Animalele nu au suflet care sa mosteneasca vesnicia.Ele au suflare de viata, duh de viata.
Trihotomism?!
Nu ma refeream la fiintele umane ci la animale.Tradus din ebraica ''nepes'', adica ''suflet'' sensul initial este acela de a da viata.Sunt si numeroase aparitii cu referinta psihica acopera diferite stari ale constiintei, sediul dorintelor fizice, sursa emotiilor, sau este asociat cu cu vointa si cu actiunea morala.Deci intalnim in unele cazuri ca inseamna un nivel superior al vietii psihice.
Asa si este, geniule.Materia,stii ce-i aia? Nu suntem aici la spiritualitate sa dezbatem posibilitatile de existenta ale unor chestii ce in vreo cateva mii de ani, n-au facut nicio dovada concludenta a existentei.Ca oamenii mediocri au nevoie de ea, imposibil de negat, dar materializarea dorintei nu si-a facut niciodata aparitia.Da', desigur, vorbesc la pereti, cand vorbesc cu Jasser!
Loryi98
Nici animalele si nici oamenii nu au suflet. Nu mai lua de bune povestile pe care le zic profesorii de religie.
Partea cu iubirea si dragostea e cu totul altceva.
Delfinul. De exemplu delfinul are capacitatea de a se recunoaste in oglinda. El are o imagine asupra sa ca animal, lucru care nu este intalnit si la alte animale, alte animale nu au niciun fel de perceptie asupra lor, delfinul are.
Ai spus "constiinta de sine", un delfin constientizeaza ce este, deci are constiinta de sine.
Da, dar noi nu trebuie' sa ne luam dupa ce zice proful de religie. Lasa-l sa zica ce vrea, oricum zice numai aberatii
Dacă sufletul există, în mod sigur animalele au mai mult suflet decât mulți dintre oameni - animale ceva mai evoluate.
Nu asculta tot ce-ți spune un "profesor" de religie. Este paralel cu lumea reală.
Cobi si primatele sunt cele mai complexe animale.
Religia creștină prezintă animalele ca niște obiecte, care nu suferă, nu simt...și există doar ca să-i satisfacă omului toate poftele.
Mă repugnă această îngâmfare și nedreptate!
Luați exemplu de la budiști, dragi creștini!
"Toate fiinţele tremură înaintea violenţei. Toate se tem de moarte, toate iubesc viaţa. Priveşte-te în alţii. Apoi pe cine mai poţi răni? Ce rău mai poţi face?" - Buddha.
Acum realizez...copiii, de la care am salvat un pisoi chinuit, flămând și plin de noroi, în care aruncau cu pietre, încolțindu-l din toate părțile într-o groapă de gunoi și pe care au turnat benzină ca să-i dea foc (inuman, știu), toți acei copii provineau din familii de creștini, chipurile cu o moralitate impecabilă, desăvârșită...
...acum se explică multe.
Nu. Erau doar niște copii sadici și plictisiți, cărora li s-a părut amuzant să-și bată joc de un animal neajutorat. Jeguri umane!
Am adus pisoiul acasă, l-am spălat, l-am hrănit și a trăit în casa mea 10 ani fericiți (dar tot a rămas cu sechele și de multe ori devenea agresiv, simțind, probabil, nevoia să se apere de oameni).
...
Unii pur și simplu nu au nici un fel de respect pentru alte ființe vii.
Iar acum îmi dau seama că și religia și-a pus amprenta în treaba asta...
Am glumit. Ma referam la curatirea leprei din biblie prin sacrificii de animale
Si eu am 2 caini cel mic are 2 ani, cand l-am gasit era ars pe spate, infometat si foarte fricos. Rana de pe spate s-a vindecat cu timpul dar a ramas fricos, sensibil. A invatat totul prin casa foarte repede dar nu se simte in siguranta cand e singur cred ca de asta nici nu prea iese din curte. Celalalt caine, cel batran e exact invers, foarte "tupeist", agresiv dar cei doi caini nu s-au certat inca nici din cauza mancarii
Să-ți trăiască prietenii!
Când îi vezi cum suferă, cum se luptă cu traumele lor, cum te privesc în ochi și înțeleg tot, dar nu pot să spună...și îi auzi pe alții că îi compară cu niște obiecte, îți vine să oprești planeta și să cobori.
Parcă ar fi niște primitivi...cu aere de superioritate!
Si eu am caini, si e adevarat ce zici. Dpdv crestin animalele sunt doar decor, ceva de exploatat, ca sa avem ce vana.
Proful tau de religie trebuie sa dovedeasca existenta sufletului la oameni, si lipsa acestuia la animale, trebuie sa aduca demonstratii stiintifice pana atunci sunt doar aberatii bazate pe credinta, si la ora de religie esti liber si tu sa crezi ce vrei fara sa dovedesti ceva
"Dupa logica ta, tot ce nu este palpabil nu exista!"
Deloc. Cum ai ajuns la concluzia asta?
