| BlackSulphur a întrebat:

As vrea si eu o lamurire... Una mica cu privire la viziunea voastra asupra divinului...
Voi spuneti ca dumnezeu este: perfectiunea, dragostea absoluta, poarta numai iubire pentru omenire (Si alte fiinte, natura in general)
Perfectiunea se manifesta insa prin echilibru suprem, in acelasi timp etalat de un haos... Adica, o divinitate pentru a fi perfecta, luand-o logic, ar trebui sa aiba toate defectele si calitatile (Astea fiind totusi niste perceptii umane) in echilibru. Dupa cum ziceti voi, dumnezeu este doar iubitor, asta incalca ratiunea! El ne-a creat dupa chipul si asemanarea lui, fiind capabili sa avem si sentimente negative, acestea nefiind existente la divinitate! Nu se contrazic cele doua concepte/principii?! Spuneti ca noi nu putem intelege "ratiunea divina"... Pai noi nu am fost creati dupa asemanarea lui?! Dumnezeu nu este drept. De ce? Deoarece "iertarea" si "iubirea" nu tin de o judecata dreapta! Odata ce acesta nu este indeplinita, divinitatea se departeaza din ce in ce mai mult de perfectiune!
Dupa toate astea puteti sa spuneti ca dumnezeu este perfect, utilizand ratiunea (Care teoretic este un dar de la divinitate!)?

P.S.: Nu vreau sa incep o cearta, mi-ar placea sa vad o mica dezbatere civilizata... And no trolls, pl0x!

Long story short, in caz ca am fost ambigu: Dumnezeu este perfect, dar nu manifesta decat iubire? Perfectiune presupune echilibrarea tuturor sentimentelor... Explicati-mi si mie va rog.

36 răspunsuri:
| nesuferit a răspuns:

Omul ar putea intelege ratiunea divina, doar ea nu exista.
Cat despre dezbatere stai linistit nu ai cu cine

| Someonewhoappreciatelife a răspuns:

Dumnezeu manifestă mai mult decât iubire.
El este prezentat şi ca Sursa dreptăţii, de aceea este prezentat ca fiind furios sau plin de mânie când sau comis nedreptăţi. (Zaharia 8:2 - Iată ce a spus Iehova al armatelor: «Voi fi gelos pentru cetatea Sionului cu o mare gelozie, voi fi gelos pentru ea cu o mare mânie»).
El este şi înţelept (Romani 11:33 - O, adâncul bogăţiei, înţelepciunii şi cunoştinţei lui Dumnezeu! Cât de nepătrunse sunt judecăţile sale şi cât de necuprinse căile sale!).
Dumnezeu deţine şi cea mai mare putere. De aceea, Biblia îl numeşte Atotputernic (Apocalipsa 4:11 - „Tu eşti demn, Iehova, da, Dumnezeul nostru, să primeşti gloria, onoarea şi puterea, pentru că tu ai creat toate lucrurile şi datorită voinţei tale ele au venit în existenţă şi au fost create!")

Dar să nu uităm că întrucât oamenii au devenit imperfecţi, au ajuns să manifeste trăsături de caracter ce pot fi numite mai degrabă defecte decât sentimente.
Atunci, crezi că este raţional să ne aşteptăm ca Creatorul nostru perfect să manifeste astfel de "sentimente" omeneşti?

| Alphawolf a răspuns (pentru Someonewhoappreciatelife):

"Atunci, crezi că este raţional să ne aşteptăm ca Creatorul nostru perfect să manifeste astfel de "sentimente" omeneşti?" - Nu nu este normal, dar atunci el de ce manifesta gelozie si furie? Perfectiunea nu poate da dovada de asa ceva. Perfectiunea este evolutia completa. Toate sentimentele sunt perfect echilibrate. Cum ar putea perfectiunea, omniscienta sa fie geloasa sau sa se supere pe un om, sau pe niste oameni? Ar fi mult mult mai absurd decat faptul ca eu sa fiu gelos sau sa ma supar pe un copil de 1-2 ani.

| Someonewhoappreciatelife a răspuns (pentru Alphawolf):

"Nu nu este normal, dar atunci el de ce manifesta gelozie si furie? Perfectiunea nu poate da dovada de asa ceva." De ce nu?
Gândeşte-te: atât mânia cât şi gelozia pot fi de două feluri - justificată şi nejustificată. Dacă ar exista un judecător perfect, fără defect nu te-ai aştepta ca el să manifeste mânie şi gelozie faţă de ceea ce este nedrept? Din contră, asta ar fi dovada că el iubeşte dreptatea şi dovada că te poţi încrede în el?
Dacă Dumnezeu nu ar manifesta gelozie şi chiar mânie pentru dreptate şi adevăr, am mai putea considare demne de încredere acţiunile lui?

