Ia pune tu frumusel mana pe Biblie si citeste despre idolatrie poate se prinde ceva de tine!
Să nu ardă bisericile care trebuie păstrate, că sunt pictate cu frescă adevărată : Voroneț, Humor, Sucevița etc.
Ia spuneti: "preotii au incendiat biserica si au stins mai apoi focul exact cand se apropia de icoana sa ne faca sa credem ca e minune"...
Coincidenta? A fost pusa intr-un loc care a fost mai ferit de foc? Daca e o icoana inseamna ca neaparat trebuie sa fie ceva divin? Nu pot sa inteleg cum ganditi voi ma...Si termina odata! Nu mai incerca sa ne "aduci pe calea cea dreapta"
Sticla nu arde dragul meu,iar lemnul din care era confecţionată rama, poate a fost tratat corespunzător, astfel reuşind să suporte temperaturi mari.
Aşa s-a întâmplat.
Da mare minune, cred ca a fost foarte fericit cel care i-a ars casa si familia. A avut cu ce se mandri la pomana cu icoana lui mos nicolae. Cred ca doarme foarte fericit in cerul liber respectivul!
Mare minune, doamne da minte la prosti!
Si cu ce ajuta asta ma? Din aceste motive consider dumnezeul vostru foarte siistru si idiot
De ce ar proteja Dumnezeu un lucru pacatos si interzis in biblie? I-a citeste porunca a 2-a.
De ii intrebi tocmai pe atei? De ce nu ii intrebi si pe altii care nu cred in acelasi Dumnezeu ca si tine?
Ce credinta ai?
Asta e ceva intim. Pot sa fiu ortodox ca tine dar sa am alte pareri despre Dumnezeu. Mi se pare cea mai STUPIDA intrebare: Ce religie ai? E ceva intim, ceva ce ti pentru tine. Sunt parerile mele despre lume si despre adevar. Discutiile ce au legatura cu religia nu au sens.
Mi se pare ilogic sa vi sa te bati cu pumii in piept ca tu ai dreptate. Prin ce ai postat tu acolo, tu de fapt ai venit sa arati la lume cata dreptate ai tu. Ai dreptate in religia ta nu si in religia altuia.
"religia e ceva intim".hai ca am trait sa o aud si pe asta,parca te-a intrebat cati prieteni ai avut sau de cate ori te-ai imbatat in weekend.Un sfat pentru tine,decat sa mai dai astfel de raspunsuri mai bine abtine-te, omul te-a intrebat ceva si tu ii raspunzi cu totul altceva, si nu cred ca s-a batut cu pumnii in piept...pur si simplu a pus o intrebare la care astepta un raspuns cat de cat logic.
Ti se pare logic sa ne certam pe tema religiei? Religia e diferita de la o persoana la alta. Sa ne certam pe tema asta mi se pare o ipocrizie de cel mai mare rang. Ti se par logice discutiile de genu: "Eu cred ca religia mea e mai deapta." "Ba nu, religia mea e cea dreapta si adevarata"? Mie mi se par prostesti, de copii de gradi.
Ce a facut domul Allrc24 cand a pus aceasta intrebare? A vrut sa arate tuturor ce mare si tare e religia lui. Si normal ca o sa vina altu care o sa zica ceva de genu ca nu e adevarat etc. Deci o discutie despre religie fara sens. Deaia refuz sa rapund la intrebarea "Ce religie ai?" Asta e treaba mea, e treaba mea daca cred in Dumnezeu sau in pixul cu care scriu. Daca zic ca cred in Dumnezeu o sa vina un ateu si sa imi rada in nas, daca zic ca cred intr-un pix o sa vina un credincios si o sa rada de mine. Deci ce castig?
Nu voi rade de tine atata timp cat nu te bagi in cea ce cred sau ma obligi sa cred, te voi respecta poate si iubi
"Convins şi el că este vorba despre o minune dumnezeiască, primarul din Melineşti s-a hotărât să aloce fonduri pentru reconsolidarea Bisericii şi repictarea icoanelor."
Dom'le, cum oare ar fi reusit preotul sa primeasca bani de la primar daca nu printr-o "minune dumnezeiasca"? Crestin/a fiind, tu mergi la biserica si saruti icoana Sf. Petru. Analiza sintactico-morfologica a icoanei? O imagine pictata cu acuarele ieftine de catre un om care se declara credincios desi nu e. Chipul unui om care nu exista, insa voi ziceti ca-i Sf Petru. E ca si cum eu as desena o vrajitoare, as pune-o in rama si m-as inchina ei in fiecare seara, sustinand ca asta e(in viziunea mea) fecioara Maria. Okay, am fost putin ironica, dar scopul scuza mijloacele.
Deci, ca sa-ti raspund si eu la intrebare: cine iti garanteaza tie ca stirea senzationala e adevarata? Adica o fi adevarat ca a luat foc o parte din biserica, insa nu a fost filmat episodul astfel incat sa fii sigur ca focul s-a oprit in dreptul icoanei. Acum pe bune, iti dai seama cati crestini vor veni aici, cu gandul ca-i va ajuta icoana fermecata! Crezi ca duminica biserica ar fi fost plina daca nu se intampla o minune?
Citeam zilele trecute o carte si mi-a ramas in minte ceva. "Nimeni nu-ti garanteaza ca mintea ta se va maturiza. Poate vei ramane mereu la acest stadiu." Adevarat!
Normal ca au dat cativa raspunsuri,dar practic nu au zis nimic pentru ca, chiar nu stiu ce sa rapunda si inca o data vad raspunsuri de genul"cine iti garanteaza tie ca stirea senzationala e adevarata? Adica o fi adevarat ca a luat foc o parte din biserica, insa nu a fost filmat episodul astfel incat sa fii sigur ca focul s-a oprit in dreptul icoanei"Dar tin sa o anunt pe "anyia" ca nici mie nu imi garanteaza nimeni ca pe ea chiar a nascut-o mama ei, ca nu a filmat nimeni episodul nasterii ei.si terminand cu ironia, chiar nu are rost sa ne luptam cu morile de vant pentru ca asemenea oameni nu vor crede nici cand vor vedea cu ochii lor asemenea minuni!
Allrc24 întreabă:
DeProfundis99 întreabă: