Ar trebui sa stii mai bine ca chiar Biblia spune ca toti oamenii sunt rai, deci la ce te astepti de la cei care nici macar nu cunosc Biblia?! Tot in Biblie scrie sa nu judeci dar daca tot o faci sa fii constient ca si tu vei fi judecat iar eu cred ca de la un crestin Dumnezeu are pretentii mai mari decat de la un ateu. Isus a poruncit "Iubiti-va vrajmasii si rugati-va pentru ei." nu "aruncati in ei cu pietre.".
A-te distra de oameni de o credulitate fără margini... este o forma de empatie. Doar nu ai vrea sa se ducă in urma lor in genunchi și in șir indian? Bineânțeles ca nu-i plăcut dar faptul ca este posibil ar trebui sa le dea de gândit.
Si-apoi "necazurile, boala si maladiile" sunt chiar rezultatul credinței lor în minciuni si mincinosi. Biblia pe lângă mari adevăruri conține si minciuni de te poți prăpădi de râs. Iar pe de alta parte medicina cu evoluția ei bazată pe tehnologie este o industrie care pe lângă ca mai si vindeca persoane, are scopul de a "mulge" populația". Așa că...
Man empatie e ca iti dai seama ca se duc acolo se pun in genunchi pentru necazurile lor, copii bolnavi de maladii grave sau alte suferinte si ei nu vad nicio alta solutie, dar nici umblatul in genunchi nu e o solutie.
o fac degeaba, isi pierd energie utila pe nimicuri cand ar putea face ceva mai bun cu ea, mai util pentru ei si pentru ceilalti. eu de aia mas lua de ei sa incerc sa i fac sa faca altceva. ar fi ipocrit din partea mea sa-i las sa se speteasca, nu?
Umblatul in genunchi nu ajuta cu nimic, dar atitudinea fata smerenie fata de Dumnezeu da.
Oricum, discutia este despre bataia de joc a ateilor la adresa lor care ii dau de fiecare data ca antiexemple pentru a-si justifica ei necredinta.
Ce? cum adica sa ai de frica de ceva ce nu exista? Cand timpurile sunt grele trebuie sa STAI FERM PE PICIOARE nu sa cazi in genunchi ca un sclav in lanturi! Problemele se rezolva prin comunicare si implicare intre oameni nu in ingoranta si iluzii!
Buna! O sa ti raspund pe rand: 1-eu fac parte din categoria celor agnostici(nu afirm sau infirm existenta vreunui zeu-ceea ce pot spune este ca eu n am ingalnit inca niciunul-sau nu am stiut). Si fac bine pentru ca legea compensatiei sau karma s-a dovedit a fi cel mai bun invatator de pana acum.
2-a fi empatic nu inseamna ca esti bun, inseamna sa te poti transpune ft usor in pielea altcuiva(ceea ce te poate face mai bun, mai rau, sau te poate face indiferent si derasat, ori te poate agita. orice.)
3.acei oameni care au o atitudine urata fata de altii(care apartin altei religii) nu sunt atei, sunt doar rai si nediplomati.
4-daca acei oameni care au necazuri sau se confrunta cu probleme de sanatate ar trebui sa ia atitudine verticala, demna si rationala pentru rezolvarea problemelor, ci nu pupatul icoanelor si taratul in genunchi pentru ca asta nu te ajuta cu nimic practic. Sper ca fe am ajutat! Funda?
Mersi de raspuns, apreciez opinia. Ma bucur ca ai observat ceea ce unii numesc legea compensatiei sau karma, mie imi place sa o numesc justitie divina, pana si paganii au remarcat ca roata se intoarce impotriva celor rai, este modul lui Dumnezeu de a comunica cu oamenii si de a le aminti ca exista o rasplata pentru faptele lor.
Bossa100000 întreabă: