| Artesano a întrebat:

Ar fi mai bună o lume în care toţi oamenii ar fi atei?

Înainte de a răspunde, întrebaţi-vă: „Există vreo dovadă că, dacă ar fi acceptat de toţi, ateismul ar crea o lume mai bună?". Să ne gândim: Un milion şi jumătate de cambodgieni au fost ucişi de khmerii roşii în încercarea acestora de a instaura un stat marxist, eminamente ateist. Iar guvernarea lui Iosif Stalin în URSS, stat ateist, a dus la moartea a zeci de milioane de oameni. E adevărat, aceste atrocităţi nu pot fi atribuite direct ateismului. Ele demonstrează, totuşi, că ateismul nu poate asigura pacea şi armonia în sânul unei naţiuni.

35 răspunsuri:
| Arthur a răspuns (pentru MortemAeternum):

Corect, dar întrebarea era despre acea societate fără Dumnezeu, adică atee.
Altă prostioară debitată este : " Nu promova crestinismul egalitatea intre oameni? Practic vroia sa creeze o utopie crestina dar fara Dumnezeu. "
Aici confunzi creştinismul cu comunismul. Cum naiba să fie Creştinism fără Dumnezeu, ce ai păţit?
Cât despre Hitler şi Stalin nu o să ai decât informaţii dispersate şi trunchiate dacă singura ta sursă, rapidă ce e drept, este netul. Află că au mers la început împreună, de mânuţă, comunismul şi nazismul. Mai au şi origine evreiască comună, culmea, pe care naţiune au prigonit-o deasemeni împreună. Stalin îl admira pe Hitler care Hitler avea propria religie " Detalii inedite vin să contureze peisajul bizar al preocupărilor lui Hitler pentru magie neagră şi ocultism "
", Anticristul anuntat de Biblie va semana perfect cu Hitler, si va... drogurile si a studiat in profunzime ocultismul medieval si magia ritualica...".
" despre Hitler s-a scris ca era posedat de diavol "
" Societatea secretă THULE l-a antrenat pe Hitler, prin ritualuri satanice, să devină Antichristul
Această organizaţie ocultă a influenţat toate lojele masonice şi societăţile
secrete din Germania anilor 1920 " etc.
Nu are rost să discutăm aiurea dacă nu ai o bază solidă şi spicuieşti doar de ici de colo mărunţişuri fără a putea aprofunda o problemă pe care o atingi doar tangenţial.
În final nu pot să - ţi spun decât că fiecare este liber să creadă în ce vrea, dar când debitează diferite chestii ar trebui să fie atent la posibile greşeli pe care cei mai puţin avizaţi le-ar putea lua de bune.

| MortemAeternum a răspuns (pentru Arthur):

"Aici confunzi creştinismul cu comunismul. Cum naiba să fie Creştinism fără Dumnezeu, ce ai păţit? "
Ti-am spus ca daca te uiti la ideologia comunista seamana cu crestinismul doar ca este fara Dumnezeu. Promoveaza foarte multe valori crestine dar nu si pe Dumnezeul crestin. Eu sunt total impotriva egalitatii sociale intre oameni, pentru ca nu este morala din punctul meu de vedere. Daca ar fi dupa mine statul ar trebui doar sa ofere protectia cetatianului si atat, restul sa se privatizeze, ca ori unde isi baga statul Roman mana distruge, dar asta este o alta poveste.
Acum despre Stalin si Hitler bine inteles ca nu au fost crestini, am spus doar ca "as putea spune". Hitler afirmase ca Dumnezeul evreu era o batjocura la adresa umanitatii si ca trebuie distrus, dar ti-am zis doar ca as putea si eu sa denaturez adevarul in scopuri personale.
Cat despre toate povestile cu Hitler si Anticristul no comment, stiu ca Hitler era atras de ocultism, dar era bolnav mintal, lua si droguri, nu ai ce sa ii faci, a si mai era si Evreu, doar si-a distrus satul bunicii sale care era evreica, ce ironie, un evreu omoara alti 6 milioane de Evrei(sa nu crezi ca sunt rasist, genetic vorbind toti suntem egali, doar cu mici diferente in culoarea parului, culoarea pielii, etc.). Acum cand ateismul este in crestere in tairle dezvoltate, recurgeti la amenintari ca sa va protejati credinta, iar voi vedeti peste tot semnele sfarsitului biblic.
Daca o societatea ar fi 100% ateista, am avea tot aceleasi probleme de moralitate, tot aceleasi intrebari despre existenta ca si pana acum. Pana la urma omului ii este frica de durere, iar de aici se poate spune ca vine moralitatea noastra. Crima, furtul, minciuna, provoaca tot timpul durere omului, deci bine inteles ca nu este morala, nu ai nevoie de biblie sa stii ce este bine si ce este rau. Principiul intoarce si celalt obraz, a fost spus inainte de venirea lui Hrisots, de catre un filozof din Grecia antica, dar nu mai stiu exact care este numele lui... daca nu ma crezi am sa il caut.
O problema mai buna ar fi daca Dumnezeul biblic este cu adevarat moral, ca la o scurta analiza nu prea pare moral, aici nu ma refer la modul cum este prezentat in Tanakh.

| Artesano explică (pentru chelstone):

Ai scris la sfârșitul postării tale următoarele:-Apoi, nu cred ca de ateism, crestinism sau de alte orientari religioase depinde crearea unei lumi mai bune, insa cu siguranta daca n-ar fi existat religiile pe lumea aceasta n-ar fi existat nici acele miliarde de morti in numele diversilor zei, singura cale de a crea o lume mai buna este educatia si creerea unor principii bazate pe logica, constientizare si nu in functie de credinte si de dogme religioase.Cineva la fel de "pregătit" ca tine s-a repezit să catalogheze acest răspuns ca fiind "inteligent". În fine. Dacă nu ai reușit până astăzi să identifici principii utile care ne pot călăuzi în viață, îți voi reda mai jos câteva(în paranteze este specificat versetul biblic), iată-le:

Câteva principii biblice utile
În familie:
„Fiecare să continue să caute nu propriul său avantaj, ci pe al altuia". — 1 Corinteni 10:24.
„Iubirea... nu îşi caută propriile interese." — 1 Corinteni 13:4, 5.
„Fiecare dintre voi, în parte, să-şi iubească soţia ca pe sine însuşi." — Efeseni 5:33.
„Soţiilor, fiţi supuse soţilor voştri." — Coloseni 3:18.
„Ascultă pe tatăl tău, din care te-ai născut, şi nu nesocoti pe mama ta, când a îmbătrânit." — Proverbele 23:22.
La şcoală, la locul de muncă sau în afaceri:
„Cumpăna înşelătoare este o urâciune... Cel rău dobândeşte un câştig înşelător". — Proverbele 11:1, 18.
„Hoţul să nu mai fure, ci mai degrabă să muncească din greu." — Efeseni 4:28.
„Dacă cineva nu vrea să lucreze, nici să nu mănânce." — 2 Tesaloniceni 3:10.
„Orice lucru faceţi, lucraţi la el din tot sufletul, ca pentru D-zeu." — Coloseni 3:23.
„Dorim să ne comportăm cinstit în toate lucrurile." — Evrei 13:18.
Atitudinea faţă de bogăţie:
„Cel ce vrea să se îmbogăţească repede nu rămâne nepedepsit". — Proverbele 28:20.
„Cine iubeşte argintul nu se satură niciodată de argint." — Eclesiastul 5:10.
Părerea despre noi înşine:
„Nu este o cinste să alergi după slava ta însuţi". — Proverbele 25:27.
„Să te laude altul, nu gura ta." — Proverbele 27:2.
„Îi spun fiecăruia dintre voi să nu gândească despre sine mai mult decât trebuie să gândească." — Romani 12:3.
„Căci, dacă cineva crede că este ceva când nu este nimic, îşi amăgeşte propria minte." — Galateni 6:3.
Dacă aceste principii ți se par iraționale,ilogice și că nu conduc spre o lume mai bună atunci,îmi pare rău,tu scrii doar ceea ce auzi de la alții fără a face măcar o simplă cercetare, iar ca tine sunt mulți, mult prea mulți care acuză în mod nefondat biblia că ar fi depășită și fară valoare practică.

| chelstone a răspuns (pentru Artesano):

Eu nu la aceste dogme faceam referire, ci la comportamente, caci multe din aceste invataturi reies si din regulile generale de respect nescrise ale societatii, eu sunt sigur ca majoritatea populatiei pamantului sunt de acord cu aceste dogme indiferent de religie caci ele se mai gasesc sub diferite forme ca si caracterizare a moralitatii in societate, insa cu toate ca majoritatea populatiei este de acord cu aceste dogme putini sunt cei care le si respecta, insa o caracteristica aparte a celor credinciosi de orice confesiune o reprezinta dorinta de autoritate, de impunere a adevarului propriu, de aici iscandu-se comportamente total paralele cu normele unei societati sanatoase, nu poti ascunde un adevar crunt, comportamentul crestinilor sau a oamenilor de alta confesiune in mare parte este total dezavuant fata de dogmele religiilor lor, religiile n-au doar partea cu lapte si miere, o au si pe cea cu putoare de canal si hoit, trebuie sa fim parol, sa constatam realitatea asa cum este, nu trebuie sa o distorsionam.

| Artesano explică (pentru chelstone):

Ești liberă să crezi absolut ce vrei.Personal nu-ți împărtășesc opinia referitoare la reguli nescrise.E absurd.În rest sigur că ai dreptate, ipocrizia celor care susțin că-i slujesc lui D-zeu e mare, prea mare chiar.De-aici și din dorința lor de a-și face discipoli cu forța s-a născut probabil ura justificată a multora.Dar impertinența unora,ipocrizia altora,crimele în numele lui D-zeu și multele nelegiuiri făcute în numele lui D-zeu,nu sunt un argument împotriva existenței lui D-zeu! Poate că sunt subiectiv,cu siguranță că da, întrebarea temei era totuși alta. Avem motive să credem că oamenii fără D-zeu nu vor face și ei aceleași greșeli, abuzuri și crime inimaginabile ca și pretinșii creștini?