Daca spune ca "de nu se va naste cineva din apa si din Duh, nu va intra in Imparatia cerurilor", la cine crezi ca s-a referit? La mosnegi? Sau zice cumva Hristos "lasati copiii avortati sa vina la Mine"? Cum pot veni la Hristos copiii, daca parintii lor trupesti se hotarasca sa-i ucida inca din pantece? Cum mai pot fi "nascuti din apa si din Duh"?
Asta e o chestiune simpla. Daca pe stalpul electric scrie "Nu atingeti - pericol de electrocutare!", se refera si la copii sau numai la adulti? E un simplu exemplu, care mi-a venit in minte pe moment.
Eu nu vorbesc de sarcini pirdute ci de avorturi. Sunt lucruri cu totul si cu totul diferite.
Crezi tu ca popa din fundu' altarului hotaraste cine se duce in rai, sau iad? Viata ni s-a dat si ni se va lua fara sa fim intrebati, de vrem, ori ba. Dar nu un popa hotaraste unde se duce unu' sau altu', mai ales ca 90% din ei, se duc clar in iad, caci doar fura. Biserica e doar o modalitate, prin care se incearca sa manipuleze omenirea. Ar trebui sa gandesti pozitiv. Un bebe care moare, ca asa i-a fost dat, e clar ingeras. Pe pamantul asta, hotii au de toate, prostii au noroc, iar dobitocii o duc bine. "Ferice cei saraci cu duhul", cu cat esti mai dobitoc, cu atat esti mai fericit, cu cat furi mai mult, cu atat o duci mai bine... Dumnezeu cred ca doarme, o fi obosit...
Pai,intreaba-l pe preot, ca doar nu urzica.Pe noi le scoala proful de religie, ne-a invatat cumse face Botezul urgent, care sa face in caz ca pruncul e pe moarte.Se face un botez pe care pot sa-l faca si oamenii simpli.In ceea ce priveste copii avortati, nu se poate.
Stiu despre botezul " de urgenta", pe care il poate face mama. Eu am intrebat despre copiii avortati.
Mai stiu ca sunt putini preoti mai destupati" care fac rugaciune pentru acesti copii.
Http://www.crestinortodox.ro/sanatate-stiinta/ortodoxia-avortul-72623.html;
http://www.provitabucuresti.ro/docs/bioetica/slujba.copii.avortati.pdf
Vezi aici pozitia oficiala, nu discutii cum facem noi aici.
Prin "pozitia oficiala" se afirma ca acesti copii nu sunt ai bisericii.
Dar sunt ai lui Dumnezeu! De ce se omite asta?
Totul ar trebui rezumat la Dumnezeu nu la biserica caci ea nu mai e de mult ce ar vrea El. De exemplu un prieten de-al meu de religie penticostala a murit, avea 18 ani si nu a fost botezat deoarece dupa ce implinesti 18 ani poti se se botezi, adica decid cand sunt pregatiti sa se boteza, la ei botezul e diferit, daca a fost un om bun, el ajunge in iad pentru ca nu a fost botezat?
anonim_4396 întreabă: