Multa confuzie in crestinismul asta facut dupa URECHE si nu dupa Biblie. Biblia SPUNE ca NU EXISTA ceva separat de trupul uman sau animal in AFARA de SUFLAREA de VIATA data de Dumnezeu. Deci CORPUL+SUFLAREA de VIATA = SUFLET. Caaand unul din elemente dispare cum ar fi suflarea de viata care se REANTOARCE la cel care ne-a dat-o Dumnezeu, RAMANE doar trupul, tarana. Animalele NU ajung in Cer, rai cum spun unii fiindca NU au constiinta de sine, existenta lor pe pamant este unica si fara continuare. Doar OMUL are constienta existentei sale si pot avea o continuitate in functie de ALEGERI. Viata sau Moartea vesnica. Animalele sunt doar niste fiinte care sufera din cauza existentei omului pacatos iar la moarte isi inceteaza existenta pentru todeauna.
Nu ajung nicaieri, decat aici pe Pamant le vezi si dupa dispar, Biblia nu spune ceva cu privire la viata animalelor pe lumea de dincolo. La Judecata, Dumnezeu judeca doar pe oameni, nu si animalele, deci, astfel ne putem face o idee si sa nu mai vorbim de faptul ca oricine nu este nascut din nou, nu ajunge in Imparatia Cerurilor.
Si unde dispar? Dupa viata asta e doar rai si iad, nu?
Nici oamenii nu ajung in împărăția cerurilor. Eclesiastul 3:19, 20 se spune că așa cum moare animalul asa moare si omul. Iar omul nu întrece cu nimic animalul, ci toți merg în pământ.
Da, așa este, omul moare asemenea animalului, doar că omul are șansa la reînviere, la viața veșnică, pe când animalele de pe Pământ nu prea sau deloc. Nu am spus că toți vor ajunge în Împărăție, normal că fiecare se va duce acolo unde îi este locul.
În pământ. Da, etapa finală este Judecata, după care se va decide locul veșnic.
Scrie in Biblie. Deci, dacă nu știi, nu ai citit din ea.
Da. Are șansa să fie înviat. Nu reînviat, ca nu o mai fost odată înviat. Dar până când va fi învierea morților el nu este nicăieri. Nu este în Rai sau iad, nici în vreun loc cu verdeață. Este doar în memoria lui Dumnezeu. Iar până va fi înviata o persoană, este total inconștientă, nu are nicio putere, nici sentimente, nici gânduri. nimic. Un somn profund. Inclusiv sufletul moare. Idee susținută atat de vechiul testament cât și de noul testament.
Dany1988 ni stie nimic altceva decât să pună la îndoială. Nu are niciun argument de pus în loc. Dar el contestă si pune la îndoială tot. Deci nu te mai obosi cu el. Pierdere de vreme.
Da, inviat . In memoria lui Dumnezeu, exact asa spusesem si eu mai demult pe site, nu stiu daca mi-ai vazut activitatea din trecut.
Un somn profund? De ce sa moara suflarea de viata? Eu cred ca spiritul omului ramane, dar nu in corp, de ce ar muri, scrie undeva in Biblie, ca eu nu am gasit?
In Biblie scrie clar ca animalele au suflet.
Unele ajung in farfurie. Dupa viata asta nu mai e nimic. Daca Dz e cel care trebuie sa ne dea viata vesnica e clar. Dz e atotputernic si iubitor, iar iubirea si puterea lui se vede in spitalele pline cu oameni aflati in nevoie. Daca era puternic si iubitor nu lasa o secunda un om fara sa il ajute. Dz e doar fictiune, exista doar pe hartie si in mintea credinciosilor, ca in realitate nu se vede nimic. Atat Dz cat si activitatea lui sunt invizibile. Asa cum ajuta oamenii aflati in nevoie la spital, tot asa le va da si o viata vesnica. Daca Dz e asa de puternic si iubitor de a facut tot ce exista, atunci ne punem intrebarea de ce e invizibil, de ce nu ajuta cu nimic oamenii aflati in nevoie, de ce nu e in stare nici sa comunice cu oamenii. Un Dz atotputernic si iubitor, avea posibilitatea sa comunice cu oamenii, nu era un personaj invizibil de poveste, nu avea nevoie de minuni si scamatorii care sa-i demonstreze existenta, ar fi facut numai bine si toata lumea ar fi fost fericita. In concluzie Dz nu exista in realitate si in felul asta dispare si ideea vietii vesnice, a raiului si iadului. Daca e sa o luam logic, viata omului e finita. Viata vesnica e ceva enorm, fara sfarsit, e infinit, iar viata finita e egala cu zero fata de viata infinita, deci tot ce face omul in viata finita e egal cu 0, lipsit de valoare si prin urmare un Dz infinit daca ar exista nici nu l-ar interesa ce face un om in viata lui finita si nici nu ar avea de ce sa-i dea o viata infinita pentru nimic. Asa ceva e posibil doar in povesti cu Dz cel atotputernic, iubitor si invizibil.
Așa cum oamenii au avut Legea, așa și animalele au instinctul. Atât timp cât nu trec peste instinct făcând ceva nenecesar vor avea parte de ceva bun(de exemplu dacă un leu atacă și omoară ceva ce nu este amenințător pe stomacul plin a întrecut măsura).
Duhul este esența, din Duh izvorăsc toate lucrurile(ai putea spune energie).
Sufletul este conștiința, dar sufletul se poate manifesta printr-un trup. Trupul pe care-l avem acum se degradează din cauza păcatului care nu-L lasă pe Dumnezeu să intervină, iar fără sursa vieții(Duhul Lui Dumnezeu) trupul moare, DAR sufletul este veșnic de aceea Pavel ne spune că avem nevoie de un trup de slavă ce nu va moșteni putrezirea 1Cor. 15:50.
Animalele nu au suflet, deci nu ajung nici in rai nici in iad, mor si gata...
Nu ajung nici în rai nici în iad pentru că Dumnezeu atunci când l-a făcut pe om i-a suflat suflare de viață (i-a dat un duh) în nări (Geneza 2:7). Numai omul dintre toate creațiile are această caracteristică. De aceea doar sufletul omului este etern.
Păi mai întâi de toate, ți-ai pus întrebarea dacă raiul și iadul descrise în cărțile creștine chiar există? Știința poate și întotdeauna a putut dovedi orice ține de metafizică/paranormal/sacru/spiritualitate, doar că în ultimele secole, interesele unor oameni bogați care exercită o presiune imensă asupra științei sunt aparent mai importante decât problemele umanității. Ai putea zice evident: „Bineînțeles că se poate dovedi științific că iadul și raiul există, doar că nu se dorește asta".
Declarând asta, automat cazi de acord că acei oameni extrem de bogați și influenți sunt impotriva religiei creștine, ceea ce nu este adevărat pentru că „strămoșii" acestor oameni au fost cei care au creat și implementat cu forța brută creștinismul în Imperiul Roman, fenomen istric cunoscut sub numele de Inchiziție.
Dacă pleci de la o premisă care nu este dovedită sau verificată atunci cel mai probabil riști să primești un răspuns greșit. Există tendința de a se confrunta cei ce cred în religie cu cei ce cred în știință, ceea ce este greșit. Știința și religia ar trebui să se dovedească și să se completeze reciproc, cel puțin asta se întâmpla în antichitate când supranaturalul era ceva normal pentru oameni și nu o teorie a conspirației așa cum este descris astăzi tot ce iese din rigorile materialiste.