Și cum intenționezi să schimbi mentalitatea unui popor de proști, învățați să câștige doar prin furt ( și nu mă refer numai la furtul din buzunar, mă refer și la copiat, corupție etc)?
Eu nu sunt mândră de conducătorii țării (niciodată nu mi s-au părut strălcuiți deși perioada monarhiei mi se pare cea mai ok), nu sunt mândră de originile poporului ( că până la urmă dacii chiar nu merită să ne lăudăm cu ei și romanii deși au avut un aport mai mare în formarea limbii n-au făcut mari minuni pe aici), nu sunt mândră de istoria poporului (care oricum e băgată în ea de nu se mai poate mai ales cu ajutorul unor simpatici poeți după care noi mereu eram niște viteji care băteam idioții de turci când lucrurile n-au stat cam așa.). În general nu sunt mândră de nimic din ce se întâmplă în țara asta, sunt ceva oameni care merită apreciați dar prea puțini.
Mă întrebi cum promovează biserica ortodoxă imoralitatea și corupția? Păi prin reprezentanții ei! Acum o să-mi zici că biserica în sine nu face asta, dar asta mi-am dat și eu seama luând în considerare că e o clădire. Dar imoralitatea e promovată zilnic prin tarife fixe la biserică mai ales la înmormântâri unde nimeni nu-ți bagtă mortul în pământ pe gratis chiar dacă n-are cine să plătească... eventual faci împrumut la bancă pentru popă. Corupția? Poi preafericitul parcă și-a făcut hotel de 5 stele unde teoretic trebuia să stea pelerinii dar a fost un întreg scandal pe tema asta.
Deci în concluzie, eu n-am de ce să mă obosesc să schimb prostimea din țara asta când pot să-mi văd de viața mea într-o țară cu oameni mai inteligenți, istorie mai interesantă, spitale dotate, școli de elită și drumuri perfecte.
Sunt toate ale tale:
http://www.reteteinimagini.com/Retete/Torturi/piscoturi9.jpg
In primul rand, nimeni nu trebuie sa plece din aceasta tara silit de cineva.Romania este o tara ce se indreapta incet si sigur spre prostie suprema(stii cum se spune:"Romania e o tara frumoasa, pacat ca e locuita!").De ce cometezi aiurea la adresa anumitor tari? Vorbesti de Olanda, dar tara aia e foarte dezvoltata pe langa aceasta tara medievala. Drogurile sunt legale pana intr-un anumit punct.Nu ai voie sa iei mai mult de cateva grame, iar vanzatorii nu au voie sa cumpere droguri pe fata, pentru ca ar fi arestati(o ironie). Sunt putine locuri(special amenajate pentru asta) unde sunt prostituate(acestea mai si ajuta oameni, nu sunt doar niste "panarame"). Olanda este la cativa metri sub nivelul marii.Noi daca am fi in locul lor ne-am fi numit acum "Atlantida". Consider ca e cea mai mare sa comparam Romania cu tarile occidentale gen Franta,Germania,Belgia,Olanda etc. Tarile cu un procent ridicat de atei sunt printre cele mai dezvoltate din lume(Japonia,Germania, Suedia, Olanda etc.).
Nene, nu ma obosesc sa zic mai mult decat: fa-ti un control bre, ca esti dus rau. ramona30 avea dreptate: vai de capul tau de cre(s)tin. abia astept sa te vad intr-un loc cu verdeata, ca acolo va doriti toti. si nu-mi mai mancati banii munciti pe catedrale fantasmagorice. daca as fi eu dumnezeul tau sa mor de nu as darama-o imediat dupa ce vei fi terminat-o de construit.
DeProfundis99 întreabă: