| NuEsteDisponibilNumeleAndreiSimplu a întrebat:

Ateii sa evite intrebarea aceasta.
In Biblie se spune ca Pamantul este plat? Adica, in Apocalipsa, nu stiu chiar unde, scria ca Sf.Ioan a vazut 4 ingeri la fiecate capat al Pamantului, tinand toate furtunele si vanturile pentru a nu afecta lumea in acea perioada.Si,in legaura cu Turnul Babel, Dumnezeu i-a pedepsit npe acei oameni care au vrut sa construiasca turnul catre Cer(eu unul cred ca Dumnezeu i-a "pedepsit" pe acei oameni deoarece isi pierdeau timpul facand asta, deoarece Cerul nu este in atmosfera). Pareri si explicatii va rogbig grin

Răspuns Câştigător
| Esperança a răspuns:

In Biblie scrie clar ca pamantul e rotund:
"Dezmierdandu-ma pe rotundul pamantului Lui si gasindu-mi placerea printre fiii oamenilor." Pildele lui Solomon, 8:31

"El sta in scaun deasupra cercului pamantului; pe locuitori ii vede ca pe lacuste; El intinde cerul ca un val usor si il desface ca un cort de locuit." Isaia 40, 22.

12 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| shadovv a răspuns:

1) Eu nu vad nicaieri ca scire "pamantul este plat". Asta e doar o interpretare idiotica. Inca din antichitate se observase cum catargul barcilor ramanea vizibil dupa ce acestea paraseau raza vizuala. Biblia se refera la cele patru directii cardinale.
2) Oamenii au fost pedepsiti din acelasi motiv pentru care si ingerii au fost. Au vrut sa devina zei. S au crezut mai mari sau egali cu Dumnezeu. Egoism. La cer ajungi prin comportament moral nu prin arhitectura.

| mgtow a răspuns:

Pamantul nu e perfect, are o parte din el mai pe varianta ovala ca nu stiu cum sa-i zic altcumva. Vom afla adevarul in ceruri cand murim daca biblia spune tot adevarul, eu nu cred tot ce zice doar unele chestii.

| zuzualina a răspuns (pentru mgtow):

Forma elipsoida

| danay72 a răspuns:

Ce spune Ioan in Apocalipsa este ceva simbolic, cat despre pamant, Biblia afirma ca este sferic in Isaia40:22 spune ca El sta,, deasupra cercului pamantului.''

| zuzualina a răspuns:

Nu spune asa ceva

Nord, sud, est, vest

e ca si graficul la matematica
fata de punctul O nu ai 4 linii --stanga, dreapta, sus, jos

| temugin a răspuns:

E destul de departe de religie intrebarea ta, dar o sa incerc sa-ti raspund.
nu scrie nicaieri in biblie ca pamantul este plat, referirea la cei 4 ingeri la capetele pamantului inseamna protectia sau mai tarziu puterea de distrugere a divinitatii.
Turnul babel reprezinta un concept in biblie, prin care se ilustreaza faptul ca oamenii pot construi lucruri impotriva divinitatii (voiau sa ajunga la cer, din nou cerul nu are legatura cu stiinta).
Ce vreau sa intelegi...nu lua faptele biblice ca fapte verosimile dpdv stiintific, biblia e facuta pentru a fi interpretata nu luata ca atare, asa cum multi oameni au tendinta sa faca! asta nu inseamna s-o interpretezi cum vrei tu, ci dpdv ortodox!

Răspuns utilizator avertizat
| ClaraB a răspuns:

4 capete-N, S, E, V?
Dumnezeu le-a pedepsit trufia, nu cred ca a vrut sa-i lase sa creada pana in sec XV ca pamantul este plat.

| 085776 a răspuns:

Cauta aici: http://crestinismulexpus.blogspot.be/......-si-o.html
Si vezi cum e de fapt!

| Gaaby a răspuns:

ESTE EXTRAORDINAR, sunt peste 1400 de religii in lume, Sunt carti sfinte mult mai vechi decat Biblia si mult mai putin nerusinate cum este Biblia! Biblia este o carte scrisa de niste analfabeti care au confundat fenomenele ozn sau naturale cu aparitii divine!

| bagatordeseama a răspuns:

Multe sunt metafore... Nu mai gandi atat...