Ateu = persoana care nu crede in nici un maglavais supranatural. Nu trebuie' sa cunosti niste fantasmagorii ca sa nu crezi in ele. Ateismul - lipsa credintei in orice entitate supranaturala care se afla pe sus, pe jos, in apa, in pamant, oriunde vrei tu, si care arata a sarpe, a barbos imbracat in alt, a monstru zburator din spaghetti, etc.
Toate divinitatile care exista si care vor exista nu reprezinta decat particularizari ale aceluiasi concept.
Pentru mine ideea in sine de creator constient este absurda, celelalte caracteristici particulare ale `creatorului` raman irelevante.
Nu e musai să te documentezi despre toate bazaconiile, ca să nu crezi în ele. Când ne naştem, nu avem habar despre nicio doctrină cu zeităţi în mijloc şi asta nu ne împiedică să nu credem în ele.
Din moment ce eu nu cred in nici un zeu find ateu cum poti sa-mi spui ca nu sunt ateu? nu e vorba de a cunoaste o religie sunt persoane fara religie care cred in dumnezeu, isus nici macar nu a facut o religie citeste biblia macar, alte religi ce pot ele demonstra din moment ce toate astea crestine se baseaza e acelasi carte, acelasi zeu? nimeni nu e obligat sa creada in religie, zeii etc
dupa parerea mea zeii nu exista de nici un fel
"Un zeu (la feminin zeiță) este o entitate supranaturală, imaginară, care este adorată sau respectată de către oameni." Deş practic, teoretic si ieeefeectiv, ateii pot crede in ce vor ei, cat timp nu cred in zei, sunt atei, a-theos. Pam pam.
A, am uitat:
https://ro.wikipedia.org/wiki/Divinitate vezi si lista. Yhwh e zeul evreilor/iudeilor (sa stii unde il gasesti)
Ateu = persoana care nu crede in niciun zeu (EU). A fost odata ca niciodata un grup de oameni ( sa le spunem primitivi ) care probabil se plictiseau si nu aveau ce face si s-au gandit sa inventeze o poveste si sa inceapa sa minta lumea, si cum pe atunci toata lumea era credula, bineinteles ca i-au crezut toti, si asa s-a raspandit totul ca si ciuma, iar asta i-a facut pe oameni sa omoare alti oameni care nu cred in acelasi lucru ca ei, si asta a dus la razboaie, oameni nevinovati omorati, oameni care erau considerati vrajitori si foarte multi copii sa fie arsi, deci in concluzie crestinismul a facut mai mult rau decat bine. Asta nu e o poveste sau o inventie asa cum este Dumnezeu, asta e adevarul istoric, asta chiar s-a intamplat si s-ar mai intampla si in zilele noastre daca nu am fii ceva mai inteligenti decat primitivii aia. Deci sa arzi un om nu e un lucru bun sa stii! Deci... ATENTIE! Parinti nu lasati copii sa se joace cu focul ca s-ar putea sa se arda sau sa arda pe altii. Sa ai o zi buna si multumesc ca ai citit mesajul pana la final! Bafta in viata, crezi in tine, nu in prieteni imaginari care se uita la tine de sus.
Dar crestinii sunt cu adevarat crestini? Oare cunosc ei si celelalte religii in asa fel incat sa fie siguri ca nu ar gasi existenta altor zei mai plauzibila?
Un ateu nu crede in niciun creator sau in vreo inteligenta creatoare, pentru ca el considera ca nu a fost nevoie de asa ceva pentru ca noi si universul din jurul nostru sa existe. Ce ar insemna sa stam acum si sa analizam fiecare credinta in parte, din intreaga istorie a omenirii, si sa vedem daca nu cumva cineva a dovedit existenta zeului sau zeilor in care a crezut? Au fost inventati mii de zei, si din cate stim noi, niciunul dintre ei nu a dat vreodata vreun semn ca exista, asa ca discutia nu are rost. Daca o sa vii tu sau altcineva cu vreo dovada pentru existenta unui zeu, atunci o s-o luam in considerare si o s-o analizam. Pana atunci, niciun om care-si respecta propria ratiune n-ar avea niciun motiv sa creada in vreunul dintre zeii astia.
Omul nu se naste ateu. Omul se naste nicicum, nu are nicio parere referitoare la zei. Se naste complet nestiutor si moare complet nestiutor. Poate el sa-si insuseasca cate pareri doreste, nu au nicio valoare. Sunt doar rodul imaginatiei lui. Destinul omului este sa invete cum sa stie, dar in momentul de fata e incapabil de asa ceva.
Au si ei crezul lor. Doar ca in mancaruri bune, bani multi si placeri "the sky, the limit".
Crestinii sunt crestini, nu atei.
Ateii cum sa fie crestini fara a crede cu adevarat ci doar stiind cateva religii? Ce intrebare prosteasca. -.-
Sincer, dupa mine, nu exista nici un fel de zei. Sincer, e ca si cum ai zice "Dar, crestinii sunt, oare, crestini?"... Poti sa fii ateu, adica sa nu crezi in ZEI, dar poti sa crezi in orice altceva vrei.
VLadAlexandru05 întreabă: