Nu judec/jignesc/critic credintele nimanui!(fie acestea religioase, doar spirituale sau nonreligioase(ateiste)...satanistii si mai stiu eu ce curente in gen ma dezgusta!
De ce?
Uite motivele(sunt legate de ceea ce promoveaza aceste credinte in societate...adica NIMIC BUN!)
http://deveghepatriei.wordpress.com/......atanismul/
...in rest, atat timp cat nu se incalca normele sociale si morale nu am nico problema cu confesiunile nimanui!
''De ce incercati sa aduceti schimbare exprimandu-va o parere poate gresita.De ce credeti ca este o prostie sa crezi in Dumnezeu.Sunt n-spe mii de tipuri de oameni, unul mai crestin ca altu, unul care practica "formalismul" dar care totusi merge la biserica.De ce ati ajuns sa judecati orice om, sa-l considerati stupid prin ceea ce face. Vreau sa va spun ca poate va considerati cei drepti, iar cei care cred in astfel de lucruri sunt complet pe langa.Insa care e treaba?''
-fac doar mici remarci personale asupra unui anumit subiect, NU imi IMPUN parerile si nici nu ma bat cu pumnul in piept ca am intodeauna dreptate( SCOPUL intrebarilor este acela DE A PRIMI RASPUNSURI, asfel intrebarile nu si-ar mai avea rostul nu crezi?!)-si cel mai bine e sa primesti raspunsuri variate, din mai multe punce de vedere...
-NU CRED ca este(neaparat) o prostie sa crezi in Dumnezeu(din moment ce VIATA este un PARADOX neputandu-se aduce DOVEZI CLARE pentru niciuna dintre cele 2 ipoteze)!, doar ca PERSONAL nu am motive sa cred(si impartasesc acest fapt) si...cel MAI important am observat ca nici cei care cred nu au motive, sau aceste sunt FOARTE PUERILE...
-Chestia cu ''formalismul'' este universala (nu doar la pers credincioase care unele doar ''credinta '' n-au.dar si la atei!
-Nu judec!(nu e dreptul meu)! doar fac observatii si pun intrebari (ca aceste drepturi le am, NU?!)
Exista credinte si afirmatii.
Credintele nu au nevoie neaparat de dovezi, fiecare crede ce doreste.
Afirmatiile au nevoie de dovezi, in caz contrat comitem o eroare logica.
Argumentele unui ateu sunt mai bune decat ale unui crestin, care vine cu citate din Biblie, o carte scrisa si rescrisa si reeditata de mii de ori si plina de contradictii. Eu nu incerc sa aduc nicio schimbare, e alegerea fiecaruia in ce sa creada. Am o constiinta care imi zice ce e bine si ce nu, experientele din viata mea imi spun cum sa procedez, nu am nevoie de un zeu invizibil sa imi spuna asta. Am trecut de faza cu prietenii imaginari. Pentru mine biserica e doar o afacere. Nu are nicio legatura cu ce a zis Isus.
Biserica,Dumnezeu,crestinism,religie-acestia sunt termini care au legatura intre ei,insa nu este acelasi lucru, probabil ca stii, insa ai adus in discutie biserica si de aceea.Ce te supara pe tine? Faptul ca niste oamenii aleg sa creada ceea ce tu poate nu crezi? Pana la urma asta e culmea credintei pe care o impune religia, crezul in ceva nevazut, ceea ce e diferit de stiinta.
Hristos S-a identificat cu Biserica Sa
-- „Şi EL ESTE CAPUL trupului, al Bisericii; El este începutul, întâiul născut din morţi, ca să fie El cel dintâi întru toate." - Coloseni 1, 18
- "Drept aceea, luaţi aminte de voi înşivă şi de toată turma, întru care Duhul Sfânt v-a pus pe voi EPISCOPI, ca să păstraţi BISERICA(sg.) LUI DUMNEZEU, pe care a câştigat-o cu însuşi sângele Său." - Fapte 20, 28
- "Învăţându-le să păzească toate câte v-am poruncit vouă, şi iată EU CU VOI SUNT (erau prezenţi doar apostolii- clerul Bisericii) în toate zilele, PÂNĂ LA SFÂRŞITUL VREMILOR. Amin." - Matei 28, 20
-" ...ca s-o înfăţişeze Sieşi, BISERICĂ slăvită, NEAVÂND PATĂ SAU ZBÂRCITURĂ, ori altceva de acest fel, ci ca să fie sfântă şi fără de prihană."- (Efes. 5, 25-27).
Daca este "ceva" ce dezamageste in Biserica aceea este libertatea omului care u-si urmeaza intr totul misiunea sau fidelitatea fata de crezul sau, fata de Dumnezeul Sau.
Partea infailibila (* ce nu "dezamageste" niciodata) din Biserica nu este reprezentata nu de "elementul uman" ci de "elementul divin" din Biserica.
"De ce incercati sa aduceti schimbare exprimandu-va o parere poate gresita?"
Dar crestinii de ce continua sa aiba o parere "poate" gresita despre lumea in care traiesc? Cum am mai spus, nu au dovezi pentru zeul lor, deci sansele ca ei sa se insele sunt enorme. Pentru binele omenirii, daca vrem sa progresam si sa prosperam, am face bine sa ne axam pe ce stim, si pe ce e dovedit, si sa nu credem in lucruri pentru care nu avem dovezi. Asta a fost tot timpul o greseala.
Nu pot spune ca nu judec/prejudec/critic, dar incerc sa o fac cat mai putin(cu toti prejudecam si nu doar in contextul credintei sau non credintei).
Ideea e simpla aici. Ai o persoana non-religioasa care a studiat/cercetat mai multe surse, a citit mai multe carti si intra intr-o discutie argumentativa cu o persoana care se bazeaza pe o carte religioasa care de cele mai multe ori se poate si chiar se interpreteaza subiectiv, iar aceasta interpretare se transforma intr-un argument. Totusi el ramane subiectiv. Cum sa nu intervina o critica sau o prejudecata din partea primei persoane? De obicei acesta este firul discutiilor argumentative.
Nu cred ca e o prostie sa crezi intr-un zeu. Insa cred ca e o prostie sa folosesti un set de argumente care sa ateste validitatea zeului tau dar cand vine vorba de alte credinte si existenta altui zeu, acel set de argumente sa nu mai fie valabil si in cazul al doilea. E favoritism, nu crezi?
Din nou la judecata si prejudecata... Noi prejudecam, cel putin in societatea asta capitalizata si americanizata(si nu numai) prejudecam. Prejudecatile impun si factori psihologici deci nu pornesc aiurea, sunt mult mai complexe. Desigur prejudecatile duc de cele mai multe ori la concluzii eronate, insa ele vor ramane. Cu totii o facem. Unii isi dau seama si incearca sa reprime aceasta pornire altii nu. (din nou, nu ma refer doar la contextul impus de categorie).
In privinta stupiditatii. Nu mi se pare stupid sa crezi in zeul x si nici sa practici riturile respective. Din nou, credinta in ceva mai mare si practicarea ritualurilor religioase implica procese psihice fundamentale (nevoia de certitudine, nevoia de siguranta etc). Insa mi se par stupide faptele care ataca alte credinte, ori care vor sa atraga de partea unui cult prin propaganda stupida sau denigrarea altor credinte, ori prin explicarea anumitor fenomene de orice natura prin implicarea divinitatii favorite etc.
Nu neaparat vreau sa schimb pe cineva ci mai mult vreau sa stiu motivul pentru care crede in Dumnezeu. Sunt curios de ce dupa atatea descoperiri stiintifice mai mult de jumatate din populatia lumii crede intr-una sau mai multe entitati spirituale. Au avut experiente inexplicabile sau doar cred pentru ca asa au fost indoctrinati? Daca nu ar mai fi pedepsiti cu Iadul ar mai crede oamenii in Dumnezeu? Il iubesc sau doar se tem de El? S.a.m.d.
Astrid47 întreabă: