As comenta unele chestii gresite di nce ai spus, da nu am chef.
in schimb vreau sa zic ceva legat de faptul ca nu cred pentru ca nu am dovezi.
nu asta e motivul, ca ma pot gandi, dzeu oricum e in afara lumii naturale, deci de nu vrea, poate sa nu dea nici o dovada si oamenii nu pot gasi una.
problema pentru care nu cred, si multi atei nu cred, e ...ca sa nu se ofenseze unii cu morcov in cur, nu prostia, dar irationalitatea religiei.
tinand cont ca biblia e baza religiei crestine, defectele sale sunt defectele religiei.
si in ea gasesti aberatii de genul arca lui noe, om care traieste zile intregi in un peste, si multe altele, contradictii de la un pasaj la altul.
si cel mai rau, faptul ca descrie un zeu cu schizofrenie si personalitati multiple. in prima carte taie si spanzura, propovaduieste scavia, bataia copiilor, faptul lca femeile nu trebuie sa aiba nici un drept, oamenii trebuie sa omoare pe cei ce nu cred, apoi in noul testament, oo vai, a luat ore de terapie, a devenit modern. ce puii mei e asta, credinta e in functie de starea d espirit pe care o are dzeu cand se scoala dimineata? de ploua afara e prost dispus si ia si omoara oameni, de pasaresc ciripelele uite cata dragoste are? nu, explicatii patetice a unora arata doar o disperare de a ascunde faptul ca e ilogica cartea
cand trebuie sa aperi credinta, sa gasesti explicatii si scuze pentru lucrurile din biblie, sa interpretezi ceva, inseamna ca e ceva ce nu e bine.
Mda, trebuie sa intelegi ceva. chestia cu interpretarea. distruge credibilitatea.
nu vezi pe cineva sa zica, citesc o carte de mate sau fizica, si ma gandesc ca teoria gravitatiei poate fi interpretata asa.
realitatea, legile naturii, ale fizicii, ale chimiei, teoria evolutiei, a gravitatiei, a radiatiei, astea nu le interpretezi cum vrea muschiu tau si alegi ce iti place
asa ca nu poti indrazni tu crestin, nu zic de tine, in general, sa vii sa o arzi cu cuvantul lui dumnezeu, si apoi sa zici interpreteaza cum vrie. pai poate aici eu consider ca e total opus fata de interepretarea altuia. ce, ambele sunt corecte ca fiecare intelege ce vrea? da, poti face asta de cumva, e o opera pur literara, trebuie luata ca simple pilde si atat, k, nu e problema.
dar de sa zicem, pana azi nu exista biblia, si cineva venea azi la lume, si spunea ca, uitati, o carte care descrie cum a fost facuta lumea, care sunt legile universului, cum a aparut omul de fapt, care explica de ce stiinta e gresita, dar e ambigua asa ca interpretati cum vreti, pai nu profesori universitari, educatori de clasa primara iti dadea cu ea de cap.
deci da, recunosc ca e agresiv raspunsul meu, da de un cresin are tupeul suprem sa im izica ca stiinta e falsa, ca a citit el in o carte de acu 2000 de ani si a interpretato el asa, pai bine ca sunt doar agresiv in vorbe si nu iau manualele de liceu si il bat cu ele.
a, si placebo inseamna 2 chestii:
1-medicament fals, fara efect, nu face nimic,
2-efect placebo, care inseamna autosugestia mintii si faptul ca omul de ia ceva si crede ca e adevarat, organismul se comporta ca si cum ar fi luat medicamentul real. atat, nu explciatii complicate, imbarligaturi, filozofie, chestii.
Daca tu ai postat intrebarea vorbeam cu tine.
"placebo nu se ia"
Placebo este un termen utilizat în cercetare pentru a desemna o substanță inactivă sau o procedură utilizată ca element de control în experimente.
Deci se poate lua.
Esti cam arogant pentru cate nu stii inca.
Multumesc mult pentru un raspuns pe care il stiam deja.
Cum a zis si miculcredincios,si eu pe de alta parte, placebo este puterea convingerii, credinta intr-un lucru care te face sa crezi ca ceva te va ajuta.
placebo, repet, nu se ia.Pastilele se iau, sau substantele, placebo este credinta in faptul ca substanta te va ajuta.
