Da!
Porunca a 5 -a "Sa nu ucizi"
Ori ca omori pe cineva, sau ca te sinucizi tot ucidere se numeste.
Utilizand droguri, si fiind constiend de faptul ca acestea ucid lent dar sigur pacatuiesti impotriva poruncii a 5 a
E fortata analogia. Aia se refera la a ucide pe altul nu la sinucidere. Parerea mea.
Verset 0 cap 0 sa nu fumezi marijuana singur da si la alti zgarcitule, daca ai ciupercii fa-ti mancare cu ele nu le arde ca nebunu
Nu in mod specific, la fel cum nu scrie de tutun sau de diferite substante care se consuma in zilele noastre. Totusi, principiul la care intra acestea se gaseste la 1 Corinteni 6:12:
"Toate lucrurile îmi sunt îngăduite, dar nu toate sunt de folos; toate lucrurile îmi sunt îngăduite, dar nimic nu trebuie să pună stăpânire pe mine."
Prin urmare trebuie sa ne ferim de toate lucrurile care pot pune stapanire pe noi, care dau dependenta (in original "stapanire" este exousiazō - a controla, a stapani, a avea putere/autoritate peste), inclusiv cele la care faci tu referinta.
Marijuana nu dă dependenţă.
In mirul de prin secolul al XVI-lea s-a gasit extract de marijoana. Nu ma intreba cum.
''Ceea ce bagi in gura nu te spurca '' cica dati-le niste ciuperci de alea stiti voi sa vedem daca-i spurca sau nu. Binenteles ca orice dauneaza omului este interzis si orice ai aduce foloase ai este permis.
O, ia spune mosule, in Coran ce scrie de ele?
Am raspuns mai sus numai ca in loc de haram am spus ''interzis'' si in loc de halal am spus ''permis''. Deci ceea ce bagi in gura te poate spurca mosule, pana si vegetatii veneriene in cavitatea bucala., in functie de ce bagi in gura.Eu nu va recomand sa bagati tot ce prindeti in gura crezand ca nu va spurca, nu numai ca va spurca dar poate sa va si ucida.
Sarumana ca m-ai luminat!
Nu este nevoie, nu sunt preot si nici misionar iar pacatele nu ti le pot ierta.''Pacatele ati sunt iertate '' nu-ti pot spune chiar de mi-ai saruta mana
Lasa, ma nu te scuza, ca nu faci tu propaganda degeaba. Da' te iertam...
Propaganda? aia fac misionarii si preotii eu sunt departe de crezul lor. Crezul meu spune :'' Silirea la credinta este cu neputinta '', si inspre deosebire de ''crezul lor '' (crede si nu cerceta ), al meu crez mai spune :''Iqra!'' Citteste!
Nu iei tu salariu de la voi de-acolo? Spune tu asta la mutu...
Adevarat? ''Nimeni nu s-a suit în cer, afară de Cel ce S-a pogorât din cer, adică Fiul omului, care este în cer.''
Poate pe vremea aceea nu exista marijuana sau ''ciuperci'' sau poate daca se consuma, nu se consuma cu scopurile in care se consuma in zilele noastre.
Verset din Biblie nu stiu sa existe, doar referitor la vin.
Trebuie luat in considerare faptul ca trupul nostru este templul lui Dumnezeu iar prin aceste lucruri il stricam in plus aceste lucruri nu ne ajuta in scopul nostru pe Pamant, care este MANTUIREA!
DeProfundis99 întreabă: