| Allrc24 a întrebat:

Atei, ce sau cine va facut sa va indepartati de credinta? societatea, familia, scoala, mass-media, internetul...etc?

Răspuns Câştigător
| Ecea a răspuns:

Nici una din astea.
De mic imi tot puneam intrebari,si cand am crescut am inceput sa imi cumpar carti despre stiinta,proiecte,vatican,etc.
Usor usor am descoperit ca imi place capitolul stiinta /religie,am inceput sa citesc mult,am devenit foarte curios de istoria religiei,ce face stiinta,ce descopera,etc si intr-un final am decis ca este imposibila existenta unui zeu sau orice alta divinitate.
Mergand pe strada doar, vad evolutia, o inteleg.
Pentru mine nu poate sa existe ceva divin.Fiecare crede ce vrea, eu cu cunostintele mele pot sustine cu tarie asta, am coningeri nu doar teorii sau presupuneri.

20 răspunsuri:
| FucktheSystem a răspuns:

Biblia și biserica.
În primul rând nu pot să cred într-un Dumnezeu care spune că ne iubește pe toți dar care în Vechiul Testament ucidea în fercire, în plus e așa de narcisist de te trimite în iad doar că n-ai crezut în el, unde e iubirea aici?
Și biserica a contribuit mult, când am văzut câtă prostie, nesimțire și ce hoți merg acolo am dedus că așa ceva nu se poate numi sfânt, că preoții sunt ultimii oameni, proști și plini de bani care au impresia că pot să controleze totul inclusiv viața ta, acre au pretenția să spui adevărul când te spovedești dar după te dă afară când află ce ai făcut și tot așa.

| MMihai a răspuns:

1) Ai scris ca dată de naștere în bătaie de joc Data nasterii: 30 Nov -0001 și au concluzionat că data ta de naștere este 30.11.2001.
2) Am devenit ateu pe la 9-10 ani după ce am citit Biblia ! și am fost ateu cam 30 de ani după asta , acum sunt destul de religios dar tot nu sunt creștin.
Dar nu mă obliga să cred că este un păcat să vrei să cunoști -- așa numitul păcat adamic--, că a fost un potop mondial finalizat cu bărcuța lui Noe, că spre a merge în Nord-nord est trebuie să o iei spre est , drumul prin marea Roșie --cartea exodul --, că se pot dezvolta normal plantele în lipsa luminii solare, plantele au apărut în ziua a 3 a iar soarele a fost „ fabricat" în ziua a 4 a.
Că nu există nici un fel de reincarnare că așa a hotărât un conciliu egumenic la voința unui împărat bizantin șamd., dar alte religii vorbesc de reincarnare șamd .
Sunt suficient de religios, dar să nu vrei de la mine să fiu și creștin , că nu am cum să accept prostiile din vechiul testament !
Că și noul testament este și el plin de prostii asta este alt aspect , dar acelea nu sunt tot atât de evidente, ca cele din VT.
3)
Dumnezeul Creator i-a hărăzit pe toți oamenii cu harul creației indiferent dacă cred în vreo religie sau alta sau dacă sunt atei.
Pentru mai multe citește acest material :

" _____________( Păcatul Non Creației. ) _______________

Sunt și alte tipuri de păcate, despre care preotul nu îți va vorbii . Mă refer la păcatul non creației, care în spate are alte serii întregi de forme de păcătuire.
Nu este nici momentul și nici locul să abordez probleme serioase privind păcatul non creației.
Păcatul Non Creației cunoscut de foarte mulți, ar cam , lăsa muritori de foame, 90% din prelații, de pe planeta asta, care predică religii (incomplete), unde nici nu se vorbește explicit, despre păcatul non creației.

Și religia trebuie înțeleasă ca ceva, care trebuie perfecționat și îmbunătățit mereu.

Toți oamenii independent de religia în care cred, au fost hărăziți de Creator cu harul creației.

Evident că nu de idiot ce, este Creatorul i-a hărăzit, pe oameni cu harul Creației.

Ci pentru că oamenii trebuie să creeze , fiecare după puterile și capacitățile sale.

Extinzând raționamentul cu Creatorul ne idiot, putem pune problema obligației oamenilor de a crea și chiar despre păcatul non creației.
Pentru că fiecare om are datoria și obligația creației.

Ca după puterile sale să pună cărămiduțele lui la edificiul abstract de cunoaștere, progres și prosperitate al omenirii.

Ai obligația / datoria creație, ai obligația ( încă nescrisă în cărțile religioase, ale religiilor incomplete ,) de a așeza cărămiduțele tale, după puterile tale individuale , la maiestosul edificiu abstract, dar necesar, cel de prosperitate și progres al Umanității.

Dacă careva ți-ar fi predicat din evanghelia creației , ( care nu apare ca evanghelie explicită în nici o religie incompletă ), ai fi înțeles că ai obligația creației .

Deci ai datoria să trăiești, să înveți permanent și pe parcursul vieții tale să pui și tu, după puterile tale, cărămiduțele tale, la edificiul abstract de progres și de prosperitate al Omenirii.

Că nu de cretin ce este, Creatorul , te-a hărăzit și pe tine, cu harul creației, așa cum a hărăzit, pe toți oamenii indiferent că sunt creștini, necreștini, sau atei cu harul creației, cu capacitatea de a crea .
Nu ai știut, că ai obligația / datoria creației, dar acum știi. !

Ăsta este rostu vieții tale, să creezi pentru a așeza și tu cărămiduțele tale, după puterile și după capacitatea ta , la impozantul edificiu de cunoaștere, creație, progres și prosperitate al Umanității.

Asta este calea cea adevărată, ăsta este drumul de urmat, în rest nu sunt decât vorbe.

Te-am ajutat, prin ceia că ți-am indicat drumul pe care TU trebuie să mergi, ți-am indicat și motivația de a trăii.

Păcatul non creației este un păcat grav.

Caută să nu păcătuiești, prin non creație.

Sunt evident și multe alte păcate, despre care se mai vorbește în / prin diverse religii.

A păcătui înseamnă de fapt, a face rău cu gândul sau cu fapta, voluntar sau involuntar, asupra a ce are suflet .

Chestia drăguță este că și ne viul are suflet.

Dacă acceptăm că și ne viul are suflet, aspectele legate de ecologie și de valorificarea energiilor neconvenționale capătă niște valențe filozofico- religioase teribil de interesante, în acest context .

Și evident o altă justificare și ar necesita o altă abordare la nivelul acțiunilor și non acțiunilor umane .

Ideea este că trebuie să demonstrăm / să probăm iubire pentru tot ce are suflet.

Caută să nu păcătuiești în general.

Că păcatele nu au iertare .
Sunt și religii mincinoase care vorbesc despre iertarea păcatelor.

( Nu există burete pentru șters /spălat păcatele/radieră pentru șters păcatele, iar dacă vrei să cumperi „ indulgențe" ,, este ca și cum ai arunca banii la gunoi".
Păcatele pot fi contrabalansate parțial, cu fapte și gânduri „ suplimentar voluntar bune" . )

Iar păcatele tale vor atârna ca niște pietre de moară în toate planurile existențiale prin care va trece sufletul și spiritul tău.

Tot păcatele tale vor implica / vor genera o predestinare mizerabilă, în toate existențele tale ulterioare, cu trup material .

Păcatul non creației, este o formă particulară de păcătuire, specifică numai ființelor, care au fost hărăzite / dăruite/ cadorisite de Creator cu capacitatea de a crea .

Nu am spus că trebuie să faci neapărat, statui ca Michelangelo, picturi ca Rafael sau ca Leonardo sau lucruri de astea, cu totul ieșite din comun.

Am spus numai de cărămiduțele tale, după puterile și capacitățile tale.

Dacă vei lucra într-un domeniu tehnic sau științific și vei face o descoperire epocală cu atât mai bine.

După ce vei face asta, vei putea spune spune astea sunt cărămiduțele, puse de mine , și vei avea o mulțumire a ceva bine făcut.

Dumnezeu vine de la latinescul Dominus Deus /
/ Șeful/stăpânul zeilor.

Am voie să îi spun, despre o Divinitate de Ordin Suprem al Întregului Univers ?

Aceasta în condițiile în care am definit, ca fiind Univers suma a tot cea ce există.
În aceste condiții cea ce alții denumesc Universuri capătă denumirea de porțiuni , zone de Univers.

Sub aspect terminologic nu mai putem să mai vorbim de universuri paralele ci vorbim de zone de univers în care au loc fenomene similare .

Nu mai vorbim de expansiunea universului ci de modificări de poziție relativă a unor ansambluri de corpuri , în cadrul aceluiași univers etc . ////

Cred că a apus epoca filozofiilor religioase statice, declarate mincinos, că sunt de sorginte divinică , în favoarea filozofiilor religioase dinamice, permanent perfectibile, în funcție de gradul de cunoaștere al Umanității.

///// Ideea este să nu păcătuiești la modul general și să nu păcătuiești în particular cu Păcatul Non Creație, că în măreția sa Creatorul, în speță Divinitatea de Ordin Suprem A Universului, i-a hărăzit pe toți oamenii , independent de apartenența la o religie sau alta, sau non apartenenta la o religie sau alta,
( că și ateism-ele sunt tot ca niște religii dar cu panteon divinic vid și simultan cu panteon malefic vid )
cu cu harul creației.

Și nu a făcut-o de prost ce este!

/ Îți recomand să citești Istoria credințelor și ideilor religioase carte în trei volume de Mircea Eliade și "Filozofia esoterica a Indiei " Autor: CHATTERJI C. J. (Format: 13 x 20 cm număr de pagini: 144 )

Poate misiunea ta, sau rolul tău pe acest Pământ , ar putea fi să pui și tu cărămiduțele tale la imensul edificiu imaterial, de prosperitate, progres și cunoaștere al Umanității !

Ce a ce ți-am spus eu : să creezi, să nu păcătuiești și să dovedești iubire sunt corecte și în situația limită de panteon divinic vid & simultan de panteon malefic vid.

Deci chiar dacă nu există nici un fel de Dumnezeu, astea rămân valabile oricum."

Nu este un material foarte bine elaborat, dar nici nu este foarte prost scris.

A vorbii de păcatul " de a vrea să cunoști" este ceva împotriva voinței reale a Creatorului !

Asta este o minciună tipică castei parazitare a prelaților, care îi voiau pe oameni proști și necunoscători spre a îi putea parazita cât mai eficient .
Asta este până la urmă treaba cu păcatul adamic, o invenție a Satanei și a slugilor sale, în caz că există la modul real Satana .
Oricum preoții creștini nu au nici o treabă, cu Dumnezeu, ci poate eventual cu Diavolul / Satana și sunt numai slugile sale, în caz că chiar există, la modul real Diavolul / Satana .
Se poate imagina oricând , o religie fără Diavol, și fără panteon malefic, dar atunci trebuie să vorbești de caracterul divinic al ființelor umane.

| Klepto a răspuns:

Ratiunea, logica, faptul ca am trecut de varsta in care sa cred povesti nemuritoare.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Klepto):

Varsta?

| Hombre a răspuns:

Gandirea rationala, cum sa cred ca fiind adevarata o poveste evreiasca ca unu' Isus s-a dat fiul lui Dumnezeu, că mama lui a ramas gravida cu Dumnezeu insusi, hai sa fim seriosi trasnaia asta iese din rational. Paradoxul aici este acela ca tocmai evreii nu cred in povestea asta, acolo unde s-a "intamplat" si credem noi care nu avem nicio legatura cu asta, dar lumea are ciudateniile ei cand e vorba de povesti cu forte supranaturale.

| barbattttt a răspuns:

Pentru ei sa fi ateu e ceva super smq...

| Rapplex a răspuns:

1.intrebarea ar fi fost corecta sub urmatoarea forma: "Care este cauza reintoarcerii la ateism?", deoarece la nastere, neavand discernamant, nu suntem capabili sa dam crezare vreunei religii, deci suntem atei.
2.Am redevenit ateu studiind stiinta si religia.Chiar am realizat ca eram un mare idiot care se temea de un nene cu barba care ma vizualiza non-stop, riscand tortura vesnica.
3.Multi incapabili, majoritatea cu un retard mintal, ne aseamana cu satanisti, emo etc.Nu degeaba spunea Einstein: "Doua lucruri sunt infinite: Universul si Prostia".
4.Sa nu uitam ca de cand stiinta a fost acceptata mai mult(1650-1700), au aparut tehnologii revolutionare de care te bucuri tu astazi.
5.Cei care spun ca ateismul este o moda, din punctul meu de vedere sunt niste surplusuri ale societatii.Pentru cine nu stie, primul care a contestat teoriile Bisericii, a fost Aristarh(un astronom grec), care a sustinut ca Pamantul se invarte in jurul Soarelui, si nu invers.Acesta a fost ridiculizat de toata lumea, exact cum fac "inteligentii" de azi.

| Varahil a răspuns:

Frate,crestin fiind,si stiind ca ma adresez altui crestin,ma gandesc ca,poate ar trebui sa ne consideram si noi intr-o anumita masura responsabili pentru faptul ca azi,multi tineri sunt sau au devenit atei.Poate ar fi momentul sa incetam a cauta cauza necredintei lor,in jur.Poate ca nu au gasit in noi modele vrednice de urmat. Poate,situatia ar fi alta daca noi, in plan personal, am deveni crestini mai buni. Vrem o lume mai buna.Tot ce avem de facut este sa incepem cu noi, in noi insine.

| AlexCrb a răspuns:

Realitatea si dovezile impotriva religiei.

| seagate a răspuns:

Mai bine ateu decat ca tine.Crezi ca ai credinta dar esti pe langa.

| GoAndFuckYourselfWithAKnife a răspuns:

Mta.cum a vn asearaday dreaming am crezut ca e zeita

| allistars a răspuns:

E la moda sa fi ateu, e ceva cool in pui mei, dar...va veni ziua o sa regrete ca nu l-au cautat pe Dumnezeu.

| wintage a răspuns:

Raspund si eu dar nu ma incadrez in publicul caruia i-ai adresat intrebarea...
I-a indepartat de credinta anturajul... spiritul de turma pentru ceva inovator. Daca e bine sau rau mai conteaza? "Suntem diferiti de ceilalti"... Astia sunt un fel de emo cum erau mai demult dar care in cele din urma s-au trezit la realitate (sau suicid).

| Cretzule a răspuns:

Bai frate dar cine a zis ca ne-am indepartat de familie,scoala etc? De credinta da, dar de celelalte nu, prietene.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Data nasterii: 30 Nov -0001 = Allrc24, este copil nul traumatizati prea tare face spume de nervi ca amicul lui nu are dovezi de existenta

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Tu ai probleme la cap copile ce tot te repeti in fiecare zi altceva nu ai de facut, e viata fiecaruia sa faca ce vrea cu ea

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Allrc24 isus a mers in larg cu niste apostoli acolo au invat o lectie care? ca esti mare crestin de 12 ani

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dar cine a zis ca am fost vreodata apropiati de credinta? Omul se naste fara religie si credinta. Dupa aceea e indoctrinat. Dar, spre uimirea ta, unii nu sunt.

| anonim_4396 a răspuns (pentru anonim_4396):

E copil are 11 ani intelege-l, vrea sa fie bagat in seama, habar nu are de religie

| Allrc24 explică (pentru anonim_4396):

Tu esti retard? cine ti-a zis ca am 12 ani?
cum ai ajuns la concluzia asta uimitoare, demna de premiul nobel care e total gresita
?