"Dacă ar exista un judecător perfect, fără defect nu te-ai aştepta ca el să manifeste mânie şi gelozie faţă de ceea ce este nedrept?" - Nu. Un judecator perfect nu poate da dovada de asemenea sentimente. Sentimentele nu au ce cauta la judecata suprema, sentimentele sunt slabiciuni, ele tulbura ratiunea.

"Sentimentele nu au ce cauta la judecata suprema, sentimentele sunt slabiciuni, ele tulbura ratiunea." - Asta ar fi valabil dacă acest judecător ar fi un computer care ştie doar a aplica litera legii şi atât. În cazul oamenilor se consideră o problemă psihică atunci când cineva este incapabil să-şi armonizeze sentimentele şi raţiunea.

Dar, logic, judecatorul perfect armoniaza totul, inclusiv sentimentele, ca un computer. El stie absolut totul despre sentimente, ce si cum... sunt masurate, calculate... El chiar daca detine toate sentimentele, ele sunt foarte echilibrate, nici una nu o ia razna, ratiunea nu poate fi afectata deloc de sentimente. Pentru perfectiune sentimentele sunt si nu sunt in acelasi timp, sunt ca niste idei.

"El chiar daca detine toate sentimentele, ele sunt foarte echilibrate, nici una nu o ia razna, ratiunea nu poate fi afectata deloc de sentimente."

Aşa îl prezintă Biblia pe Dumnezeu, capabil de a-şi armoniza toate calităţile astfel încât nici una să nu contravină alteia.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mai sulfura neagra? tu judeci pe dumnezeu care este Duh, prin prisma unor banale sentimente umane, cand dragostea lui Dumnezeu transcende timpul si spatiul si dincolo de materia care santem? pai noi stim ce e aici pi pamant.dar ne-a dat un nume prin care crezand putem prefigura vag cam ce e dupa ezistenta fizica.fiindca ni se vorbeste de MOARTE ca fiind plata pacatului, primordial.dar dupa ce murim ni se spune despre viata vesnica, prin credinta in rascumparatorul, izvorul vietii vesnice, lumina lumii si este singurul nume ce ni s-a dat.asemanarea este fizica fiindca semanam cu cuvantul cel unul nascut si prin care am fost facuti.dar asemanarea este si in duh, fiindca este scris; trupul merge in tarana ca de acolo a fost luat.iar duhul merge la Dumnezeu fiindca de la el este.deci Dumnezeu este perfect in vesnicie.noi vrem totul perfect dar ACUM. fara a face noi nimic.pai pe langa ingeri,arhangheli, serafimi, heruvimi, sfintisori nostri care sant, mai santem si NOI care trebuie sa facem ce om face dar in conformitate si armonie cu vointa Divina.in ARMONIE black sulphur.

| Mikhtarian a răspuns:

Doar prin cuvantul "iubire" il poti descrie pe Dumnezeu.
Dumnezeu judeca pe fiecare dupa faptele sale.
Tu te intrebi de unde sentimente negative? De la Satan,nu vezi ca societatea e plina de pacat,desfranati,spurcati,incesturi,omoruri,razboaie mondiale,lagare de concentrale.
Este doar VINA NOASTRA, caci am cazut rau in pacat, profetiile se indeplinesc, traim vremurile din urma, Iisus va reveni a 2 oara!

| BlackSulphur explică (pentru Mikhtarian):

Oamenii nu au fost creati de Satan (Bine ca-i altul care da vina pe el, magnifica asumarea responsabilitatii), ci de dumnezeu, deci el le-a "permis" ca sa zic asa sa aiba aceste sentimente...

| Mikhtarian a răspuns (pentru BlackSulphur):

Te dai destept,dar nu esti.
Dumnezeu i-a dat libertate lui Satan,pentru ca oamenii sa nu uite de El, sa se roage si sa ceara ajutorul Tatalui, daca nu ar fi fost raul, ai mai fi avut nevoie de Dumnezeu, tu cel destept?

| Alphawolf a răspuns (pentru Mikhtarian):

Vrei sa spui ca totul se rezuma la egoismul lui Dumnezeu? Adica fericirea lui Dumnezeu este dependenta de noi, de rugaciunile si multumirile oamenilor? Cum ai dedus asta?

| Alphawolf a răspuns (pentru Mikhtarian):

"Tu te intrebi de unde sentimente negative? De la Satan" - Vrei sa spui ca Satan a creat/creeaza cunoastere? Din ce, din preexistent, sau poate din sincron existent? Nu prea intelegi tu notiunea de creator absolut.

| BlackSulphur explică (pentru Mikhtarian):

O, da, prostul si idiotul de mine, ce credeam! Deci dumnezeu i-a dat libertate lui Satan (Alta poveste tampita, cu storyline si mai idiot) ca sa se creada el mare si bun? Ma, incep sa cred ca dumnezeu asta este o pitipoanca...

| Mikhtarian a răspuns (pentru BlackSulphur):

Cat de inteligent poti fi, nu pricepi sensul?
Tu fara rau in lume, te-ai mai gandi la Dumnezeu, ai mai avea nevoie de El?
Gandeste inainte de a vorbi, ca degeaba vrei sa pari smecher..ca nu impresionezi decat prin prostia ta.

Răspuns utilizator avertizat
| ΟρθόδοξηΠίστη a răspuns:

"Autonomia spirituală a omului este iluzorie şi ea se mişcă perpetuu între Dumnezeu şi dracul. Fără credinţă şi Biserică, omul rămâne un simplu animal raţional şi muritor, raţionalitatea având doar caracterul unei mai mari puteri de adaptare la condiţiile cosmice decât restul dobitoacelor. Când zici că omul e un animal raţional, atributul raţionalităţilor îl distinge de restul vietăţilor, nescotindu-l din perspectiva morţii absolute. Moartea devine relativă, ca o trecere numai prin religie - ştiinţa, oricât de savantă, nescotind omul decât aparent din regnul animal. Nicio consolare că eu mă deosebesc de elefant sau de capră pentru că fac silogisme, dacă apar şi dispar în mod absurd din natură." (Petre Tutea)

Ceva despre acest subiect poti sa gasesti aici

http://www.crestinortodox.ro/editoriale/irationalul-teologie-70352.html

Răspuns utilizator avertizat
| ada92 a răspuns:

Nu stiu de ce pui asemenea intrebari daca nu crezi in existenta unui creator, dar am sa iti raspund la intrebare, Dumnezeu nu are defecte, de fapt nici noi nu am fost creati cu defecte, nu stiu daca are rost sa iti explic pentru ca oricum tu nici in asta nu crezi, dar pacatul a intrat in lume atunci cand adam si eva au ales sa asculte de satan (acum te rog sa nu ma intrebi cine a fost adam si eva).
Faptul că Dumnezeu ne-a creat după chipul său înseamnă că ne-a înzestrat cu capacitatea de a manifesta iubire, de a ne exercita voinţa liberă şi chiar de a cultiva relaţii apropiate cu Creatorul nostru. Prin urmare, creierul uman se deosebeşte enorm de cel al animalelor. Dumnezeu a proiectat creierul nostru în aşa fel încât să putem învăţa în permanenţă despre el şi despre lucrările sale, iar lucrul acesta să ne facă plăcere.
Eu ti-am raspuns la intrebare, fiecare cu parerea lui

| Nolkyz a răspuns (pentru ada92):

Si Satan... Crezi ca a aparut din neant?

| BlackSulphur explică (pentru Nolkyz):

Nu, probabil l-o facut ma-sa si cu ta-su, ca orice alta creatura pe care o cunoaste umanitatea? Probabil? Nu stiu, zic si eu! [Da, extraterestrii, ca sa ma exprim cat mai pe intelesul oricarei... Oi]

Fain cum dau de oameni cu aceleasi nelamuriri cu ale mele. Eu incerc sa ii privesc pe Dumnezeu si Satan departe de prisma societatii, pentru ca tot ce ofera societatea (dogme etc) sunt niste chestii distorsionate menite sa nu stiu... Numai o evolutie nu sunt menite sa aduca.
Stii tu, s-a deschis o covrigarie in oras, si hai la pomul laudat, ca de. Cand vezi ca toata lumea zice "Ce covrigi buni!", parca ai impresia ca sunt buni, si iti vine sa zici "Ce covrigi buni!" cand de fapt e o mare teapa. Daca zici ca sunt off topic, tin sa zic ca vreau sa arat o alta chestie: cel mai bine e sa percepi divinitatea departe de cum ti se arata ca trebuie. De ce zic asta? Pentru ca Dumnezeu poate fi cu totul altul decat ce ne invata religia, si niciodata nu putem crede religia, pentru ca este o mare corupta afacere. Deci din start poate iesi din discutie ideea ca Dumnezeu e ala bun, si Satan e ala rau. Poate e chiar invers. Poate e unul si acelasi, cu invataturi pliate pe credintele fiecaruia. Poate Satan e jumatatea care il intregeste pe Dumnezeu. Ce e drept, unul fara altul, nu se poate iar uneori raul aduce mai mult bine decat binele in sine. Ei, bine, un raspuns concret la intrebare nu l-am avut, nu il am, nu il voi avea cat sunt in viata. Nici tu. Nici restul lumii.
Am sa raman oricum cu ideea mea, si anume ca tot ceea ce este stiut in masa, numai adevar nu e.

| ada92 a răspuns (pentru Nolkyz):

Biblia arată că religia este de două feluri: adevărată şi falsă. Religia falsă nu-i învaţă pe oameni adevărul despre Dumnezeu, deoarece pun pret mai mare pe traditii omenesti si pe obiceiuri decat pe Biblie. eu cred totusi, si exista dovezi convingatoare ca Biblia este Cuvantul lui Dumnezeu, iar din ea putem afla adevarul atat despre Dumnezeu cat si despre Satan. Mai intrebat de unde a aparut Satan, el a fost creat tot de Dumnezeu, a fost un inger, un heruvim si biblia in descrie prin urmatoarele cuvinte: „Stăteai în Eden, grădina lui Dumnezeu, şi erai acoperit cu tot felul de pietre scumpe. . . Erai uns ca heruvim ocrotitor. . . Ai fost desăvârşit în căile tale, din ziua când ai fost creat, până în ziua când s-a găsit nedreptatea în tine. Prin mărimea negoţului tău te-ai umplut de violenţă şi ai păcătuit; de aceea. . . te-am năruit, heruvim ocrotitor. . . Ţi s-a îngâmfat inima din cauza frumuseţii tale, ţi-ai stricat înţelepciunea din pricina splendorii tale" (Ezechiel 28:13–17). în loc să fie recunoscător, el ‘s-a umflat de mândrie’ şi a început să dispreţuiască guvernarea divină. El a ajuns să se considere atât de important, încât a început să râvnească la închinarea adusă de Adam şi Eva lui Dumnezeu. Această dorinţă nelegiuită a dat nastere pacatului iar noi mostenim acest pacat. acum spunem tu, bineinteles daca apreciezi adevarul din biblie, cine poate fi numit bun si cine rau?

| BlackSulphur explică (pentru ada92):

Insa, dupa cum stim, in Eden (Inainte de a manca din mar), Adam si Eva erau... Prosti. In sensul ca nu stiau prea bine pe ce lume se afla, nu stiau ca sunt dezbracati, erau tot o floare si-o frumusete. Apoi Satan (In chip de sarpe) le-a zis sa manance marul pentru a avea sansa se a deveni si ei "zei". Astfel le-a dat "Cunoasterea" ca sa zic asa, cunoasterea de sine mai ales. Sa inteleg ca Satan stia ca daca oamenii devin... Cunoscatori, sa zicem asa, nu se vor mai ruga, sau eventual vor cauta sa devina zei (Deoarece cunoasterea este cea mai mare putere)? Deoarece asta cautau mai toate popoarele pagane de pe vremea aia, si se mai zicea ca zeii lor erau demoni. Pana la urma, ca-i scopul, dupa parerea voastra? (Nu cred in aceeasta poveste, doar ca o folosesc sa vad cum argumentati asta)

| ada92 a răspuns (pentru BlackSulphur):

Pai intr-adevar au ajuns sa cunoasca suferinta si MOARTEA, Dumnezeu ne-a creat ca sa traim vesnic pe un pamant paradiziac, in cele mai bune conditii insa Adam si Eva nu au respectat porunca lui Dumnezeu, o singura porunca: „Din orice pom din grădină poţi să mănânci pe săturate. 17 Dar din pomul cunoaşterii binelui şi răului să nu mănânci, căci, în ziua în care vei mânca din el, în mod sigur vei muri" Geneza2:16-17
Pomul cunoaşterii binelui şi răului reprezenta un drept special care îi aparţine doar lui Dumnezeu: dreptul de a hotărî ce este bine şi ce este rău. Iată de ce, luând un fruct din acel pom, oamenii au comis o faptă condamnabilă! Pe de altă parte, pomul vieţii simboliza un dar pe care numai Dumnezeu îl poate oferi: viaţa veşnică. Satan a mintit iar acest lucru reiese din faptul ca adam si eva nu au ajuns ca Dumnezeu, asa cum a sustinut el ci au ajuns sa cunoasca moartea

| BlackSulphur explică (pentru ada92):

Insa ei nu aveau atunci cunoastere, respectiv ratiune si chiar discernamant. Atunci ii acuzi astfel? Si dupa ce ai zis, oamenii erau doar niste "animale de casa" facute pentru a slavi creatorul?!

Nicidecum, oameni erau creati cu vointa libera, erau creati perfecti, aveau la dispozitie tot pamantul si auveau sarcina s-o umple cu descendenti. Dumnezeu nu le-a dat o lista lunga de legi, doar una singura, prin asta ei puteau arata ca recunosc autoritatea si superioritatea creatorului

Aveau cunoastere, ratiune si discernamant, erau perfecti, nu puteau gresi doar in mod intentionat, cunosteau scopul lui Dumnezeu, el chiar a vorbit direct cu ei.
eu nu cred ca Dumnezeu ne considera niste "animale de casa", atata timp cat ne-a creat sa ne bucuram de viata, sa gasim satisfactie in munca noastra, el nu a vrut sa cunoastem suferinta, durerea etc. fiind creatorul nostru eu cred ca avea dreptul de a cere supunere fata de el, nu ne-a facut pentru al slavi, doar vroia ca oameni sa recunoasca autoritatea lui si nu al altcuiva, care nu merita.
tu te simti "animal de casa"? insa cu totii ne-am putea simti deoarece suntem sclavi ai pacatului, vrem sa facem bine si sa nu gresim dar nu putem, suntem sclavi. iar Dumnezeu, pentru ca nu vrea sa ramanem in aceasta stare a luat masuri ca scopul sau initial sa se implineasca, sa inlature suferinta, boala, problemele si chiar si moartea de pe pamant impreuna cu cei care nu sunt dispusi sa se conformeze legilor lui si sa pastreze pamantul curat.
El este Creatorul nostru si de aceea el stie ce e cel mai bine pentru noi, iar daca aplicam sfaturile bibliei, cuvantului sau si in prezent, in aceasta lume rea e posibil sa gasim satisfactie. Toate legile lui sunt spre binele nostru, dar prea putin stiu asta pentru ca nu le aplica.

"nu ne-a facut pentru al slavi, doar vroia ca oameni sa recunoasca autoritatea lui" voia sa cunoasca autoritatea lui? vrei atunci sa zici ca aici nu se gaseste deloc trufie? deloc ingamfare? de ce ar vrea sa i se cunoasca autoritatea?

| ada92 a răspuns (pentru Nolkyz):

Tu cum te-ai simti daca proprii tai copii, pe care ii cresti cu iubire, te ingrijesti de ei si le dai tot ce le trebuie ca sa nu duca lipsa de nimic, ti-ar intoarce spatele. nu ai merita macar respectul lor? sa te recunoasca ca tata?
eu nu inteleg de ce oameni gandesc asa, adica creatorul nostru sa nu aiba niciun drept? macar sa-l recunoastem ca creator si datator de viata? nu cred ca acest drept ii revenea lui Satan, care la randul lui a fost creat.
Fiecare crede ce vrea, dar oameni in general ar da orice sa nu moara, asta inseamna ca viata noastra valoreaza mult mai mult decat ceea ce a cerut Dumnezeu, adica respect pentru suveranitatea lui, asa cum un tata asteapta respect din partea copiilor, asa cum de fapt este normal

Respectul altora fata de mine nu il astept eu, nu il cer, nu il impun. Daca cineva vrea sa ma respecte, foarte bine. E o chestiune ce tine de fiecare. Eu nu mi-as obliga copiii sa aiba respect pentru mine, nu le-as baga respectul pe gat. Nimeni nu ii obliga sa ma respecte doar pentru ca eu i-am creat. Sa ma respecte pe mine ca si ceea ce sunt ca si ei de altfel, om, ca un egal, nu ca cineva superior. Pe mine nimeni nu ma poate obliga sa am respect fata de cineva anume, ci eu singur fac asta. Daca simt respect fata de cineva, foarte bine. Daca nu, este treaba mea.

| a răspuns:

Sincer,n-am inteles nimic.
Ai scris atat de mult si fara sens.
Nu stii cum sa te exprimi.
Bye.

| BlackSulphur explică (pentru ):

Ii dau eu acum edit, ca vad ca-i greu de inteles.