| RAY a întrebat:

Atei iubesc doar banii? Nu simt sentimente? Sunt reci? Doar pe interes cu altii? Oameni reci, zgarciti? Antisociali?

21 răspunsuri:
| Mosotti a răspuns:

Nu! In nici un caz, ateismul nu are legatura cu sentimente si caracter. Ei stiu pur si simplu ca religia e o vrajeala pentru ca au inteles cum a aparut si cine facut-o, adica ei doar nu cred intr-o iluzie. In rest multi sunt oameni ca si teistii.
Asa cum pot fi neoameni tot ca si teistii.
Nu trebuie sa fi tesit ca sa fi om!

| Apokales a răspuns:

Sunt ateu, ador banii, am sentimente, nu-s rece, sunt pe interes cu altii pentru ca asa suntem cu totii, sunt zgarcit si antisocial big grin.

| RAY explică (pentru Apokales):

rolling on the floor rolling on the floor ce om diabolic poti fi, ce sentimente ai? pui pe primul loc bani?

| Apokales a răspuns (pentru RAY):

Nu-i pun pe primul loc, dar nu-s tampit sa nu le acord importanta cuvenita. Iar un ateu nu este la fel ca mine, nu asta inseamna. Uita-te la Bill Gates doneaza multi bani, incurajeaza aceasta cultura a caritatii si tin minte ca a spus ca ii pare rau ca nu a facut mai mult pentru a determina liderii lumii sa se pregateasca in cazul venirii unei pandemii, asta pentru ca a observat efectele devastatoare ale virusului Ebola.

| StrongHeart a răspuns:

As zice dimpotriva,daca sunt reci e pentru ca au fost mintiti sau raniti candva si cand treci prin asa ceva,ori te doboara loviturile incasate,minciunile,iluziile vietii,ori te intaresc,dar te intaresc cu pretul de a deveni putin insensibil.
Bineinteles ca sunt si oameni cum ai zis tu si atei dar si care pretind ca sunt credinciosi, dar eu zic ca e un procent mic, nu prea exista oameni fara sentimente, eu nu halesc gogoasa asta, toti avem sentimente.

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Pai tu nu te cunoști de întrebi?

| RAY explică (pentru TamplaruAnisoara):

Hai raspunde

| TamplaruAnisoara a răspuns (pentru RAY):

Si ateii sunt oameni. Multi nu se deosebesc de "creștini".

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Au tot ce vrei happy

| RAY explică (pentru anonim_4396):

Adica Dani?

| anonim_4396 a răspuns (pentru RAY):

Cine nu crede in ceva superior are libertate absoluta. Face ce vrea si cand vrea. Dumnezeu cu mila.

Fiecare crede ce vrea, ai putea avea un prieten, iubita atee?

Nu. Pasarile de o culoare zboara la un loc. Nu putem zbura la un loc.

Adica noi doi suntem dusmani?

Nu. Suntem straini.

crying crying imi ranesti sentimentele, credeam ca suntem amici

Straini in sensul ca nu ne cunoastem. Esti strain cu toata lumea de pe net. Te-ai intalnit cu cineva la o bere?

Cu tine da, dar nu sa discutam despre religie si de viata in general

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Hmm, ce atei stiu eu, fac ceva oribil altor oameni si considera ca dzeu nu-i ajuta. Sunt totusi sinceri sa recunoasca ce au facut si cui, dar au nesimtirea sa zica ca n-a facut dzeu pentru ei. De exemplu un baiat mi-a povestit de cum fura de la sora lui mai mica, si el era ateu ca nu l-a ajutat dzeu, dar el era un hot care lua si partea surorii. Cam asta fac si ateii faimosi, sa ia partea altcuiva ca "dzeu nu se baga". Ei au totusi sentimente pentru persoanele bogate, si se "straduiesc" sa "zboare" la nivelul lor. Asa hipnotizati, nevazand pe unde "calca". Mai stiu o fata care zicea ca ea e "ateu" dar avea un dzeu al ei, ea nu era de acord cu "hristos" si toate povestile. Si sa ma gandesc pe cine mai stiu, am auzit si de personaje faimoase care inventeaza propria lor religie. (unele se intampla chiar si in zilele astea) Si cam asa mi-a pierit mie chefu de religille astea cu "mesia". Mi s-a parut ca ceva nu era in regula. Dar eu nu ma consider ateu, doar gandesc altfel, vad cuvantul "zeu" in mai multe forme. Si de multe ori, religia distrage atentie oamenilor de la oamenii reali din vietile lor, iar ateii sunt obsedati de persoane care nu le pot avea in vietile lor. (acea persoana fiind dzeul lor).

| Helper07 a răspuns:

Nu asta inseamna ateism, dar ateismul poate duce la asta.

| alexthedragon a răspuns:

Iubirea, sociabilitatea, sentimentele și grija față de alții sunt, prin definiție, relații între ființe vii, între animale care au suficientă inteligență pentru a simții emoții și care trăiesc in grupuri, fie între indivizii aceleiași specii sau între indivizi de specii diferite(orice persoană care are un câine ar trebui să observe genul ăsta de relație). Faptul că fanaticii religioși încearcă să își includă prietenul imaginar în toată ecuația asta dovedește cât de disperați și indoctrinați pot sa fie.