"Eu sunt foarte sigur ca efectul placebo este doar faptul ca crezi in ceva"
Dex-ul este de alta parere:
PLACÉBO s. n. (Farm.) MEDICAMENT (sau preparat) inactiv prescris fie pentru a-i face plăcere pacientului, fie în scopuri experimentale, pentru a studia efectele farmaceutice ale medicamentului și reacțiile psihice ale pacientului. ◊ (Adjectival) Efectul placebo. – Din fr., engl. placebo.
Deja nu stii cam multe dar in schimb esti sigur pe tine.
Ignorant dar hotarat.
Sunt intru totul de acord cu tot ce spui tu, si da, la credinciosi chiar apare fenomenul placebo.
Poi eu iti zic un lucru ca daca Dumnezeu exista si acelor persoane le este bine in Rai de ce sa se mai intoarca pe Terra?
Da, ateii cred ca Dumnezeu nu exista, crestinii cred ca Dumnezeu exista.
Nu sunt dovezi clare care cofirma sau infirma direct existenta lui Dumnezeu.
Illuminati sunt masoni.
Noi credinciosi nu cunoastem, si nu scrie in Biblie originiea lui Dumnezeu, sau de unde exista sau...sau, cunoastem urmatorul lucru: Dumnezeu este Dragoste. Ramane la alegerea ta daca vrei sa crezi in Dumnezeu. Nu te indemn la nimic, pentru ca Dumnezeu nu manipuleaza sau forteaza vointa ta. Esti liber si responsabil de alegerile tale si de ce anume vrei tu.
Ai dreptate in ceea ce zici,insa chiar daca dumnezeu nu te influenteaza, fie ca el exista fie ca nu, oamenii se folosesc de orice, indiferent ca se tem de un lucru sau nu, pentru ca controla alti oamenii.nimeni nu este indeajuns de multumit cu ceea ce aresi vrea tot mai multa putere, cu care nu are ce face.
Toti terbuie sa ne dam mari cu ceea ce avem/facem, aceasta este eticheta noastra in lume fara de care nu ne putem afirma.
Cu toate ca nu sunt sigur de ceea ce ai scris in mare parte am inteles.Acestea sunt jocuri ale mintii la care trebuie sa fii atent, caci te pot insela daca nu citesti printre randuri.
Ai scris un comentariu mai sus despre placebo, nu i-am inteles rostul deoarece am explicat deja ceea ce este, cu toate ca tu l-ai pus intr-un context mai comun.
Acest comentariu cu cine se va inalta se va smerii...
este ca un puzzle.trebuie sa pui piesa cu piesa cap-la-cap toate cuvintele pentru a intelege semnificatia lor.
Dupa nume cerd ca esti credincios, pot sa te intreb ce te face sa pastrezi legatura cu dumnezeu?
Durerea o vezi? Nu, dar exista.
Pe Dumnezeu il vezi? Nu, dar exista.
Credinciosi nu sunt naivi, ei au o credinta in Dumnezeu, pentru ca i-a ajutat.
Nimeni nici nu s-a gandit vreodata (vorbesc de credinciosi) daca dumnezeu chiar exista, ei pur si simplu doar gandesc cu fericire la viata ce va sa vie si la faptul ca daca il slujesc pe dumnezeu le va fi bine, inseamna ca si Dumnezeu controleaza oamenii cu frica, si de ce ar face acest lucru atunci cand el ne iubeste?
Nu zic ca dumnezeu exista, dar nici ca nu.eu nu cred in dumnezeu, dar ma interb de multe ori daca da.
in mintea mea este un paradox si caut un raspuns, de aceea speram sa-l gasesc in comentarii oameni mai dotati care mi-ar putea explica.
Si acum mai mult la subiect. Durerea nu o vezi dar o simti, ai ales un exemplu prost! Pe dumnezeu nu-l vezi nu-l simti nu-l nimic.este doar alegerea ta daca vrei sa crezi in cineva nevazut sau nu.
Isusestecaleaadevarulsiviata întreabă:
anonim_4396 întreabă: