| OctavianDanielMaria a întrebat:

Are logica asta? ''Să presupunem că ai dreptate. Să presupunem că nu există Dumnezeu. Atunci când mor credincios, n-am pierdut nimic. Mor doar ca un om care și-a devotat viața iubirii și moralității. Dar dacă tu, ca necredincios, vei greși iar eu voi avea dreptate, va trebui să stai o eternitate in iad. Vezi, eu n-am nimic de pierdut, dar tu ai totul.''? Pascal s-a inselat.

5 răspunsuri:
| halogen001 a răspuns:

Nu are nici o logică. Dacă ar exista un zeu, atunci acela nu ar cere credință, pentru ca nu are ce face cu ea.

"Toţi oamenii care gândesc sunt atei." - Ernest Hemingway
"Religia s-a născut când primul ticălos l-a întâlnit pe primul prost." – Voltaire
"Toate religiile sunt întemeiate pe teama celor mulţi şi pe isteţimea câtorva." - Stendhal
"Una din marile tragedii ale omenirii este că moralitatea a fost răpită de către religie." - Arthur C. Clarke
"Religia este capodopera artei de a dresa animalele, deoarece dresează oamenii cum să gândească." - Arthur Schopenhauer
"Modul de a vedea, prin credinţă, este de a închide ochiul raţiunii." - Benjamin Franklin
"Puneţi la îndoială cu îndrăzneală până şi existenţa lui Dumnezeu pentru că, dacă ar fi unul, trebuie cu atât mai mult să fie de acord cu omagiul raţiunii decât al fricii oarbe." - Thomas Jefferson
"Proştii resping ceea ce văd dar nu ceea ce cred; înţelepţii resping ceea ce cred şi nu ceea ce văd." - Huangbo Xiyun
"E nevoie de religie pentru ca oameni buni să facă lucruri rele." - Steven Weinberg
"Cele mai groaznice şi cele mai crude crime pe care istoria le-a înregistrat au fost comise sub adăpostul religiei sau al altor motive la fel de nobile." - Mahatma Gandhi
"Ceea ce se afirmă fără dovezi poate fi respins fără dovezi" - Christopher Hitchens
"Religia este considerată de oamenii obişnuiţi ca fiind adevărată, de către înţelepţi ca fiind falsă, de conducători ca fiind utilă" - Seneca cel Tânăr
"Oamenii nu comit vreodată crime cu atâta dedicare şi cu atâta bucurie ca atunci când o fac din motive religioase" - Blaise Pascal
"Toate religiile sunt inventate de catre oameni." - Napoleon Bonaparte
"Religia este unul din motivele pentru care cei saraci nu ii omoara pe cei bogati" - Napoleon Bonaparte
"Religia este excelenta pentru a controla oamenii obisnuiti." - Napoleon Bonaparte
"Cel care nu vrea să gândească e bigot, cel care nu poate să gândească e prost, cel care nu îndrăzneşte să gândească e sclav." - William Drummond
"Nu ai nevoie de Biblie pentru a justifica iubirea, dar nu a fost inventată o metodă mai bună pentru a justifica ura." - Richard A. Weatherwax
"Dumnezeu ar trebui executat pentru crime împotriva umanităţii." - Bryan Emmanuel Gutierrez

Credință cere omul mincinos ca sa-l înșele pe omul naiv, credul și neștiutor.
Omul credincios crede ca are acea credință într-un zeu, dar zeul fiind invizibil și prezent doar în cărțile cu povești primitive, fanteziste și absurde, înseamnă că toată credința omului credincios nu e în zeu ci în oameni și nu în orice fel de oameni, ci în oameni mincinoși care inventează povesti fanteziste și absurde pentru prostirea naivilor creduli și neștiutori. În felul ăsta, omul credincios executa toată viata niște ritualuri primitive și asculta de omul mincinos, deci nu e deloc un câștig, ci o pierdere ce nu poate fi recuperată niciodată. Așa ajunge omul credincios sa-și piardă copilul în ritualul primitiv și inutil al botezului sau să fie obligat sa nu poarte masca chirurgicală în pandemie, la solicitarea unui "lider spiritual".

Răspuns utilizator avertizat
| halogen001 a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Foarte corect și logic.
"Ceea ce se afirmă fără dovezi poate fi respins fără dovezi" - Christopher Hitchens
De asta avem asa de multi zei, pentru ca sunt personaje de poveste si nu exista nici unul in realitate.

| 19flo79 a răspuns:

Poti fi necredincios si sa iti dedici viata iubirii si moralitatii, nu are legatura una cu alta.
De ex, budhismul este o credinta atee...

| Mtoni a răspuns:

Dacă există Dumnezeu bun și iubitor atunci cred că va ține pe păcătos departe de rai doar până când acesta își îndreaptă greșelile, nu neapărat o eternitate.