| M25M a întrebat:

"Astăzi, mi mult decît acum jumătate de secol, noile cunostinte ne determină să cunoastem în teoria evolutiei mai mult decît o ipoteză... Consecintele, nu rationale sau induse, ale rezultatelor muncii stiintifice, făcute separat de unii si de altii, constituie în ele însele un însemnat argument în favoarea acestei teorii."- Papa Ioan Paul al II-lea

"Aici este un mare pas: Biserica a trecut de a zice că esti liber să accepti evolutia sau orice formă de creationism, la a zice că acum noi vom accepta evolutia care, oricum, este de facto. Cine mai pune la îndoială evolutionismul în Biserica romano-catolică? Eu cred că nimeni."-- David Beyers, Directorul executiv, al Comitetului de Stiintă si Valori Umane pentru Conferinta natională a Episcopilor Catolici

Stiu ca argumentul "apelul la autoritate" este un sofism, insa as dori pareri. Ce credeti?

9 răspunsuri:
| M25M explică:

Scuze de greseli, am dat copiat si nu am fost atent.

| ErrorFound a răspuns:

Consider(nu cred, consider) ca biserica a gasit calea spre iluminare. happy

| IoanieCriminalul a răspuns:

Pe wiki nu mai scrie teoria evolutiei ci evolutie! Oare in ce cauza s-a schimbat?

| Mădă0611 a răspuns:

E simplu, lucrurile care exista, mai devreme sau mai tarziu o sa iasa la suprafata, si atunci nu mai pot fi negate de cei care au mai mult de 1 neuron.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Asa e cum zici tu.cunostintele de acum, peste o jumatate de secol vor fi, ceia ce sant cele de atunci.si la fel tehnologia va avansa mult,oamenii se vor bucura de inventiile lor si de confortul ce-l asigura acestea,iar in privinta evolutiei si a creatiei tot asa vor bate apa in piua,pentru cine vrea sa ii creada,fiindca oricum nimeni nu verifica nimic,toate merg in virtutea inertiei,trecutul ramanand in urma,iar viitorul fiind tinta visurilor celor visatori,curajosi, temerari, credinciosi in orice divinitate posibila, dar credinciosi telurilor lor si realizarii lor. unii pentru semenii lor, altii pentru bani ori pentru notorietate, glorie si altele.eu ma intreb doar; ce meserie este asta? Directoru executiv, al Comitetului de Stiintă si Valori Umane pentru Conferinta natională a Episcopilor Catolici? ce face el practic? pentru a trai, a se hrani si a ajuta pe ceilalti? ca stiinta si valori umane, stiu ce inseamna, si ma conving de ele in orice clipa.are grija omenirea insasi de asta.am intalnit atatea denumiri si functii si profesii si numiri, dar in nici una nu am vazut pe vreunul din acestia numa apa, saracul asezandu-se, putin si oftand de oboseala bucurandu-se de cateva minute de relache.ci doar, dand din gura, pupand un pahar cu apa, si tamponandu-si fruntea in mod telectual.am avut ocazia sa aud un raspuns de la unul din acestia; cu ce ziceai ca te ocupi? cu abureala.

| Ajutatorool a răspuns:

Pai, evolutia nu este demonstrata inca pe deplin si te-ai gandit vreodata ca evolutia e raspunsul la intrebarea CUM, nu la intrebarea DE CE?

| iurii75 a răspuns:

Să știi că-i bună! Cum ai considera o persoană care susține că te urmează în toate și chiar este reprezentantul tău, și care în acelaș timp ignoră total spusele tale și chiar învață lucruri opuse celor transmise de tine?
În apocalipsa se vorbește despre o prostituată călare pe o fiară și care comite fornicație cu regii pămîntului. Este religia falsă,(care întotdeauna a avut și încă are o mare influență pe plan politic cu toate că Isus nu s-a implicat în ea și despre continuatorii săi a spus că nu fac parte din lume) și partea principală este creștinătatea apostată cu mulțimele de învățături false care îl dezonorează pe Dumnezeu (iadul cu chinul veșnic ș.a.m.d.).Ce membru al prostituatei reprezintă Papa decizi singur big grin

| milan9 a răspuns:

Mascarada ticluirilor false spuse doar ca "poezie" învăţată pe de rost iese în evidenţă DIN CONTEXT:

Babilonul din Apocalipsă NU SE REFERĂ LA NICI O RELIGIE!

"Babilonul cel Mare", prezentat şi ca "desfrânata cea mare", "beată de sângele SFINŢILOR şi de sângele MUCENICILOR lui Iisus" (Apocalipsa 17, 6).

"Sfinţii şi mucenicii lui Iisus", în toată istoria creştinismului AU FĂCUT PARTE DOAR DIN BISERICĂ. "Babilonul cel Mare" a vărsat sângele lor, A RĂNIT BISERICA, nu are altă legătură cu Biserica!
Hristos profetic spune despre Biserică faptul că "nici Porţile Iadului nu o vor birui"! S-a păcălit oare Hristos? Să nu se ardă nimeni cu aşa ceva!

Cei interesaţi să lovească creştinătatea, Biserica, interesaţi să dezinformeze (apropo, TOATE SUFLETELE SUNT "INVESTIŢII" VEŞNICE făcute de Dumnezeu), vor să-i facă pe ceilalţi să înţeleagă greşit "Babilonul cel Mare" din cap.17-18 din Apocalipsă.
Dar "Babilonul cel Mare" nu se referă la nici o religie, ci la opusul ei, fie la o mentalitate a păcatului (la modul figurat corupţia, mirajul banului etc...), la necredinţă (curente care s-au îndreptat clar împotriva creştinismului, precum comunismul) sau chiar la vreun,, organism de conducere" de genul unui guvern mondial (ceea ce de mult se pregăteşte).

| milan9 a răspuns:

"Babilonul cel Mare" luptă la propriu împotriva lui Dumnezeu, ÎMPOTRIVA BISERICII SALE cu care El se identifică în tot Noul Testament.

În TOT Noul Testament, Mântuitorul Hristos (,, Mielul lui Dumnezeu") se suprapune peste imaginea Bisericii Sale, despre care spune că:,, ...pe această piatră voi zidi Biserica Mea şi porţile iadului nu o vor birui. (Matei 16, 18).

Cum este posibil logic (şi după ce logică) să se facă în toate cărţile Noului Testament o pledoarie maximă pentru BISERICA, iar apoi, în ultimul capitol, să se înlocuiască totul cu ideea diametral opusă? Aşa ceva nu este posibil (decât în conspiraţiile sectanţilor)... sunt doar simboluri greşit înţelese, sau mai rău, interpretări tendenţioase la 180 de grade!