Nu. Creştinii doar au impresia că îşi iau moralitatea de-acolo. Moralitatea e parte intrinsecă şi parte educaţie laică plus bun-simţ. Dacă Biblia zice să fii bun cu ai tăi, dar pe altă pagină să arunci cu pietre în necredincioşi, presupun că o aplici doar pe prima, nu? Ei bine, când alegi ce-ţi convine din biblie, alegi conform compasului tău moral interior. Asta n-are nicio legătură cu vreo carte.
Si legat de aceea lista, te-ai intrebat ca poate nu avem (cel putin eu) un vocabular asa de dezvoltat incat sa intelegem fiecare parte din acel foarte lung text. Dupa tine toata lumea ar trebui sa fie logica si rationala ceea ce e imposibil. Daca vrei du-te-n muntii si da evanghelia logicii tuturor oamenilor, poate te rasplateste cineva.
">Ce idiot! Vezi că nu există "vroiai", dobitocule."
Dragule, gramatica pe care am facut-o eu nu se compara cu cea de astazi, au aparut cateva modificari la care nu voi "adera" deoarece sunt la fel cu generatia din care faci si tu parte. Nu te voi insulta deoarece nu meriti, chiar daca as fi gresit, puteai sa vorbesti civilizat dar conform unei zicale romanesti:" ce iese din pisica, soareci mananca". P.S. Daca citesti DEX-ul astazi la "cocalari" ai sa gasesti:"termen ce denumeste acele persoane lipsite de etica, neincadrate prin actiunile lor in limitele bunului simt.Se disting in general prin burtile mari, cefe groase si transpirate, lanturi groase atarnate la gat. Preferintele lor muzicale sunt formate din manele si muzica house"
COCALAR pe vremea cand faceam eu scoala era: tigan care mananca pui morti adunati din gunoaie.
Iata cum imi voi creste copii: Sa respect pe toti, sa sculte pe toti dar nu de toti. Sa invete pentru ei cat pot de mult. Sa nu se arunce cu capul inainte fara sa gandeasca. Sa fie prieteni cu cei mai buni oameni, fie ei musulmani, atei, crestini sau nu. Sunt ateu si urasc cand credinciosii nu inteleg asta si ma marginalizeaza pentru ca nu cred in Sfanta lor credinta. Multi credinciosi cred ca isi educa fii si fiicele in stilul 'Biblia' dar nu inteleg ca Biblia a fost scrisa de oameni si are la baza un cod. Coranul este un cod. Toti cred ca religia lor e mai tare pentru ca se regasesc in ea. Eu cred in stiinta. In timp ce religia spune 'Copilul a murit pentru ca asa a vrut DUmnezeu' stiinta spune:'Copilul a facut atac cerebral din cauza(...).'
Nu-mi voi educa copilul in stilul crestinesc, musulman, budist, shintoist totemist, etc, ci in stilul moralitatii.
anonim_4396 întreabă:
T0T întreabă: