| katahd01 a întrebat:

As vrea sa aflu cati dintre voi mergeti la biserica, va rugati, tineti post si nu faceti sex (decat foarte rar). Parerea mea e ca daca esti un om bun crezi in Cel de Sus, faci fapte bune DAR: nu te ambtii din a manca o prajitura, faci sex cu partenera/partenerul in fiecare saptamana de 2 ori, nu mergi la biserica si nu te rogi ore in sir tot vei ajunge in rai deoarece esti o persoana cu suflet curat. Vreau sa aud si parerile voastre in aceasta situatie va rog sa fiti diplomati si sa nu luati in batjocura

Răspuns Câştigător
| cristi202 a răspuns:

Mi se pare pare foarte corect. Sa ai o inima curata, asta conteaza cel mai mult, adica sa nu te mustre constiinta cu nimic. Restul e doar religie. Da, trebuie mers la biserica, trebuie facute rugaciuni, trebuie postit, dar nu asta e esenta lucrurilor. E cam asa cum spunea sfintul Augustin: "Iubeste si fa ce vrei" Iubeste-L pe Dumnezeu, iubeste-i pe oameni, si in rest esti liber sa faci ce vrei (daca mai iti permiti sa faci ceva, din cauza dragostei). Si de aceea eu sunt cu nevasta mea destul de mult (asta nu se spune!happy ) - la urma urmei, Dumnezeu a inventat si sexul si in cadrul normal al familiei El nu da nici o interdictie, nu ma dau in laturi de la nici o prajitura - de ce sa le las daca ele ne indulcesc viata?, si alte chestii din astea. Dar caut sa am o inima si o constiinta curata inaintea lui Dumnezeu. Si cred ca asta vrea El cel mai mult de la mine, de la noi.

13 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Merg la biserica de cate ori este program, lipsesc doar daca am o situatie urgenta, care nu suporta amanare sau daca sunt bolnava.Sexul este permis in cadrul casatoriei, asa ca nu este nici o problema.In rai poti sa ajungi prin credinta in Domnul Isus.

| Esperança a răspuns:

Nu te culca pe o ureche.
In Rai ajung numai cei care si-au rastignit firea pamanteasca cu patimile si poftele ei.
Rugaciunea este felul omului de a comunica cu Dumnezeu,daca nu iti place sa comunici cu El automat nu te rogi des.
Iar cat despre partener, nu e pacat sa intretii relatii sexuale daca esti casatorit/a cu acea persoana si niciodata nu va despartiti.
Despartirea este un pacat, curvia la fel!

Galateni 5: 19 Şi faptele firii pământeşti Sunt cunoscute, şi Sunt acestea: preacurvia, curvia, necurăţia, desfrînarea,

20 închinarea la idoli, vrăjitoria, vrăjbile, certurile, zavistiile, mâniile, neînţelegerile, desbinările, certurile de partide,

21 pizmele, uciderile, beţiile, îmbuibările, şi alte lucruri asemănătoare cu acestea. Vă spun mai dinainte, cum am mai spus, că cei ce fac astfel de lucruri, nu vor moşteni Împărăţia lui Dumnezeu.

Iar acest lucru este imposibil fara pocainta si fara ca sa lasi Duhul lui Dumnezeu sa-ti calauzeasca viata.

22 Roada Duhului, dimpotrivă, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioşia,

23 blândeţa, înfrînarea poftelor. Împotriva acestor lucruri nu este lege.

24 Cei ce Sunt ai lui Hristos Isus, şi-au răstignit firea pământească împreună cu patimile şi poftele ei.

25 Dacă trăim cu Duhul, să şi umblăm prin Duhul.

26 Să nu umblăm după o slavă deşartă, întărîtându-ne unii pe alţii, şi pizmuindu-ne unii pe alţii.

| Urzi23 a răspuns:

Ai perfecta dreptate tu esti condus de instincte deci Religia nu este pentru tine.Dar daca doctorul spune, nu ai voie toata viata sa maninci aia si "ailalta" atunci te supui daca vrei sa traiesti.
Vezi ca nu esti greu de cap si ai priceput, ca toate in viata au o rinduiala si un rost al lor.Pai daca asculti ce zice un amarit de doctor ce faci cu cuvintul Bunului Dumnezeu

| ateu123 a răspuns (pentru Urzi23):

De ce mergi la doctor cand esti bonav? sa te ajute dumnezeu

| Urzi23 a răspuns (pentru ateu123):

De ce merg la mecanic cind masina este beteaga? De ce merg la scoala? Dumnezeu a rinduit, omul sa supuna pamintul cred ca sesizezi diferenta.

| morningstar a răspuns:

In Biblie nu am gasit niciodata ca ni se cere un astfel de post. Atitudinea de pocainta inaintea lui Dumnezeu trebuie sa o avem tot timpul, nu doar in timpul postului. Nu inteleg de ce preotii invata asa ceva pe enoriasi pentru ca nu este biblic.
In Rai ajungi nu daca tii post; conditia este sa crezi in Domnul Isus. Este un verset in Biblie care spune foarte clar: "Crede in Domnul Isus si vei fii mantuit" (nu mai stau sa caut refernita, este din NT, oricum). Deci asta este singura conditie, nu faptele bune, postul si altele. Acestea sunt importante daca sunt tinute in cadrul unei adevarate pocainte.

| Filip23 a răspuns:

Cred ca fiecare trebuie sa se straduiasca sa asculte cat mai mult glasul Bisericii. Sunt destule dulcegarii de post, iar sex poate vei ajunge sa faci cu sotia/sotul (stiu ca vremurile sunt cum sunt si e greu sa intemeiezi o familie, dar intentia de ascultare conteaza). Insa daca te complaci ai sa ajungi sa nu mai respecti nici Vinerea Mare sau Inaltarea Crucii.

| katahd01 explică (pentru Filip23):

Mie foarte teama ca am ajuns deja in stadiul acela. Sunt o persoana care face fapte bune si nu e foarte credincios. fac asta fiindca consider ca e bine, imi place sa ajut pe cei din jurul meu fara nici un motiv.un fel de inger cu coarne

Răspuns utilizator avertizat
| ateu123 a răspuns:

De paste am fost am stat o ora am mai ras de tiganii cum se aglomorau pe acolo l-am vazut pe popa cu fusta de femeie jucand teatru etc http://liber-cugetatorii.blogspot.com/

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Si crezi ca daca faci de 3 ori (pe zi) vei ajunge in iad?

| Marius29tm a răspuns:

Pai părerea mea este că biserica este un "SRL" care nu plăteşte taxe la stat. În legătură cu credinţa in Dumnezeu eu spun că este bine să crezi şi că credincios poti fi si dacă te rogi acasă fară sa mergi la biserică să te stoarcă popa de bani happy.

| Costel95 a răspuns (pentru Marius29tm):

Nu-i adevarat. Nu sunt de acord cu chestia asta: ca poti sta si acasa sa te rogi, fara sa mergi la biserica. Dumnezeu a promis ca va fi prezent acolo unde doi sau trei se aduna in numele Lui. Noi trebuie, sa mergem regulat la adunare pentru ca acolo este prezent Dumnezeu, acolo e mai mare puterea unde se roaga mai multi deodata. Acest lucru nu inseamna ca Dumnezeu nu ne asculta cand suntem singuri. Daca suntem niste crestini adevarati vom merge in orice loc unde este chemat numele Domnului, cu tot dragul.