Daca ateii nu vor salva lumea asta, nu o va salva nimeni. Vom fi vesnic prinsi in superstitii si frica, in ura si conflict, asa cum am fost pentru mii de ani. Acum incep sa se vada semnele pozitive ale eliberarii lumii de sub teroarea religiilor. Traim intr-o lume mult mai liberala, mai toleranta pe zi ce trece, iar cu cat ateii sunt mai multi intr-o tara, cu atat acea tara e mai civilizata, cu un popor mai educat, mai liberal, mai prosper, mai liber si mai curajos in gandire. Nu se observa decat efecte benefice in tarile democratice in care oamenii au scapat de superstitiile religioase. Omenirea da semne serioase de trezire, in sfarsit. Era si timpul. Dar inca suntem la inceput. Mai sunt inca miliarde de minti care asteapta sa fie trezite, sa fie eliberate de frica. Cand vom realiza asta, atunci vom fi de neoprit. Vom fi capabili de lucruri la care acum nici nu putem visa inca. Dar daca dam inapoi, si cadem din nou in superstitii, sfarsitul nostru nu va fi departe. Ca sa ne dam seama cum ar arata lumea, e destul sa ne uitam la tarile in care fanatismul religios e la putere. Aproape toate sunt in plin razboi civil, sau in saracie lucie, si cu un nivel de educatie extrem de scazut. Imagineaza-ti o lume intreaga care sa arate asa. Asta ne-ar "oferi" religiile, daca le-am lasa.
Intr-adevar o scriptura FURATA de la o alta religie, si apoi marsavita cu minciuni si cu texte scrise de niste oameni care recunosc ca au primit Putere si Stapanire peste draci, o asemenea scriptul diabolica, musai sa fie neaparat Cuvantul lui Dumnezeu, si anume cuvantul Dumnezeului veacului acesta!
2 Daca urmezi o asemenea scriptura marsavita, in mod sigur ca o sa ai o relatie personala cu Dumnezeu, doar ca nu mi-ar place sa fiu atunci in pielea ta!
Si religia ta interpreteaza Biblia.Ca o persoana sa se convinga care e religia adevarata important e sa analizeze Biblia pentru ca ea e baza pentru un crestin. Apoi, eu am fost ortodoxa, iar tiparul biblic e diferit de doctrina ortodoxa.Deci,ii indemn pe oameni sa analizeze Biblia cu Martorii lui Iehova.Si tu poti face acest lucru, e gratuit si nu te forteaza nimeni sa iti schimbi religia, ci doar te ajuta sa intelegi Biblia pe subiecte.
Scriptura NU este tocmai o carte uşor de înţeles şi accesibilă oricui. Din acest motiv există astăzi aproape 42000 de grupări secatante ce pretend a li se acorda atenţie.
Câte versiuni de culte există astăzi, tot atâtea versiuni greşite de interpretare a Scripturii există, din moment ce mesajul lui Dumnezeu nu poate fi decât unul singur, lipsit de contradicții.
Din cele 31124 versete ale Bibliei, ESTE DE AȘTEPTAT ca cel puţin unele să fie dificil de înțeles, înțelese doar într-un context mai larg, sau într-un cadru care garantează lipsa de modificare şi alterare a sensului – cadrul Bisericii ("slăvită, NEAVÂND PATĂ sau GRESEALA, ORI ALTCEVA DE ACEST FEL, ci ca să fie sfântă şi FARĂ DE PRIHANĂ."- Efeseni 5, 25)
Bună întrebare, Alphawolf, şi ai dreptate, dacă nu ar exista toate acele efecte negative ale credinţelor iraţionale (ca în cazul unor fumători ce fumează pe banii tăi, îţi suflă fumul în faţă şi îţi bagă o ţigară în gură, la fel şi copiilor tăi, spunând că ce bună e şi dacă n-o acceptaţi, o să ardeţi o veşnicie în iadul nefumătorilor...din prea marea iubire a producătorului suprem şi invizibil de tutun), nimeni nu ar avea nimic cu acele credinţe.
Sandra2571 întreabă:
Tokha întreabă:
LisaJulie întreabă: