Logic că are contradictii.
Cea mai intalnita este contradictia morală. Intr-o paradigma ateista nu poate exista moralitate obiectiva. Cu toate astea o sa vezi o gramada de atei spunand ca x e imoral si y e imoral.
Nu, ateismul nu are nicio contradictie. Pentru simplul fapt ca ateismul postuleaza o singura afirmatie, si anume "Nu cred ca exista Dumnezeu sau zei". Nu e nevoie de alta filosofie pentru a te numi ateu. Iar aceasta singura propozitie nu poate fi contradictorie cu sine.
De exemplu, exista atei care nu au invatat carte, dar ei sunt atei.
Mai întâi ateismul nu are o biblie, un text bătut în cuie și aprobat la un congres de popi. Știința, pe care se bazează ateismul are gumă cu care corectează ceea ce se constată că este greșit și contradictoriu.
Am greșit, trebuia să pun creștinismul, dar nu găsesc legături între știință și ateism. Cu ce poate să corecteze BBJHHRUGs ceva ce este greșit?
Cum nu găsești? Legături între atei și știință.
Majoritatea ateilor spun eu cred in stiinta nu in religie pentru ca stiinta spune si arata adevarul atat prin fapte cat si prin vorbe. Si eu prefer sa venerez stiinta decat sa cred o minciuna care nu poate fi demonstrata. Credinta la atei se bazeaza pe palpabilitate, chiar daca stiinta nu a reusit sa elucideze 100% misterul provenientei lumii noastrre pe cand credinciosii accepta totul orbeste fara sa aiba incredere in propiilor conceptii. Aici tine totul de inteligenta, ateii sunt mai destepti pentru ca ei gandesc logic si pun intrebari, se consulta, cauta, cerceteaza, se informeaza pe cand la indoctrinati eu vad un grad de hi-q mai scazut. Ca sa simplificam, crestinii sunt niste bolnavi schizofrenici (vad, aud si simt lucruri care nu exista) isi bat joc de ei insisi si nu isi respecta principiile fundamentale ale conceptiei, iar ateii niste oameni vindecati. Toti ne nastem bolnavi schizofrenici pentru ca suntem botezati cu forta intr-un moment in care mintea noastra nu este in indeplinatetea facultatilor mintale ca sa alegem sau sa refuzam si indoctrinati de mici sa fim trimisi la preoti, la biserica de catre parintii nostri sau sa studiem religia obligatoriu in scoli din generatie in generatie. Dar putin dintre ei se desteapta si se vindeca de aceasta boala care simptomele ei te trasnforma intr-un sclav al propiei inteligente. Corecteaza-ma daca este ceva gresit si iarta-ma daca esti crestin credincios (iertarea este una din virtutile voastre)
Nu cred. Dupa cate vad chiar de la crestini am auzit-o ca ateismul se bazeaza pe rationament. Eu cred ca rationamentul nu poate fi contrazis. Ce stiu eu, ateismul se bezeaza pe negarea existentei unei divinitati. Negarea nu poate fi in contradictie doar contraargumentata. Tu ai putea contrazice stiinta? Doar crestinii faca asta.
Is ceva contradictii, in esenta biblia are un fir narativ.
Problema cu biblia este alta, ca nu se pupa realitatea cu astfel de evenimente. Oricum am mai zis o de atatea ori, ca sa nu se creeze confuzie din start.Nu sunt ateu is apateist.Traducere confirmata de dex.Adica NU NEG existenta unei forte superioare, care a creat universul, insa nu stiu care e acea forta, daca e una din cei 4000 de zei de pana acum(desi ma indoiesc teribil), si mai presus de asta nu-mi pasa daca exista sau nu deoarece nu-mi influenteaza viata in niciun fel.
Care sunt problemele?
I.)Singura cale de a ajunge la Dumnezeu este prin Iisus.
Ioan 14:6 "Eu sunt calea adevarul si viata, nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine". Ideea ca Iisus a murit pe cruce si astfel prin el ni se iarta greselile, nu cred ca exista la ora actuala un crestin care sa nu zica ca 1. )Iisus e un anulator de pacate si indreptare si pregatire pentru viata de apoi(fiind singurul care face astea) si 2.)E singurul care face asta.
Toate cele mentionate mai sus la punctul I.) ne dovedeste ca singurul mod prin care un om poate ajunge la Dumnezeu este sa l accepte pe acest anulator de pacate(pacatele cu care vi la el atunci), pentru ca pe patul de moarte fiind 98% 99% perfect, sa ti se ierte restul de 1%, 2% ca sa poti intra 100% perfect in rai.
PROBLEMA.
O caracteristica clara a iertarii si a acceptarii tale in rai este sa fi evident bun, ca nu are cum fizic, moral sau dumnezeiesc sa ajungi sa primesti HAR, DACA nu esti bun.Corect:?
Problema e ca mai buni la suflet decat noi crestinii sunt chinezii,japonezii,indienii, norvegienii etc.
Chinezii muncesc pana la moarte(ca n au pensie), se ajuta intre ei, ii intalnesti pe drum sunt deschisi la orice discutie.De a lungul istoriei au murit milioane de chinezi care nu au stiut de Iisus,si cum Iisus e singura cale catre rai(cum o zice CHIAR EL), cum sa i trimiti in iad pe chinezi?
Sunt buni dar fiindca nu au avut sansa sa ajunga la urechea lor numele Iisus nu nu ard in iad.))):)))))
Argumentele care zic ca o sa li se arate dupa moarte Iisus cu sansa pe care n au avut o nu sta in picioare, deoarece asa cum toti oamenii pe pamant trebuie sa l cunoasca nu dupa moarte, asa si ei ar trebui sa aiba la fel.Ori exista o cale speciala pentru ei? Hmm sa mai verificam odata.
Ioan 14:6 "Eu sunt calea adevarul si viata,nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine". Hopa nu e nicio sansa speciala,caci pe pamant iti duci crucea corect? ca un om suferi in ducerea crucii corect? dupa moarte suferinta de unde? nu mai mananci nu mai auzi injuraturi,nu mai vezi fete sa le poftesti de unde pacate dupa moarte?
Concluzieumnezeu de a lungul timpului nu a oferit posibilitatea ca fiecare om sa l cunoasca pe Iisus,indiferent de rasa,religia de atunci,distanta fata de Iisus. Daca eu muream la un an dupa rastignirea lui Iisus si eram la mama dracu in jungla amazoniana cu religia mea tribala,pai de la rastignire si de la moartea mea, unde e mesagerul lui Iisus sa mi zica de el sa ma pocaiesc? HAA?
Asadar planul lui Dumnezeu de a trimite mesageri umani pe jos, pe barca catre oameni, a esuat cu cateva milioane de oameni care nu au avut sansa sa l cunoasca pe Iisus.Prin urmare un astfel de plan e conceput de o minte umana proasta care chiar a crezut ca merge asa ceva)
Asadar conform tuturor doveziilor de la punctul I.) Dumnezeul BIBLIC, nu exista.
II.)Potopul Lui Noe(Pardon Potopul lui Dumnezeu)
Nu pun la indoiala faptul ca nu pare sa fi trait Noe 600 de ani si a avut atat de mult timp sa construiasca arca si nu pun la indoiala ca adunat 64 000 de animale(cam atat cu aproximatie si doar mamifere ca insecte sunt peste 1 000 000 de specii).
La aceste lucruri de dragul vostru va cred pe cuvant, doar de dragul vostru.
INSA
Arca lui Noe avea 300 de coti, latimea ei de 50 de coti si inaltimea ei de 30 de coti.
Conform uneia dintre cele mai uzuale marime fizica de masura din SI(sistemul international) metrul(m) asta inseamna 150 m lungime, 25 latime si 15 inaltime, toate astea dau un volum aproximativ al arcii de 50 000 metri cub. Apropo pentru guralivi asta e volumul maxim POSIBIL.E volumul unui paralelipiped si va las voua placerea de a inlatura materialul in plus.)Cine zice ca trebuie adaugat volum si nu scos in rog sa citeasca ce e un paralelipiped si dupa sa invete ceva vedere in ansamblu si matematica.
REVENIND...
Sunt la ora actuala cam 64 000 de animale in lume.
Evident la ora aceea erau si mai multe tinand cont ca in ultimii zeci de mii de ani, vinovat pentru disparitia lor e chiar omul)
INSA..De dragul vostru pun cate sunt azi 32 000 de speci*2 perechi din fiecare specie=64 000 de animale.
Bagandu-le in arca observam ca fiecare animal ar avea in medie sub un metru cub.Chiar si asa spatiul animalelor in arca ar fi ok daca pui toate animalele una peste alta strivite.
PROBLEME:
Daca mai are putin si cedeaza balamalele si aproape ca explodeaza arca ca n desene animate de prea multe fiinte ce sunt in ea, explicati-mi unde incap custiile ca cavolumul lor fara nimic in ele ocupa putin (gratiile, grosimea peretiilor etc.)?
Unde incape tavanele dintre etaje ca si ele au putina grosime, unde incap camerele pentru Noe si familia?
Si cel mai important unde incape toata mancarea pentru animale.
Un elefant mananca 250 kg de mancare pe zi adica 500 kg pe zi la 2 elefanti.
500*365=182500 KG pe an adica 182, 5 tone pe an.
Cel mai usor elefant e loxodonta cyclotis 2700 kg minim, adica 2, 7 tone, asadar pentru a depozita mancarea aceea pentru 2 elefanti e nevoie de 67, 59 cu aproximatie(pentru voi in minus) spatiul a 67 de elefanti.
Oauu si pe arca erau si hipopotami si girafe si rinoceri,asa ca mult succes reconciliind toti acesti factori.
Apropo toti crestinii care zic ca pe vremea aceea erau si dinozauri ca dinozaurii au trait in aceeasi perioada cu oamenii)))
retrageti chiar acu asta, ca altfel daca punem si dinozaurii ajungem la cateva tone de mancare pe zi nu pe an.)
Concluzie:O poveste mai mult decat absurda, ce nu putea fi creata decat de un om care chiar a crezut ca va merge asa ceva.
Asadar inca o dovada ca Dumnezeul BIBLIC nu exista.
III.)Aici voiam sa pun faptul evolutiei, dar avand in vedere ca 99% dintre crestini sar cu toporul la gatul tau sau sar ca si ciuma pe oameni, la auzul acestui cuvant de numai 9 cifre am sa zic pas, nu azi.
HOMOSEXUALITATEA
Mentionez:
-is barbat
-nu mi plac barbatii si nici nu mi ar putea placea.
-am prietena
Punct.
Acum sa incepem...
STIU...Pacatul principal al Sodomei si Gomorei nu e homosexualitatea.dar pretudindeni in biblie Dumnezeu o condamna si vorbeste cu atata manie despre ea.Ne induce ideeA CA TREBUIE OMORATI HOMOSEXUALII,ca indiferent daca sunt oameni ok trebuie batuti,injurati,ocarati luati peste picior si omorati.Ce conteaza ca ti vezi de treaba ta,nu ti ranchiuna,nu bei,nu fumezi,nu injuri,esti prietenos,admiri oameni,ajuti esti omenos etc. NUUU TREBUIE OMORATI CACI NU SUNT CUM VOR SEFU'
Daca exista un Dumnezeu biblic iubitor si indurator,homosexualii erau priviti mai ales biblic cu indurare si mila, caci da sunt oameni BOLNAVI.
De ce sa dai un leac pentru vindecarea lor, nuuuu sa i privim cu ochi rau.
De ce sa ne chinuim sa gasim noi prin caile Domnului un leac pentru ei, nu sa i ucidem.
Geneza 19: 1-11, Leviticul 18:22, Leviticul 20:13, Romani 1: 18-32
Concluzie:Acest zeu a fost creat de o minte care chiar credea ca e ok asa.
Dumnezeul BIBLIC iarasi nu exista.
Ce am vrut sa arat?
Nu doar invalidarea unui zeu din atatia ci faptul ca adevarul ABSOLUT nu e detinut de NIMENI.
De aceea sunt apateist.
O exista ceva mai presus decat noi o forta superioara, dar nu stiu cine e si nu mi pasa. CEAU
Scuze. Eu încercam să găsesc contradicții în ateism.
Bafta
Știi diferența între un basm și o istorie reală?
Ai gresit destinatarul baiatu)))
Biblia e un basm
ce vorbim noi aici va fi o istorie reala)))
Dusmanii biblicismului: arheologia si metoda istorica.
Exact
Pai da, Biblia e atat de plina de contradictii serioase(le-am citit eu pe net, contradictii mari), ca tocmai aseara cand am mers in ograda, gaina mea tinea o prelegere in care a demontat toate asa-zisele,, contradictii" Ateismul e o contradictie in sine insusi. Se contrazice totul cu totul, fiindca e inconsistent si ilogic. Exemplu: unii oameni de stiinta atei incearca sa intervina pentru a crea in laborator viata din non-viata, ca sa demonstreze ca nu a fost nevoie de nicio interventie externa pentru formarea vietii.
Andreea23452 întreabă:
Anonimuuuussssss întreabă:
ClickOn întreabă: