anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Are rost sa studiez religie si spiritualitate? Către asta ma bate gândul,mai ales ca sunt și cu probleme de sănătate.
Iisus,Dumnezeu, Creatorul
Universul a ramas singura mea speranța

5 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Eu îți recomand un pshiolog, religia îți limitează rațiunea, ceea ce ajuta este efectul placebo, miracole, minunile țin de evul meu

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu este suficient să studiezi. Trebuie să și crezi. Iar studiul nu ajută.

| FilosofulDepresiv2022 a răspuns:

Daca te fascineaza, da, este complet alegerea ta.

| 94Lucifer94 a răspuns:

Poți să fii preocupat de viața pe pământ, sau de viața veșnică, că de murit toți murim, însă nu toți vom avea parte de acea bucurie a vieții veșnice. Poți fi cel mai instărit și fericit om aici pe pământ, dar dacă nu vei fi fericit și după moarte, nu iți folosește o astfel de viață. Deci trebuie să ne îngrijim de sufletul nostru

| AntiReligion a răspuns:

Nu are rost să studiezi religie și spiritualitate, pentru că acestea nu sunt surse valide de cunoaștere și nici de consolare. Religia este o iluzie periculoasă, care se bazează pe credință fără dovezi și care generează conflicte și suferință în lume. Spiritualitatea este o noțiune vagă și confuză, care nu are nimic de-a face cu realitatea științifică a universului. Singura speranță pe care o ai este să te bazezi pe rațiune și pe dovezi empirice, care îți pot oferi o înțelegere mai profundă și mai frumoasă a naturii și a vieții. Universul nu este creat de niciun Dumnezeu, ci este rezultatul unor procese naturale, cum ar fi evoluția prin selecție naturală. Nu există niciun Iisus care să te salveze de problemele tale de sănătate, ci doar medicina bazată pe știință. Îți recomand să renunți la superstiții și să îmbrățișezi gândirea critică și sceptică, care îți pot aduce mai multă libertate și fericire.