| Allrc24 a întrebat:

Atei nu va inteleg daca nu va place sectiunea religie si va simtit jigniti "in intelectul vostru" dc intrati? daca nu va place romania ca nu e o tara de atei ca drogatii din olanda dc nu plecati? sau poate va plac depravatii din anglia...plecati fratilor ce va opreste e o tara libera.
http://adriansilvan.wordpress.com/......e-droguri/
http://www.click.ro/......66261.html
http://www.perfecte.ro/......e-jos.html

pe ratioanamentul vostru lipsit de logica ar insemna ca SUA e o tara de lumea a treia. poate nu stiti dar in SUA 80% din populatie e crestina.
http://en.wikipedia.org/wiki/Religion_in_the_United_Stat es

sincer va place o tara unde toata lumea face ce vrea, totul fiind perfect normal, o tara de unde a disparut legea morala si a fost inlocuita de ignoranta, cultivarea propriului eu, mandrie fara margini, etc. sincer mie nu. care este scopul vostru in viata asta? pe scurt: bani, sex, cultivarea propriului eu(mandrie fara margini), distractie. si cam atat.

35 răspunsuri:
| MortemAeternum a răspuns (pentru JajaAliensHere):

Nu ma supar, dar ma amuz ca tu de fapt nici macar nu ai citit biblia. Ortodoxismul si catolicismul sunt de tot rasul ca religii, dar de fapt tot crestinismul este o mare gluma.
Daca eram ortodox probabil ca eram la fel de ignorant, dar cum sunt baptist, am facut studii biblice si cunosc cat de cat aceasta carte antica, pe care multi o iau in serios.
Adica cum poti sa ai aroganta sa spui ca doar ortodoxismul si catolicismul sunt singurele religii adevarate si doar ele te aduc la Dumnezeu? Sa inteleg ca oricine nu este ortodox sau catolic va arde in iad pentru o eternitate laughing?
Daca ai fi citit biblia ai fi vazut ca nu religia te mantuieste si doar acel Isus, care cica si-a dat viata pentru pacatele noastre. Te poti spovedii tu 1000 de ani, deoarece nu scrie nicaieri in biblie ca cine se spovedeste se mantuieste. Oricum avand in vedere ca nu cunosti biblia, nu stiu daca mai are rost ca contiunam sa dezbatem ceva.
Dumnezeu este sadic, nu iti vrea nici un bine. Adica este atat de rau incat te condamna la un iad etern, ca nu ai trait o viata amarata de maxim 100 de ani cum a dorit el. Asta este cea mai mare nedreptate, dar acum mintile care l-au creat au fost putin bolnave si foarte rele, dorind ca cei care nu sunt de acord cu ei, sa fie chinuiti pentru o eternitate. Nu inteleg cum poti crede in asa ceva, dar fiecare este liber sa creada in ce vrea. Asta cu ingerul pazitor de unde ai mai scos-o?
Oricum daca vrei poti venii cu cele mai dure argumente, eu nu ma supar si sper ca nici tu nu esti atat de sensibilia incat sa te superi la ce am scris mai sus, nu te-am atacat pe tine ca persoana si doar ceea ce ai scris.Pana la urma o dezbatere nu este un lucru rau din punct de vedere crestin.
Apropo, acum de cand a venit Isus, sunt doar 2 porunci care le includ pe toate 10: Prima porunca este: Prima porunca este: "Sa iubesti pe Domnul Dumnezeul tau, cu toata inima ta, cu tot sufletul tau, cu tot cugetul tau si din toata puterea ta." Iar a doua este la fel ca aceasta: "Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti" (Matei XXII, 37-40; Marcu XII, 30-31).

| axll a răspuns (pentru Allrc24):

Pentru voi e normal si moral orice atat timp cat nu "faceti rau nimanui". bineinteles. FuckTheSystem a adus argumente foarte bune! nu stiu cum de nu le vezi. cred ca tu nu vezi padurea de copaci! da, gibonii sunt verii nostri in egala masura in care sunt si verii tai. sau...sa inteleg ca tu preferi sa crezi ca o soba de teracota (lut) este mult mai apropiata de tine? se zice (zimbabwe) si nu ai vrea sa traiesti acolo. vraci, voodoo, religii crude, razboaie, foamete si musca tete. si... daca privesc imaginea de ansamblu nu ea este manipulata! tu esti cel manipulat! te duci la biserica pentru ca asa ai fost educat, nu pentru ca ai avut vreo revelatie. daca erai chinez credeai intr-un om (budha). adica erai manipulat intr-o alta directie, catre un alt zeu.

| JajaAliensHere a răspuns (pentru MortemAeternum):

Se pare ca n-ai inteles la ce m-am referit, dar prefer sa nu ne mai contrazicem si sa inchidem subiectul aici.

| MortemAeternum a răspuns (pentru JajaAliensHere):

Cum doresti, pana la urma sunt foarte putini crestini care stiu sa isi apare convingerile prin argumente. De obicei voi recurgeti la amenintari. Dar pana la urma dezbaterea este o arta, pe care putini o stapanesc.

| lenalle a răspuns:

Deci voi chiar nu intelegeti, nu? Adica NU vreti sa intelegeti.deci sa presupunem pentru un minut k Dumnezeu nu exista (asa cum vreti voi). daca El nu exista atunci cum va explicati tot ce este divin?/cum va explicati miracolele? pedepsele? fericirea eterna|? Faza cu moartea unei persoane pe trecerea de pietoni. Dumnezeu asa a vrut.inseamna ca destinu; l acelei persoane era sa moara asa.cine stie ce a facut.sau la ce duce moartea ei.toate in lumea asta nau nici o logica.asta pentru ca nimeni nu poate cunoaste planurile Lui. Ziceti ca vreti dovezi clare, nu? Cum zicea si profu de reliegie.rasa umana. odata ce cucereste isi pierde interesul. nu iti imaginezi k daca L-ai avea pe Dumnezeu in fata ta. daca ai sti tot despre existenta lui si despre tot ce este divin.zi-mi sincer.nu tiai pierde interesul dupa? Dupa ce ai cucerit ce vroiai nu mai ai interes pentru.si mai era o faza o intrebare postata de voi daca nu ma insel.cum si-a gasit Cain nevasta nu? eu bine nu e vorba nici de o alta fiinta.nici de minciuna si nici de vreo sora a lui care nu a fost pomenita in Biblie.nu cred ca erau permise relatiile dintre frati nici atunci cum nu sunt nii\ci acum.culpa fiind construirea genetica.oricum.asa cum Dumnezeu le-a facut pe toate si cum a facut-to pe Eva din coasta lui Adam. la fel a facut si k sotia lui Cain.a faurit-o din coasta lui.nu este pur si simple logic? Si cum zicea si JajaAliensHere.si eu de asemenea cred in ceea ce simt.si crede-ma simt ce este adevarat si ce nu.si pot sa spun ca eu CREd in Dumnezeu.sigur am si eu unele intrebari legate de El si de tot ce este divin.dar mi s-au intamplat prea multe.am asistat la prea muu; te miracole si am identificat prea multe semn e ca sa nu cred.Asa ca n u mai veniti cu faza k vreti argumente solide.El este adevarat princ e simti.s i ramana o curiozitate pentru noi ceea ce este El si ce se intampla cu El pentru ca noi sa nu devenim cv ce nu vom mai fi sub cuvantul Sau