Ateul nu stie de unde vine si incotro se duce, moartea nu are nici o explicatie in gandirea lui.Traieste intr-un prezent absurd.
Lolo moartea are o explicatie(apropo am si studii superioare), DAR in gandirea ateului nu are nici o explicatie.
Vorba lui Petre Tutea: "omul fara Dumnezeu e un biet animal care vine de nicaieri si merge catre nicaieri! "
As pune pentru atei intrebarea adresata de Dumnezeu lui Iov:''Unde erai tu cand am intemeiat pamantul? Spunedaca ai pricepere.De cand esti, ai poruncit tu diminetii? Ai aratat zorilor locul lor? Intrebarile pot continua.Ar trebui sa priveasca linistiti minunile lui Dumnezeu -''si nu fi necredincios, ci credincios''.O zi binecuvantata!
Vezi, tocmai iti exprimi sperantele desarte, doar din cauza fricii de moarte. Moartea e simpla, incetarea functionalitatii organismului. Si cand se vor gasi metode de intretinere a organismului, adica metode de a-l mentine tanar si perfect functional, moartea nu va mai aparea, doar in cazul unor boli si accidentelor. Uite-te la orice animal din jurul tau, si ai sa realizezi ca singura diferenta dintre specia noastra si a lor este ca noi avem creierul mai dezvoltat din pct. de vedere al inteligentei, atat. Nu suntem cu nimic mai presus, si in niciun caz protejatii vreunui zeu.
Lolo te-ai chinuit macar sa intelegi ce-am scris?
LOLO,cuvantul meu impotriva cuvantului tau, mai continuam?
Lolo,cum vrei tu.
Defineste moartea vesnica.
Moartea fizica este aceasta de care suferim noi, iar moartea spirituala este legatura pierderilor cu Dumnezeu, dar moartea vesnica? N-am auzit de ea.
Moartea vesnica este despartirea vesnica de Dumnezeu.
Esti sigura? tu crezi ca dupa moarte vei ajunge intr-un loc minunat unde sufletul iti va trai vesnic si vei fi fericit etc. etc? de unde esti tu sigura cand nimeni nu s-a intors sa povesteasca.de ce iisus si nu un om de rand? toate acestea sunt inchipuiri, rodul imaginatiei! daca esti credincioasa, poti te rog sa-mi explici de ce exista mai multe religii in lume si mai multi Dumnezei? Se zice ca crestinismul e religia "adevarata" ( sa zic asa), iar restul religiilor ce sunt? Sa zicem ca toti ceilalti se inchina la zei inchipuiti, dar de unde stim ca si crestinismul nu e o religie imaginara? De ce preotul la biserica ia bani la nunti si la botezuri sau la inmormantari? Banii invoca puterea, bunatatea si iertarea lui Dumnezeu? Sincer astept raspunsul tau! O zi buna!
Exista mai multe religii pentru ca exista mai multe popoare, mai multe limbi.Tu ai pute sa zici''ca toate religiile sunt bune, daca sunt practicate cu sinceritate'', dar chiar asa sa fie? Tu daca iti cumperi o pereche de pantofi sti ca ai nevoie de o anumita masura, iar nu de o pereche oarecare.Atunci crezi ca m-as putea multumi pentru nevoile sufletului meu si pentru mantuirea mea vesnica cu o oarecare religie.Eu nu am nevoie de o religie, ci de un Mantuitor, pentru ca sunt pacatoasa.Biblia afirma marele adevar ca toti oamenii sunt intr-o stare de pierzare de la fata lui Dumnezeu.Eu accept rascumpararea adusa de Fiul lui Dumnezeu, si sunt un om liber, liber de pacat si de robia satanica. Dumnezeu e unic!''In nimeni altul nu este mantuire:caci nu este sub cer niciun alt Nume dat oamenilor, in care trebuie sa fim mantuiti''.
Stai putin! Stai putin! Parca unul este Dumnezeu, unul este fiul! Acum o mica intrebare : Din cate religii exista, de unde stii ca a ta este cea adevarata? Adica, vreau sa zic ca toate religiile afirma ca fiecare dintre ele sunt cele reale. Si ele au un singur Dumnezeu! Dar de unde iti dai seama ca Dumnezeul lor nu este cel adevarat? Asta ma face sa cred ca toate sunt niste prostii, niste inchipuiri ...roadele imaginatiei omului!
Religii sunt multe.Credinta este una singura in Domnul Isus.El este Calea, Adevarul si Viata. Martin Luther dupa ce si-a luat doctoratul in teologie a ajuns la concluzia ca nu o religie ci o relatie personala bazata pe dragoste iti aduce mantuirea.,, Ceea ce era cerut omenirii nu era o respectare stricta a legilor i a obligaiilor religioase, ci un raspuns de credina, raspuns acceptat de Dumnezeu. Aceasta credina trebuia sa se bazeze pe dragoste, nu pe frica.,,
Pentru ca primul verset din Biblie incepe'La inceput Domnul a creat cerurile si pamantul'' si Biblia este Cuvantul lui Dumnezeu este adevarul.Multi oameni nu gasesc marea sa valoare care consta in ascultarea si acceptarea mesajului ei divin.Pentru ca noi cautam un Mantuitor aici gasim acest Dumnezeu mare care se intereseaza de oameni.El este un Dumnezeu -Mantuitor care doreste ca toti oamenii sa fie salvati.De aceea L-a trimis pe pamant pe Fiul Sau, Isus Hristos, pentru ca oricine crede in El sa fie salvat.
Când plantezi un copac ști că o să facă roade dar ști că odată și odată tot o să se ducă. Poate de la secetă, poate de la inundații, poate de la alunecări de pământ, tot nu e veșnic, tot o să dispară. Vasul câdnva o să se spargă și asta a fost. La fel e și cu omul, se naște, își face treaba, se bucură de viață, muncește, învață și totuși moare.
Cum văd viața? Ca un lucru trecător de care trebuie să te bucuri din plin. Dacă nu există viață după moarte nu înseamnă că trăiești în zadar, te-ai bucurat de ce ai avut, ai cunoscut, ai învățat, ai iubit, ce vrei mai mult de atât?
"ne descarcam energetic" asta e cea mai mare tampenie si pseudostiinta pe care am auzit-o azi. Dupa care legi ale fizicii (nu ale naturii caci natura nu exista) ai dedus tu ca atunci cand murim ne "descarcam energetic"?
"ne descarcam energetic" asta e cea mai mare tampenie si pseudostiinta pe care am auzit-o azi. Dupa care legi ale fizicii (nu ale naturii caci natura nu exista) ai dedus tu ca atunci cand murim ne "descarcam energetic"? "
"orice e posibil", ai uitat. Legile fizicii sunt adevaruri absolute? Acum ti-ai schimbat "sistemul tau filosofic"?
Pe modelul tau filosofic, initial, nu poti face nici o obiectie la nici o afirmatie. Daca eu spun Mos Craciun exista, tu nu poti spune "Nu exista."
Pe ce te bazezi cand negi afirmatia utilizatorului "alexandrupopescu"?
Si daca ma gandesc mai bine respectivul chiar are dreptate si din punct de vedere stiintific.
Omul este format din energie, pentru ca materia in sine este energie. Deci avem o cantitate de energie ce vibreaza la frecventa joasa. Si bazandu-ma pe principiul conservarii energiilor ce afirma ca energia nu se pierde doar se transforma pot afirma ca energia din care este alcatuit omul va continua sa existe, lucru acceptat si de comunitatea stiintifica.
Nimic nu se pierde, totul se tranforma.
Pe faptul ca ideea lui de fizica poate coincide (in mare parte) cu ideea mea de fizica.
Nu mi am schimbat sistemul:
Cam majoritatea oamenilor, mai ales cei care intra in polemici de genul atei vs religiosi, folosesc foarte multi termeni si teorii stiintifice. Daca presupunem ca fizica exista si ca realitatea poate fi cunoscuta mtematic atunci am tot dreptul de a pune la indoiala modul in care unele persoane se folosesc de ele. Imagineazati asta in diagrame venn, cercurile reprezentand concepte din cadrul unui sistem (fiecare om avand sistemul lui format din presupuneri). Cand unele cercuri sau o parte a lor se suprapun formeaza o zona comuna. In aceasta zona se discuta de obicei, in linii mari, in viata de zi cu zi iar in aceasta zona putem critica si face rationamente asupra gandirii altui om.
Eu urasc tot ce tine de acea pseudostiinta cum e astrologia, energia negativa si cea pozitiva, ozn-uri, extraterestri antici, etc.
Da dar e o mare diferenta. Dupa a spus si el ca varianta originala e "te vei descarca in natura". Diferenta este de limbaj. Sunt perfect de acord cu faptul ca materia noastra se "descarca" in natura de unde este transformata mai departe. Dar daca spui "ne descarcam energetic" suna ca si cum te ai referii la acea "energie vitala", termen considerat acum nestiintific sau misticism.
Ce a spus respectivul NU este o pseudo stiinta, este legea termodinamii aplicata in realitate.
Tu ba pleci de la premisa ca realitatea exista, ba nu pleci si in acest mod iese o varza.
Daca eu spun compozitia atomului, tu automat pleci de la premisa ca realitatea nu exista pentru a ma incuia.
Dar cand tu spui compozitita atomului nu mai aplici aceasta regula.
Pe scurt, atunci cand corcumstantele te favorizeaza pleci de la premisa ca realitatea exista, iar cand nu, pleci de la premisa ca nu exista.
Daca plec si eu de la premisa ca legile fizicii exista, atunic sansele ca DUmnezeul crestin sa existe sunt de 1%.
Nu merge cum faci tu,nu poti sa pleci de la premisa ca realitatea nu exista doar cand vine vorba de DUmnezeu si cand vine vorba de alte fenomene sa pleci de la premisa ca exista.
Vorbesti de OZN-uri,de unde stii ca OZN-urile nu sunt doar un fenomen creat de creierul tau,creier ce genereaza toata realitatea. De unde stii ca in structura "aparatelor la care esti conectat"(responsabile de iluzia pe care noi o numim realitate) nu apar si erori,iar aceste erori sunt vizibile pentru nou sub forme ciudate,OZN-uri,vaci ce trec prin pereti, Ciupacabra,Bigfoot.
Exista un caz in care niste tarani s-au trezit cu vaca in casa,iar usile si ferestrele erau prea mici pentru ca animalul sa intre.
Tu ai spune ca acest lucru este o minciuna,o aberatie a Mass Media, ca nu poate fi adevarat pentru ca sfideaza legile fizicii, DAR cumlegile fizicii pot fi doar o iluzie ale unei masinarii sofisticate, iar cum in orice aparat apar si erori, de unde stii ca erorile din acel aparat nu sunt responsabile pentru incalcarea legilor fizicii.
Este ca in jocurile de pe calculator, cand apar erori in program asa numitele Buguri si personajul trece prin pereti.
Nu ai de unde sa stii.
Okey. Scuze. Am gresit eu. Credeam ca se refera la ideea de "energie vitala". Imi cer scuze.
Uite cum sta treaba. Poate parea ca in capul meu e varza dar nu e chiar asa. Eu presupun adevarat cam tot ce presupune si lumea adevarat: realitatea, empiricul, fizica, matematica, Dumnezeu, etc. Nu e varza, e chiar ordine. Ideea e ca nu stiu, ci cred.
Daca vreodata am spus ca realitatea nu e reala sau ceva de genul a fost doar un exercitiu mental de genul "what if?" pentru am i demonstra teoria.
Eu cred in realitate. Adica eu chiar cred ca vorbesc acum cu tine, chiar cred ca traim pe o particula de praf numita Pamant intr un imens nor de praf care e guvernat de niste legi ce pot fi cunoscute matematic. Marea diferenta e ca eu cred in Dumnezeul crestin iar tu in unul matematic/fizic (panteism cred ca se numeste). O alta diferenta ar fi cea epistemologica, a teoriei cunoasterii unde eu spun ca "nu stiu" dar "cred". Acum nu sunt informat de pozitia ta dar banuiesc ca tu te crezi capabil de "a sti".
Iti multumesc foarte mult! La asta nu m am gandit niciodata.
Deci sunt curios! Tu esti ateu? Daca da chiar iti doresti sa existe Dumnezeu? Si la care Dumnezeu te referi? Cel crestin? Sau vreo forma abstracta?
