"...cine contrazice aceste afirmatii?"
Realitatea. : ))
Săracul om, pe ce şi-a risipit viaţa...
Sper ca concluzia aia e a ta, si nu a lui, pentru ca atunci e pacat de eruditia omului. Studiile lui au dovedit ca Biblia are istoricitate, lucru care nu poate fi negat. Sa conchizi, plecand de la asta, ca Biblia e adevarata (si cu pretentia ca in totalitate ar fi astfel), e o naivitate. Schliemann a descoperit Troia si a demonstrat istoricitatea razboiului troian. Logic, dar dupa logica asta mai particulara, Iliada e adevarata, cu zeii ei cu tot.
Aolo! S-a mai zis lucrul asta si si eu l-am zis de cateva ori; biblia este si o carte istorica, dar asta nu inseamna ca toate povestile sunt adevarate, ca de exemplu, din cate am inteles, pe cand aia din vt testament calareau camile, camilele nu erau domesticite, asta fiind doar un exemplu. Imi place cum intai prezentati persoana, cu lux de amanunte, deci trebuie sa fim de acord cu ea, ca doar e desteapta. Apropo, daca ai observat, pocaitii amintesc des "textul original", si daca toti interpreteaza acel text, cum zmeu sunt 30000 de secte crestine?
Nu contesta nimeni existenta reala a unor personaje din Biblie, problema e ca in jurul unor persoane, fapte, locuri reale este tesuta o poveste fantastica, sunt intercalate persoane si fapte imaginare, mai mult decat atat, imposibile.
Si Leo Taxil a studiat biblia din scoarta in scoarta dar a ajuns la alta concluzie ciudat/
De fapt Robert D. Wilson era cunoscator a 45 de limbi si dialecte.Cea mai cunoscuta carte a lui se numeste:"Is the higher criticism scholarly?" Lucrarile lui sunt foarte apreciate in cercurile consevatoare la fel cum lucrarile lui Bart D. Ehrman sunt apreciate in cercurile liberale.
A fost profesor de limbi, poate ca a si-a pierdut o viata intreaga prin scoli, dar e profesor de limbi. Ce sa stie el despre fizia, astro-biologie, etc. Te faci de ras singur. Iar tu te iei dupa o singura carte, care desigur putea fi scrisa acum 50 de ani, si la care i s-a facut reclama de catre cei de sus, ca doar religia este o arma de manipulare a maselor. Nu mai posta pe aici, cu afirmatiile tale ilogice. Fa si tu cercetari ca sa ne dovedesti, si cand o sa vedem dovada bucata cu bucata, u o carte care poate fi plina de minciuni, o sa te credem.