Intrebarea este ca voi sa cunoasteti un crestin din sec V, monahul Aghaton.
Dar parca voi ateii erati aia cu "vai saracii" nu le da biserica, frumos acum sa dati cu sutul in cersetori...
În 2011, deputatul PDL Ștefan Daniel Pirpiliu a înaintat un proiect de lege, prin care propune interzicerea cerșetoriei și, pe lângă pedeapsa cu închisoarea pentru cerșetori, amenzi între 300 și 600 de lei persoanelor care dau bani cerșetorilor, această faptă fiind considerată o contravenție. Conform acestui proiect, cerșetorul este „aceea persoană care solicită publicului ajutor material", iar cerșetoria este „acțiunea de a cerși, iar în urma rezultatului acesteia, se obține strângerea de bani ca mijloc de existență".
'' deputatul PDL Ștefan Daniel Pirpiliu a înaintat un proiect de lege, prin care propune interzicerea cerșetoriei și, pe lângă pedeapsa cu închisoarea pentru cerșetori''
Iti dai seama ce imbecilitate. Cred ca zic aia si mersi sa-i bagi la bulau, macar ar avea un acoperis deasupra capului, mancare zilnic, apa curenta si alte utilitati care acum le lipsesc cu desavarsire. S-ar duce sa cerseasca in fata sectiilor de politie. Unde mai punem ca nu ai unde sa-i bagi pe toti, ca sunt prea multi.
Daca dam bani unui cersetor nu-l vom ajuta cu mult la fel cum daca dam un peste cuiva care e flamand nu-l vom hrani toata viata.
Ba dimpotriva vom incuraja lenea si starea lui actuala.
Da-i unui flamand un peste si il vei hrani pentru cateva ore, invata-l sa pescuiasca si va manca toata viata.
Putem spune acelasi lucru si despre cersetori.
Dand 2 lei unui cersetor vei blestema un inger pazitor.
Dai bani la cine știi că are nevoie cu adevărat, la restul nu are rost. E o întreagă rețea de cerșetori. Filmul Filantropica e elocvent. Uită-te și ai să vezi.
„Mâna întinsă care nu spune o poveste nu primește bani".
Nu stiu cati romani si-ar permite sa dea bani la toti boschetarii.
Nu ai proprietatea termenilor.
Ateu este cel ce nu crede in Dumnezeu, cum eu cred intr-o divinitate, insa intr-o divilitate a elegantei si a bunului simt, nu sunt ateu.
Nu e ingamfare ci demnitate umana, pentru cei cu mentalitte de cersetor, ca domnia voastra, probabil ca e ingamfare, dar pentru mine e numai demnitate si nimic mai mult.
A avea nevoie de ajutor nu e sinonim cu a cersi.
Utilizatorul greseste. Un inger al lui Dumnezeu nu ar cersi niciodata. De fapt, ingerii lui Dumnezeu sunt orfanii, batranii si atentie: oamenii flamanzi si fara adapost ce vor sa li se schimbe situatia.
SOLDIER întreabă: