| WholeWorldTeam a întrebat:

Astazi Biserica noastra Ortodoxa,sarbatoreste pe unul dintre cei mai importanti marturisitori ai singurei drepte credinte mantuitoare,si anume Sfantul Ierarh Iosif Marturisitorul din Maramures. Spunea Preasfintitul nostru Iustin in cuvantul de invatatura,faptul ca daca tara noastra nu ar fi avut astfel de martrurisitori ai credintei noi astazi eram minoritari ca si drept-credinciosi, in special in Transilvania.Voi ce parere aveti?

21 răspunsuri:
| costis a răspuns:

Are dreptate Preasfintitul Iustin. Credinta crestina a venit cu jertfa si s-a pastrat cu jertfa. Imi vine in minte numele Sf Maxim Marturisitorul, caruia i s-au taiat limba si mana dreapta ca sa nu mai poata comunica.

| sublime89 a răspuns:

Si de ce este sfant oare asta? A facut miracole si n-am auzit eu? laughing

| WholeWorldTeam explică (pentru sublime89):

Nu draga... El a fost singurul care nu a semnat actul de unire cu biserica Romei, aparand dreapta credinta Ortodoxawinking Documenteaza-te.

| sublime89 a răspuns (pentru WholeWorldTeam):

Si de aia l-au facut sfant? Nu-mi spune ca l-au si dezgropat si l-au aflat intact? laughing "Dreapta cradinta ortodoxa". Nici nu esti arogant sa crezi ca doar religia ta e singura adevarata intre cate religii sunt in intreaga lume. Ciudat ca fiecare crede la fel despre religia lui. Ce coincidenta, asa-i?

| WholeWorldTeam explică (pentru sublime89):

Sunt mai multe motivele pentru care a fost declarat sfant.Cauta pe internet si te vei convinge.Nu am acum timp sa iti explic.Iar daca la Baza culturii tale generale nu stii istorie este trist.Toate cultele "crestine" se trag din Biserica Ortodoxa si Catolica.Care inainte de a se separa au fost una. Faptul ca exista acum atatea culte, este datorita infumurarii unora care s-au crezut luminati si au talmacit gresit biblia si au ajuns de s-au ratacit.Plus de asta cei care au infintat cultele cu siguranta nu le-au facut pentru mantuirea sufletului si pentru dorinta de a conduce. Daca ii interesa asa mult mantuirea, cautau izvorul crestinismul care se gaseste doar in credinta ortodoxa si nu isi faceau fiecare "biserica" propriewinking

| sublime89 a răspuns (pentru WholeWorldTeam):

Scuze, dar am ales sa invat istorie adevarata, nu istoria sfintilor. Am ales sa nu-mi pierd vremea cu aia laughing Toata religia crestina se trage de la Iisus, iar el nu a zis vreodata sa se infiinteze vreo biserica, din cate stiu eu. Si daca este vreo biserica infiintata pentru dorinta de a conduce, atunci bisericile ortodoxe si catolice sunt pe primul loc laughing Uita-te in jurul tau, nu vezi cum biserica conduce tot? Uita-te cate biserici se construiesc, cand noi n-avem bani de scoli si spitale. Si cand am zis ca e o aroganta sa crezi ca doar religia ta e singura adevarata, ma refeream la toate religiile omenirii, nu doar la crestini. Toti cred la fel, si toti se inseala.

| Silyca a răspuns (pentru WholeWorldTeam):

Tu asa in viata de zi cu zi esti bine? http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=iLmz6tbppSQ

| Kabuto79 a răspuns (pentru sublime89):

Auzi... nu mai fa misto ca deja...

| sublime89 a răspuns (pentru Kabuto79):

Ce, e blasfemie cumva? vai scuze, n-am stiut ca de religie nu avem voie sa zicem nimic rau. Doar de alte lucruri. Ei sunt scutiti, sigur. Ce convenabil.

Cu ce esti mai presus decat ei daca faci atatea mistouri si etc? tu te auzi ce vb? si eu ii iubesc la fel de mult ca si tine dar nu exagerez

| sublime89 a răspuns (pentru Kabuto79):

Nu-mi spui tu mie cum sa vorbesc. Nu cred ca i-am injurat sau ceva, si nu am exagerat. Asta n-a fost nimic.

Dc nu mi-ai spus de la inceput ca nu vrei sa iti spun? k treaba ta fa ce vrei
PACE.

| milan9 a răspuns (pentru sublime89):

Este normal şi de bun simţ a crede faptul că doar o singură religie poartă mesajul unui Dumnezeu în lume.

Dumnezeu a păstrat în raport cu umanitatea o singur cale de transmitere a învăţăturilor si recomandarilor Sale. In caz contrar, ar trebui să luăm în considerare o contradicţie în însăşi esenţa divinităţii, dat fiind faptul că există astazi mii de culte şi credinţe total diferite, având fiecare învăţături care le exclud pe celelalte!

Această contradicţie este de neconceput, iar Hristos Fiul lui Dumnezeu a insistat şi subliniat în tot Noul Testament că Biserica Sa este Una Singură!

Religia revelată, cea prin care Divinitatea Şi-a transmis mesajul Său trebuie să fie doar una singură, aşa cum şi Dumnezeu este Unul.

Iar această credinţă unică, este bine definită în Noul Testament: Biserica, pe care Mântuitorul o confirmă de la început şi până la sfârşit.

- Despre Unicitatea Bisericii vorbeşte întreg Noul Testament : Efeseni 4, 13; Fapte 20, 28; I Corinteni 3, 11; Ioan 17, 22; Matei 16, 18; Efeseni 4, 4-6; I Corinteni 1, 12-13; Evrei 3, 14; Matei 18, 17, etc...

| sublime89 a răspuns (pentru milan9):

Bun, si tu vrei sa spui ca religia ortodoxa este acea singura adevarata biserica? cea de care a vorbit Hristos. De unde ai tras tu concluzia asta? Si ce se intampla cu toti ceilalti oameni de pe pamant care nu sunt ortodocsi sau crestini? Sunt miliarde. Toti ajung in iad ca asa vrei tu? Nu ti se pare o aroganta asta din partea ortodocsilor? Sa stii ca si altii de alte religii spun la fel de ortodocsi. De ce ei n-ar avea dreptate?

| milan9 a răspuns (pentru sublime89):

Nu pot să mă pronunţ în privinţa celor care nu au cunoscut sau nu au avut vreo şansă să cunoască mântuirea care se lucrează prin Biserică. Vor fi evaluaţi (judecati) după legea morala pe care au cunoscut-o (mă refer deci la cei care nu au avutnici o şansă să cunoască învăţăturile Bisericii lui Hristos).

| milan9 a răspuns (pentru milan9):

Şi evreii au fost o mână de oameni într-un ocean de păgâni, iar Dumnezeu i-a numit,, poporul său"- iar evreii nu s-au simţit aroganţi pentru asta!

Dumnezeu ţine mai mult la fidelitatea transmiterii şi preţuirii învăţăturilor încredinţate Bisericii decât la procente. Exemplul minorităţii evreilor este relevant. Biserica a format Biblia, Biserica a apărat învăţăturile încredinţate ei, inclusiv prin cele şapte sinoade ecumenice (a căror eficienţă în păstrarea nealterată a învăţăturilor atacate atunci de erezii- este recunoscută astăzi şi de celelalte culte), Biserica are misiunea (şi este destinatara profeţiei) de a transmite neschimbat modul de viaţă al slujirilor încredinţate ei chiar de către apostoli- transmiterea şi lucrarea harului divin prin preoti, episcopi, diaconi.

| HueyFreeman a răspuns:

Ala cine mai este? Daca ar fi sa ne uitam in calendar in fiecare zi este cate un sfant, ba chiar cate doi.

| Kabuto79 a răspuns (pentru HueyFreeman):

Orice capitan care transeaza 2-3 musulmani cu sabia intr-o cruciada ajunge sfant

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eh am o simpla intrebare? Acest sfant e sarbatorit in intreaga lume?

| WholeWorldTeam explică (pentru anonim_4396):

Acest Sfant este sarbatorit de catre Biserica Ortodoxa Romana.Probaibil si celelalte tari Ortodoxe din lume il sarbatorescwinking

| Mikhtarian a răspuns:

Normal,daca nu am fi avut marturisitori, eram minoritari, dar iata, caci Dumnezeu, ne-a dat oameni care au luptat pentru credinta.