Un lucru este clar. Toată lumea se naște atee. Deci, dacă ai văzut religioși care devin atei, păi cam ăsta e cazul.
Pentru că, mai ales aici la noi în estul europei, cu religia trebuie să dai piept de când te naști. Încă nu am întâlnit o familie care să fie atei convinși și să-și crească copilul în acel spirit, mai degrabă suntem îndoctrinați, botezați, duși la biserică, de când suntem mici și trebuie să luptăm pe parcursul vieții să scăpăm de aceste obiceiuri.
Ca un ateu să devină religios ar însemna să fi fost educat anterior, încă de la naștere, în spirit ateist și să descopere religia abia la maturitate, lucru care este aproape imposibil în zilele noastre. Ateismul în schimb este descoperit cel mai adesea în adolescență sau chiar la maturitate, însă pentru unii este greu, dacă nu imposibil, să renunțe la ochelarii de cal ai religiei și resping din start orice are legătură cu ateismul, rămânând îndoctrinați pe viață. Ca să-ți dau un exemplu real de ochelari de cal, de câteva zile de când mai scriu pe la religie și știință și filosofie aproape că mi s-a dublat lista de persoane care mă ignoră. Oameni cu care nu am vorbit nici o dată preferă să dea ignore doar pentru a nu mai vedea păreri ateiste în aceste secțiuni, practic ei sunt închiși în bula lor și se tem de orice influență exterioară care ar putea destabiliza echilibrul fragil cu care se mint.
Tu de ce ai devenit religioasa apoi atee și apoi iar religioasa? Dacă poți răspunde la aceasta întrebare, ai răspunsul!
A-și renunța la Absolut orice Absolut orice și ori și cine Chiar și la mine a-și renunța da nu renunț la Dumnezeu și nici la Maica Domnului eu am ales cu toată inima mea și tot sufletul meu sa nu mai fiu un om orb care nu vede ce face Dumnezeu Pentru el.Nu există zi că eu să nu am timp săi mulțumesc lui Dumnezeu eu dacă nu mă duc o zi sau o dată pe zi cel puțin săi mulțumesc lui Dumnezeu și Maica Domnului Pentru tot ce fac ei pentru mine înseamnă că eu sunt un om orb pe care nu vede binele pe care îi face Dumnezeu pentru el.
Sa nu crezi in Dumnezeu înseamnă să-ți negi propria existență sa nu crezi in Dumnezeu înseamnă să fi un om orb orb orb orb rău de tot și un om care trăiește numai pentru el însuși mai bine mor acceptat să fii omorât da nu renunț la Dumnezeu credința mea nu este nici de joacă nici de răzgândit nici de înclinat și nici uitată mor da nu renunț la Dumnezeu dacă n-ar fi Dumnezeu eu nași mai fi om toată viața mea.
Când vă văd atât de orbit atât de ușor de manipulați de oamenii lui satană sa va convingă că nu există... Cât de orb sa fi? Cât de orb sa fi sa negi existența lui Dumnezeu? Cât de orbi puteam fi sa punem bani mașini case faimă validare atenție obsesia de putere fel și fel de manipulării și minți gânduri bolnave grav grav de rău păi nu-i și normal că ajungeți să vă îmbolnăviți? Dacă în voi zace numai obsesia asta nebună de a controlat pe ceilalți de a manipula pe ceilalți obsesia asta nebună și bolnavă pe care multi o ai bani bani bani bani bani numai banii mașini case faimă atenție validare puterea și încă câte și câte care îmi este scârbă rău de tot să-le spun măcar normal că ajunge bolnav normal că omul își pierde sufletul cand se lasă bat jocorit pentru bani normal că omul ajunge bolnav când își vinde corpul trupul sufletului Pentru banii "protecție" validare obsesia bolnav de puterea sa vada lumea doamne cine sunt eu și câtă autoritate am eu asupra altora săle fie frică de mine că altfel ști ei ce fac eu lor. voi nu veți ce înclinați au uni "oameni" voi nu vedeți câtă ură mascată câtă dușmănie mascată câtă prostime fără nicio margine și barieră exista pe Lumea asta păi mă va întreb eu așa pe "creștinii" pe care va tot duceți si va răzgândit de Dumnezeu când vă faceți ce faceți cu propria mână beleaua și necazul propriu la viața voatră mă despre banii de ce nu va gândiți mă și așa? Despre mașini și case de ce nu gândiți mă și așa? Sa mai renunțați și când în când și la bani sa faceți un bine? Despre mașini case mulți mulți bani vreți să aveți da la ele de ce nu renunțați? Grele nu? Cu ce ne mai afișăm că sa vadă lumeaaaaaa eeeee aia este mulți nici naveți treabă cu Dumnezeu de nicio legătură și niciun fel am văzut destuii creștini în toate categoriile când aveau banii se schimbau la față în toate culorile...
Eu am fost musulman sunt turc mamă turc tată turc. Da eu cred in Dumnezeu și Maica Domnului mai mult decât orice pe lumea asta nu am acceptat niciodată niciun profet înaintea lui Dumnezeu nu am acceptat și nici nu voi accepta Niciodată in viața asta niciun Allah și niciun pedofilul Mohamed. Voi nu vă dați seama cât ne norocoși sunteți că ați crescut din naștere cu botezul și taină lui Dumnezeu. Dacă mă ajută Dumnezeu vrea sa merg in țară să mă botezez și eu am căutat și am găsit totul nu costă deloc mult...eu pe mulți dintre voi va invidiez Pentru că sunteți mai aproape de Dumnezeu decât mine aveți un dar ce mulți nul au iar voi îl aveți de la naștere botezului mântuirea darul lui Dumnezeu și tot orbi sunteți și tot în negați și tot va regândiți de el
Trebuie sa înțelegem urgent grav rău de tot ăsta noi fără Dumnezeu NU EXISTĂM PE NICIO SCÂNDURĂ SI NICIUN PĂMÂNT faptul că încă existăm pe pământul ăsta faptul că încă Suntem iertați Pentru toată răutatea asta care zace în noi și prostia asta va spun eu din toată inima mea și sufletul meu încă avem timp da nu pentru mult timp... Ziua aia mai târziu sau mai devreme Pentru noi va veni fie-care in parte iar când va veni timpul sa dăm socoteală pentru faptele noastre față nu știu cum o sale făcem față și îndurăm...
Eu va invidiez că va nașteți creștini în familie creștine și ortodoxe botezați de la naștere în apă sfântă a botezului și voi vă negați propria existență și credința)))))))))Adevărată cu Adevărat ortodoxă offffff ce-i cu voi boss ce-i cu voi de va înclinați in atât în Prostie... Da nu vă înclinați 2 minute din viață voatră săi mulțumim și astăzi că ne-am trezit din pat și din somn astăzi nu conștientizați nu vă dați seamă cât îi întoarceți spatele lui Dumnezeu dar va veni ziua ăia cât o sa regretați rău atunci nu ști ce o să faceți voi știți cel mai bine
Pentru că dacă ești deja ateu trebuie ca ceva în mintea ta să facă click și să înțelegi religia. Dacă o înțelegi nu te mai poți întoarce.
Dap, din ateu am devenit religios, iar pe urma nereligios (dar nu ateu). Cred in Dumnezeul lui Spinoza, care nu se amesteca in viata oamenilor si nu-i pasa de moralitatea noastra. Moralitatea e importanta pentru oameni, nu pentru Dumnezeu.
Si sa stii ca e posibil (dar nu frecvent) sa fii ateu si profesor univesitar de Biblie sau de studii religioase. Nu ar fi anormal ca un profesor universitar de esoterism occidental sa fie complet ateu. Iar profesorul meu de metafizica, Ilie Parvu, este ateu materialist.
Iar eu studiez istoria Bibliei, istoria evreilor antici si istoria crestinismului, dar nu in calitate de credincios. Stiu mai multe despre istoria Israelului antic decat despre istoria Romaniei.
Dacă există un Dumnezeu plin de dragoste atunci va face posibilă salvarea sufletelor tuturor oamenilor de la cei mai cunoscători a lucrurilor lumii până la cei mai puțini cunoscători. De la profesor universitar la cea mai prestigioasă universitate din lume până la băbuța care nu știe a citi.
Deci nu nivelul de cunoaștere ar fi criteriul după care Dumnezeu ar salva, atunci ce? Ce poate avea doi oameni conștienți și totuși atât de diferiți din punct de vedere intelectual, social, economic, poate chiar militar? Credința.
N-ai să faci nimic cu cunoștințele istorice în momentul în care vei fi în fața lui Dumnezeu, de data asta văzându-i tronul și poate picioarele. Eu și cu tine nu suntem așa diferiți din punct de vedere al oportunutăților, iar noi credem în El și tu nu crezi. De aceea noi vom fi dovada că nu ai avut nici o scuză. Și crede-mă, suntem de la cei care au început foarte de jos până la cei care au început foarte de sus; de la foarte sănătoși la foarte bolnavi; de la tineri și bătrâni care nu știu a citi la lideri și șefi de mare importanță în foarte multe domenii. Nu vei avea nici o șansă.
Tu știi ce te ține să nu-L recunoști pe Domnul Isus ca Domn și Mântuitor al tău, iar dacă nu știi roagă-te Lui și du-te la o biserică, sau la mai multe până vei găsi o comunitate credincioasă, frumoasă pe care nu-ți va fi greu să o numești familia ta. Dar ceva știu sigur, nu istoria sau matematica ține un om departe de mântuire că istorici și matematicieni avem în biserică.
Crezi ca religia ta e singura valabila... nu esti decat un fanatic.
Sa stii un lucru: secta ta si in general crestinismul nu au monopol de stat asupra conceptului de Dumnezeu.
Si daca te gandesti ca o credinta teologic corecta este necesara pentru mantuire: sansa de a nimeri teologia corecta este mai mica decat a castiga un miliard de Euro la loterie. Deci, conform propriei tale idei, sansa ta de a ajunge-n iad este aproape 100%. La fel cum tu crezi ca nu poate exista iertare pentru mine pentru ca nu cred ce vrei tu, la fel nu poate exista iertare pentru tine daca n-ai nimerit teologia corecta. Vei intelege acest lucru cand vei visa noaptea ca te ia Dracu-n iad pentru ca n-ai nimerit teologia corecta. Tocmai de asta ma acuzi pe mine: ca n-am nimerit teologia corecta. Poate secta ta propaga o mica erezie: atunci vei ajunge sigur in iad. Pur si simplu pentru ca ai crezut ce ti-a zis pastorul. Nu ai cum evita aceasta soarta, deoarece tu insuti impui altora conditia teologiei corecte. Iar daca tu zici ca teologia nu conteaza: atunci n-are nicio importanta daca eu cred sau nu in Isus Hristos, ca aia tot teologie este. N-ai cum scapa din aceasta dilema la care te-ai obligat singur. Incepi de la o singura afirmatie de credinta si pe urma spui: stai asa, ca nu e suficient, mai trebuie sa crezi inca 50 de afirmatii de credinta ca sa poti fi mantuit. Sansa de a nimeri 50 de afirmatii de credinta obiectiv corecte este practic zero. Daca 49 de afirmatii sunt corecte, iar una e incorecta, vei arde-n iad. Nicio forta a Universului nu-ti poate garanta ca ai ales teologia corecta sau secta corecta.
Iar daca as fi crestin, as fi supralapsarian, adica daca un anume individ va fi mantuit sau damnat a fost decis dinainte de crearea lumii. Iar credinta si faptele proprii nu pot influenta cu nimic soarta postuma a omului. Deoarece ideea de liber arbitru nu are nicio baza stiintifica si nicio baza biblica. Multi crestini isi inchipuie ca din moment ce sunt crestini trebuie sa creada in liber arbitru. Dar Biblia nu zice deloc asa.
Stiu eu sectele voastre: propovaduiesc o idee simpla, iar dupa ce devii membru te trezesti ca trebuie sa respecti un pomelnic de reguli, adesea provenite din ideatia bizara a unor predicatori morti de mult, care-si inchipuiau ca au inteles Biblia ca nimeni altul. Iar Sfanta Traditie a catolicilor sau ortodocsilor nu e nici ea mai breaza: cand citesti ce aberatii debitau teologii antici, te iei cu mainile de cap.
Răspunsul la întrebarea dvs. este conținut în cuvântul „adevărat".
Toate religiile promit lucruri - crede în mine și vei merge în rai, reîncarnarea este reală, noi suntem poporul ales etc. O mulțime și o mulțime de promisiuni. Dar aproape toți promit un lucru în comun: religia noastră este SINGURA religie adevărată. Întrebați orice musulmani, creștini, budiști devotați etc. și îți vor spune: Noi ne-am dat seama, iar celelalte sărmane suflete amăgite sunt pur și simplu pradă greșelii.
Dar aici se află răspunsul la întrebare.
Dacă creștinii cred că a lor este singura religie adevărată, iar musulmanii cred că a lor este singura religie adevărată, este clar că un grup (sau ambele) greșesc.
Deci care este? Există vreo modalitate de a ști?
Imaginează-ți o întrebare similară: Câte pietre sunt în ocean? Dacă ai întreba un milion de oameni, ai putea primi un milion de răspunsuri diferite. Nu există nicio modalitate de a ști sigur, nu?
Corect.
Religia nu poate fi „adevărată" în măsura în care înțelegem acest cuvânt. Adevărat implică un grad de dovezi care să susțină afirmațiile tale cu privire la validitatea unei aserțiuni. Dar religia (și credința în general) este credința în ceva fără dovezi pentru asta. Prin definiție, un lucru nu poate fi verificat ca fiind adevărat fără niciun fel de dovezi.
Deci există un răspuns la întrebarea dvs. Singura religie adevărată este:
Nici una dintre cele de mai sus.
Nicio religie nu are dovada validității ei. Dacă ar avea-o, nu ar fi religie. Ar fi știință. Nu există o religie adevărată - doar credință.
— Dave Consiglio, Quora
IH (batand la usa): Lasa-ma sa intru.
Eu: De ce?
IH: Ca sa te pot salva.
Eu: Salva de ce?
IH: De ceea ce am sa-ti fac daca nu ma lasi sa intru.
Trebuie sa creadă cu Adevărat fratele meu da cu Adevărat aicia ei fac greșeală că nu crede cu Adevărat frate și cade pradă la minciunile și vrăjeală lumi de asta ei cedează sa creadă în Dumnezeu vine omul lui satană și îi bagă ăla la minciuni de îl bulversează îl nenorocește și Săracul dacă are credința slabă îl rătăcește căci el nu știe încă Dumnezeu cât de mult ne iubește cu Adevărat
Consensul savanților care studiază concepțiile de liber arbitru din lumea antică este că în mod explicit Biblia nu spune nimic despre liber arbitru.
^ „Michael Frede, A Free Will: Origins of the Notion in Ancient Thought, chapter 7" (PDF). Arhivat din original (PDF) la 28 ianuarie 2022. Accesat în 3 decembrie 2022. https://web.archive.org/......e_will.pdf
^ Paul Linjamaa, "Free Will and the Configuration of the Human Mind," in The Ethics of The Tripartite Tractate: A Study of Determinism and Early Christian Philosophy of Ethics (2019) "The notion of free will is not discussed explicitly in the New and Old Testament. Nor are the technical terms used associated with the discourse on free will." https://brill.com/display/book/9789004407763/BP000012.xml
^ George Karamanolis, Fate, Providence and Free Will: Philosophy and Religion in Dialogue in the Early Imperial Age Series: Ancient Philosophy & Religion, Volume: 4. "Scripture not only lacks a discussion of all the important issues in this area but also lacks the relevant terminology, which early Christians employ in their writings."