat dovezile. Este treaba lor daca vor continua sa creada sau nu. Sau sa ma exprim si eu cum te-ai exprimat tu: ii umplu calului galeata cu apa si i-o pun in fata, iar el daca vrea o sa bea, daca nu, nu.
"Nici macar una nu ti s-a parut logica? Nu a fost nici macar o dovada care sa ti se para acceptabila? "... Nu.
DeProfundis99 întreabă: