| Moisie a întrebat:

Astazi/acum pe Antena 3 este prezentata tragedia unei fetite de 10 ani care s-a dus la biserica si a fost rapita, violata si ucisa!

Credeti ca acest lucru s-ar fi intamplat daca fetita ar fi ascultat de Isus si ar fi STIUT de faptul ca Isus le cere oamenilor sa NU mearga la biserica, ci le cere sa se roage acasa in intimitatea camarutei lor?

32 răspunsuri:
| RaduMD a răspuns (pentru Moisie):

Eu nu vad nici in Matei 6:5, nici in alta parte din Sfanta Scriptura zicand ca "la biserici, temple sau sinagogi se duc doar fariseii". Eu cred ca asta spui tu, nu este ceea ce spune Cristos. Eu stiu de la el o parabola, in care la templu erau doi oameni, dintre care unul era, intr-adevar, fariseu, asa cum spui, dar mai era acolo si un vames caruia-i parea rau de pacatele facute. Iata, deci, ca nu intalnim doar farisei, asa cum spui, la biserici, sinagogi si temple. De altfel mai stiu pe cel putin cineva care mergea in sinagogi si nu era de loc fariseu: este vorba de insusi Isus. Unite, scrie aici: Marcu 1: 21.
De unde ideea asta, ca rugatul la biserica ar fi la concurenta cu rugatul acasa? Daca tu te rogi acasa, eu iti spun: foarte bine faci. Ar fi inca si mai bine sa mergi si la biserica, acolo unde sunt alti oameni care se roaga, dupa cum a facut Domnul nostru. Iar daca te-ai ruga la biserica, eu iarasi ti-as spune: faci bine. Si mai bine ar fi sa intregesti rugaciunea de la biserica cu rugaciunea individuala, fiindca Domnul nostru S-a rugat si de unul singur, precum in Gradina Ghetsimani.

| Moisie explică (pentru RaduMD):

Christos nu spune nimic! Cel ce spune este tamplarul Isus din Nazareth.
2 Rugatul la biserica nu este concurentul rugatului acasa ci este o INUTILITATE.
Sau crezi ca este util sa te rogi cu niste preoti pe care Isus ii acuza ca sunt slugile Mamonei?