Viata e un fenomen supraevaluat, nu iti ofera nimic si nu are niciun sens. Daca alegi sa iti imaginezi ca ar fi vesnica dupa moarte, capata sens dar nu si in realitate. Ca ateu, cea mai mare dezamagire e ca nu o sa am ocazia sa va spun "I told you so"
Nu cred si nici nu vreau sa existe o divinitate.
Aha la sfarsitul vietii ai vre sa ne spui: "v-am spus noi atei ca avem dreptate"! M-ai vedem noi ce se va intampla cand o sa mori sau o sa fii chinuit de o boala apasatoare cum o sa te intorci la Dumnezeu!
Un ateu poate avea aceleasi concepte despre viata cu ale unui crestin, doar ca pentru el Dumnezeu nu exista. Nu sunt sigur daca exista sufletul sau nu, dar din punctul meu de vedere daca ar exista acesta ar disparea odata cu moartea fizica.
La prima vedere daca ii vezi comentariile pare destept dar dupa ce vezi cum se tot incurca si le schimba si pareri si tot...
Bucură-te de viaţa care ai primit-o, e o mare onoare! Nu fii arogant şi nu tep ierde în basme care te autoproclmă nemuritor şi fiu de zeu.
Oare are vreun sens sa te bucuri daca pana la urma totul e efemer?
Sarchasm on*
Ai dreptate, mai bine să ne sinucidem, ori primim infinitatea, nemurirea, perfecţiunea, ori deloc!
Sarchasm off*
Cred că degeaba se spunea, ce invidioşi erau zeii pe muritorii de rând, deoarece muritorii având o singură şansă, având puţin timp la dispoziţie trăiau intens, dar zeii se plictiseau.
Deci nu-i bine nici să trăieşti infinit, nici finit, mofturoşi mai sunt oamenii şi zeii, nu?
În loc să ne mulţumim că am primit onoarea de a experimenta viaţa chiar şi pentru o clipă, o săptămână, un an, zece, o sută... ne batem cu pumnul în piept şi între noi, că eu sunt fiu de zeu, eu îs nemuritor...
De parca ar avea vreun sens...
E viaţa ta. Ideile tale, sunt ale tale, credinţele tale sunt ale tale.
Poţi să te sinucizi dacă crezi că nu se merită. Dacă crezi că nu poţi învinge sistemul "muncă-răsplată".
Dar ţine minte : "Poţi să fac tot ce vreau eu. Dar dacă fac ceva care te supără, poţi să mă ucizi." George Carlin.
Faci ce vrei cu viaţa ta, atâta timp cât nu dăunezi celor din jur
"Cred că degeaba se spunea, ce invidioşi erau zeii pe muritorii de rând, deoarece muritorii având o singură şansă, având puţin timp la dispoziţie trăiau intens, dar zeii se plictiseau.
Deci nu-i bine nici să trăieşti infinit, nici finit, mofturoşi mai sunt oamenii şi zeii, nu?
În loc să ne mulţumim că am primit onoarea de a experimenta viaţa chiar şi pentru o clipă, o săptămână, un an, zece, o sută... ne batem cu pumnul în piept şi între noi, că eu sunt fiu de zeu, eu îs nemuritor..."
Isteț mai ești...
Îmi place că vii cu ceva nou...dar și logic totodată.
Cei care intreaba un ateu, cum vad ei viata, sunt adevarati idioti.Este lafel.Fiecare cu superstitiile lor in timpul vietii, povesti de adormit copii etc.
Pe mine ma amuza faptul ca unii zic ceva de genul : daca nu crezi in dumnezeu viata ta nu are rost.
Sa zicem ca mor si ajung in rai pentru ca am fost un bun crestin.Acum ce? Ce credeti ca e in rai? Normal ca nu o sa fie nimic din ceea ce ne face fericiti pe Pamant. Fara sex, calculator, televizor, sport etc.
Multi zic ca in rai o sa te simti fericit incontinuu si atat.Ce draq? Ne drogheaza Dumnezeu cu prezenta lui? Va imaginati cum ar fi sa stati O ETERNITATE in rai simtind acelasi lucru? Va dati seama ca in rai tot ce o sa faceti este sa va rugati la dumnezeu pentru tot restul eternitatii? Daca stai sa te gandesti, mai bine mori si gata decat sa suferi pentru o eternitate.Fie in rai fie in iad.