"apocalíps sns [At: BIBLIA (1688), prefață, 6/9 / V: ~ă, (înv; grm) ~is / E: fr apocalypse, lat apocalypsis] 1 Carte din Noul Testament, care cuprinde revelațiile făcute Sfântului loan, evanghelistul, în insula Pathmos. 2 (Iuz; îs) Stil de ~ Foarte greu de înțeles, obscur. 3 (Fig) Lucru care produce spaimă. 4 Cataclism. 5 Sfârșitul lumii."
Deci nu. Poate doar in sens figurat : "lucru care produce spaima."
Cu toate ca daca mergi pe definitia asta si cancerul e o apocalipsa.
Oricum, imi place sa cred ca nu doar ateii au "apocalipsa" asta de care vorbesti.
Ultima data cand am verificat mai existau si alti oameni care sa gandeasca, exceptand ateii.
Tu faci o generalizare eronata,dai un citat apoi spui ca toti gandim la fel e ca si cum ai spune hitler era austriac deci toti din Austria au crezut ce credea el, daca Dawkins a spus ceva e treaba lui, daca un mulsulman se arunca in aer nu inseamna ca toti se arunca sau sunt dusi cu pluta,ateismul nu este o religie,dogma,credinta,dawkins nu este preot, papa, pastor nici nu exista asa ceva in ateism, nimeni nu reprezinta ateismul, atei sunt ca pisicile fiecare cu gandirea ei, e doar parerea lui atat
Apocalipsa inseamna la origini: Revelatie.
Din Biblie, termenul s-a impus in cultura universala ca insemnand (si) "dezastru" la nivel mondial/universal, "un sfarsit al tuturor lucrurilor", "al vremurilor", etc, etc.
E suficient sa pui pe internet "apocalipsa nucleara", "apocalipsa alimentara", una a resurselor, alta a suprapopularii, pe cea a stratului de ozon... posibilitatile sunt practic nelimitate in a observa ca oamenii, INDIFERENT de faptul ca sunt religiosi sau atei, s-au sudat puternic de acest cuvant.
Iti vine sa crezi ca exista inclusiv termenul "Apocalipsa zombi"?
Pana acolo a penetrat cuvantul, repet, indiferent la credinta, clasa sociala, ateu, gnostic, agnostic, savant sau incult.
Problema e deci nu daca ateii sau alte categorii au "o apocalipsa a lor", dupa cum ai vazut, au o tona, Problema este Cand se va intampla.
Stricto senso, "apocalipsa ateilor" poate insemna si o revelare a unei divinitati.
bogdan1004 întreabă: