Trebuie sa fie si in ziua de azi. Intreaba la o manastire din zona ta. Trebuie sa aiba telefonul pe net.
Intai citeste "Calea către Hristos":
http://www.adventist.ro/index/materiale-de-studiu/e-books.html
Multe secte invită la studii biblice, DAR, studiile biblice" oferite de diferite grupări nu fac altceva decât să "orienteze" persoana spre acea grupare, situaţie în care se preferă sensul "atrăgător" dar "viciat", şi nu cel din contextul istoric.
Un "studiu" oferit de o sectă nu este altceva decât un curs de "initiere" in secta respectiva, de manipulare prin nuante si sensuri alterate, de orientare si formare însuşi a modului de a privi lucrurile într-un anumit fel, dorit de ei, viciat...
Si..., o dată ce modul de gândire este viciat, toate ideile vor fi forţat interpretate în acea direcţie.
Sute de secte oferă pe la noi "Studiile biblice" şi tot atâtea moduri de interpretare diferite vor exista, pentru a se crea impresia că Scriptura susţine fix gruparea lor.
De aceea există astăzi aproape 40000 de secte rupte de Biserică…
Ar fi pacat sa irosesti o luna din viata in felul asta...dar pana la urma e alegerea ta, s-ar putea sa iti prinda bine, intr-adevar sunt unii, inteleg ca si tu, care pana nu gusta din ceva nu cred ca e stricat...
Cred ca da, dar te sfatuiesc sa nu mergi prima data la o manastire cu program foarte greu, iar la unele sa stii ca e frig. De ex la Petru Voda stiu ca erau slujbe de noapte de la 1 la 5, e mai greu sa te obisnuiesti. Poate e bine sa mergi la mai multe si sa stai cate 2-3 zile sa vezi intai. Nu-mi permit sa dau sfaturi cu asta, doar niste pareri.