2 timotei 4:3 Căci va fi un timp când nu vor suporta învăţătura sănătoasă, ci, potrivit dorinţelor lor, îşi vor strânge învăţători care să le gâdile urechile 4 şi îşi vor întoarce urechea de la adevăr, îndreptându-se spre istorisiri neadevărate. (de genul - Maria umbla cu coşul cu ouă...)
Da.Deci,sincer eu nu cred ca e bine sa ne tinem de obiceiuri si de traditi...Eu cred ca noi trebuie sa traim conform Scripturii si sa implinim voia lui Dumnezeu si Cuvantul Sau care este viu si lucrator. Obiceiuri ca vopsirea oualelor rosii, sau iepurasii sau Mos Craciunul..eu cred ca astea diminueaza din adevarata insemnatate a sarbatorilor.
Bine inteles, nimic nu este aprobat de D-zeu, sunt luate de la pagani, toate acestea au fost adaugate. Singura sarbatoare cu baza biblica este Comemorarea mortii lui Isus care a luat locul pastelui evreiesc.
Asa este.Dar din pacate, multi "crestini" nu stiu adevarata semnificatie a Pastelui... Oualele rosi, iepurasii, cozonacii ..nu lipsesc, dar daca ii intreb ce reprezinta Pastele sunt multi care habarnu au.
Desigur pastele tinut de evrei, a fost o ocazie unica pentru ei, de-a multumi lui Dumnezeu pentru ca i-a eliberat din robia egipteana, a fost o sarbatoare de aducere aminte, ca au fost robi in Egipt, si Dumnezeu prin mana tare i-a eliberat. Deci cuvantul,, paste =eliberare ". Isus, facand parte ca om, din linia genealogica a lui David, a lui israel, si El a sarbatorit pastele -eliberarea poporului sau de sub robia egipteana, asa ca la ultimul sau paste, a fost omorat de poporul sau si asupritorii sai marsavi. Cu ocazia acelei ultime sarbatorii, el a instituit un nou Legamant, impreuna cu apostolii,, Bazele acestui nou legamant erau puse, pentru un nou regat, pentru o conducere noua, care va guverna peste pamant incurand. Daca doresti citeste Luca 22:19, 20; 1 Corinteni 11:26. Iata Isus a poruncit, ca, cei ce aveau sa fie continuatorii sai, sa comemoreze moartea sapana vine el. Atunci, comemorarea mortii sale, lua locul pastelui evreiesc. CUM? mai vedem.