Tot ce zic e ca profesorul de religie ar trebui sa prezinte demonstratii, dovezi clare in loc sa abureasca copii si le vorbeasca despre chestii de care habar nu are
Bietele animale! Hai sa ne hotaram de acum incolo sa nu mai taiem nicio gaina, niciun porc, niciun vitel.
Sa-i spui ignorantului de profesor ca intr-adevar,are dreptate,animalele nu au constiinta si INCA nu au un nivel psihic si intelectual ca al umanilor,dar tu, cu timpul, speri ca animalele sa isi dezvolte stadiul in care sunt, iar lucrul asta cand o sa se intample o sa ii rastoarne teoriile primitive.
Data viitoare, la ora de religie, sa-l intrebi ce parere are despre vaci sau elefanti?!
Spune-i la profu tau de religie ca si el va muri si va putrezi si atat ca noi toti desigur
Părerile sunt împărțite între oameni, chiar și între preoții bisericilor. Unii zic da, alții ba. S-au scris si se vor scrie pagini întregi dezbătând această problemă. Și tot nu se va ajunge la un rezultat concret, fiindcă fiecare crede ce vrea, nu cum vrea (ori încearcă să îi insufle) celălalt.
Nimeni nu cunoaște adevărul adevărat, toți ne dăm cu presupunerile.
Mie îmi place să cred (și cred!) că animalele/păsările AU SUFLET , iar de la concepția asta nu mă voi dezice niciodată, deci nici nu mă gândesc să intru în polemici cu cei care cred contrariul. Să ne respectăm propriile opinii, să ne respectăm reciproc. Atât vreau.
Un mare înțelept spunea:
"Animalele ne fac un singur rău in viață! Atunci când mor."
"Animalele si pasarile"? Dar ce, pasarile nu sunt tot animale?
Frumos raspuns si foarte adevarat
parerile sunt impartite insa o problema o stiu sigur:un profesor de religie nu are voie sa zica asa ceva: ca animalele nu au suflet.
ce ar insemna daca i-ai zice unu copil de clasa a2a ca animalele nu au sufet deci sa nu isi faca probleme daca le rupe gatu, daca le bate, sau calca cu masina? sa ii zici domnului profesor ca raspunsul lui nu conteaza daca a fost corect sau nu, dar a fost urat dat
In religie suflet inseamna constiinta de sine.Noi ceilalti, necredinciosii, percepem sufletul in plexul solar, adica sentiment nu constiinta.
Diferenta este ca de la cer la pamant.
Nu confunda termenii pentru ca ajungem sa fim la fel de ignoranti ca si profesorul de religie, care nu a fost in stare sa.i explice copilului care este diferenta intre suflet si constiinta.
Au suflet, stai linistita. Sa iti intrebi profesorul de religie unde e sufletul popilor care fac profituri de sute de milioane de euro si ridica citamai enormitatea aia in mijlocul Bucurestiului, in timp ce milioane de romani traiesc intr-o saracie lucie. Ciinele tau are cu siguranta mai mult suflet decit specimenele astea.
Bine zis! cine e de acord ca Biserica e o facatura?
Sufletul cu tot ansamblul sau tine de creier, este o inventie a unei parti din creierul fiecaruia. Toate sentimentele pe care le simtim in suflet sunt de fapt impulsuri date de creier, dar folosim acest termen pentru ca este mai usor. Nu avem de unde sti daca animale e au sau nu aceasta capacitate a creierului care creaza conceptul de suflet.
Da, si totusi intelesul lui oficial la ora actuala are cu totul alt inteles decat cel prezentat de religii.
Buna cum sa nu aiba suflet daca este viu, cand un animal sau un om moare ii iese sufletul, proful tau de religie cred ca are un retard mintal, invata ce scrie in carte nu ce spune el stii vorba aia:fa ce zice popa nu ce face el
Toate animalutele au suflet,ele stiu mult mai multe lucruri decat noi,oamenii. De ce crezi ca nu putem sa vorbim cu niciun animal? pentru ca cine stie,ne-ar fi putut spune lucruri despre omenire si viata de dincolo pe care noi nu avem cum sa le cunoastem. Animalele sunt foarte importante,unele persoane nici nu isi dau seama,majoritatea oameniilor au o gandire foarte proasta,in ce sens? ei cred ca sunt doar niste simple animale pe care le folosim pentru hrana,asta e o gandire de om inconstient,fara pic de suflet, care dupa parerea mea cei care isi bat joc de animale ar trebui sa fie inchisi.
Noi nu stim multe despre tot ce ne inconjoara si cum am aparut si unde ne vom duce.
Animalele sunt mult mai destepte decat majoritatea oameniilor, crede-ma! Au suflet, sunt sigura de asta, simt asta.
Normal ca animalele au suflet si eu am o pisica care o iubesc foarte mult si da au suflet.
Normal ca da, au suflet.
Pe mine asa m-a invatat proful de religie :D
http://www.cinemagia.ro/......-rai-4998/
Prosti ajung in rai destepti merg im Iad
CurcubeuAlbNegru întreabă:
RAY întreabă:
kaynmaincallme întreabă: