Sunt pur povesti, iar daca ar fi reale, un crestin adevarat nu ar folosi arme.Isaia2:2-4
1.Nu.
2.E urat si stupid sa cataloghezi oamenii in "buni" si "rai". Light era mai complex de atat.Pe scurt, poti sa-l caracterizezi drept un idealist care s-a lasat consumat de putere.
3.Da,dar numai in situatii extreme.
Gandeste-te la situatia in care gasesti un paianjen(veninos) in camera ta.Te intorci pentru 2 secunde si a disparut.Ce ti se pare mai usor? Sa-l cauti tu cu degetelele tale sau sa-ti umpli camera cu spray insecticid? Asa ziceam si eu.
1. Nu.
2. Nu. >:)
3. Da. Pedofilii, violatorii, proxenetii, psihopatii in general, nu merita sa traiasca. Din victimele lor, cel putin una o sa le urmeze calea, stii filmul "pay it forward"? http://swanyart.com/......e4c168.jpg Daca arma speciei noastre e inteligenta, psihopatii distrug specia.
1. Nu, dar mi-as dori sa cred.
2. Eheh, "rea" e prea mult spus.
3. Nu. Poate doar in cazuri extreme si exclusiv in scopuri personale.
Intrebarea nu are legatura totala cu anime-urile si filmele SF, ci a fost doar un exemplu, pentru ca voi sa intelegeti mai usor la ce ma refer. Intrebarea era psihologica si filosofica. Cu noua generatie de aparatura se pot creea o multime de exterminatoare in masa de oameni usor de folosit, dar inuman, nu trebuie sa fie ceva SF.
1. Sigur, dar sub alta forma; nu o carte magica.
2. Da, ajunge sa se creada dumnezeu, iar dumnezeu e o persoana diabolica.
3. Nu. Poate daca s-ar numi PunishNote
1.Nu cred ca exista si nu cred ca va exista vreodata (cel putin NU ceva ASEMANATOR cu carnetul pe care criminalul Kira din anime-ul Death Note il detine-asta tine DOAR de domeniul SF-ului si desigur al filmelor si animeurilor...a CINEMATOGRAFIEI NU a REALITATII!)
Arme gen pistoale, mitraliere, tancuri...etc DA (si se vor performa/imbunatati intre timp) dar ceva asemanator NU CU SIGURANTA(cum am spus -tine doar de domeniul SF-ului...)
2.Nu conteaza daca este o persoana ''rea'' sau ''buna'', notiunea de bun sau rau nu exista in asemenea circumstante ci doar ceea de CRIMINAL(iar a fi criminal(in special unul in serie)! NU poate fi un lucru POZITIV indiferent de MOTIVELE pe care le detine...) -crima este unul din acele ''lucruri'' care nu prea are justificare pentru ca nu are nici cale de intoarcere/recompensare a... faptului--(cred/sper ca intelegi ceea ce spun).
In plus MAJORITATEA celor care savarsesc crime (in special crime in serie) sunt nebuni...sau psihopati.
3.Nu, in niciun caz!
Motivul pe care criminalul ''Kira'' a inceput sa ucida este acela de a ''çonstrui o lume mai buna'' si de a ''deveni zeul noii lumii''(construite de el)...un motiv care pare bun(din perspectiva noastra -a telespectatorilor si daca ai observat multi il sustineau si au iesit in strada(ma refer la ''personajele'' din anime, il aclamau si doreau o lume mai buna, vazand ca cea actuala in care traiau era plina de monstruazitati-doreau ca cineva sa-i protejeze)-un fapt care nu e absolut demn de condamnat daca te gandesti la propria nesiguranta...
Insa o lume INTRADEVAR mai buna NU se poate construi pe baza criminalitatii(pe baza a ceea ce vrei IN PRIMUL RAND sa elimini). Niciodata acest lucru nu va functiona! si niciodata un om sanatos (din punct de vedere psihic-ma refer) nu va avea asfel de tendinte si gandiri.
Sunt alte mijloace pentru a face din acesta lume una mai buna-crima NU ESTE NICIODATA O SOLUTIE!
Reversul unei crime e o alta crima...si asfel ciclul niciodata nu se incheie!
Un alt exemplu pentru ceea ce am afirmat pana acum(desi mi-am format opiinile pe baza cinematografiei-la fel ca toata lumea de altfel- nu a realitatii) este personajul Dexter din serialul cu acelasi nume(serialul este unul supus realitatii-deloc Sf!)
http://armadaa.blogspot.ro/2009/11/dexter-un-serial-genial.html
Ti-l recomand-desigur daca ai 15+ :)
Singura legatura dintre postarea asta si religia, e la nivel de baliverne. In rest... anime, death note, uhm, mda.
1. Nu;
2. M-am uitat doar la primul episod, așa că nu știu;
3. Da, să omor oameni care mă enervează (proști, ipocriți etc.), criminali etc.
Lauraaxx întreabă: