Pentru ca pentru ei singura viata este cea in care se ghideaza dupa invataturile bilbiei,le aplica cat de mult pot,cred in d-zeul suprem,credinta lor adanc inradacinata de generatii intregi este greu de dizolvat.
Cand un om cu o perceptie complet diferita de a lor vine si le sustine in fata contrariul si le da peste cap absolut tot ce ei au crezut o viata intreaga, atunci aici apare opunerea fata de orice credinta si parere diferita.
Orice opinie diferita de a lor e considerata eretica, ciudata, dubioasa, neadevarata.
Ar trebui sa deschidem toti larg ochii si urechile si sa invatam sa ascultam inainte de a eticheta ceva ce nici macar nu cunoastem sau nu avem intentia de a incerca sa cunoastem mai intai si apoi sa ne dam cu parerea.
Daca asta crezi...
La intrebarea "de ce altii nu-l recunosc?" asa-i ca raspunsul e diavolul, care le acopera ochii sufletului, sau ceva de genul? Vrei sa zici ca daca te nasteai in Arabia Saudita, il recunostea-i pe Iisus ca dumnezeu, parte din treime?
Dar ce fiinta dulcica esti tu si care emana doar intelepciune si dragoste. Iti doresc sa ai cel putin 3 copii atei si 9 nepoti la fel, care sa arda in fracarile infernului alaturi de mine, in timp ce tu de fugi dupa fluturi prin lanurile de porumb din rai. Iti doresc asta mai mult decat crezi, atat de mult incat m-as reintoarce la religie doar ca sa stiu ca o sa ai parte de asa ceva.
Daca ma ameninti cu iadul, iti raspund cu aceeasi moneda. Parintii mei sunt poate la fel de credinciosi ca si tine, incercand mereu sa ma duca prin biserici si manastiri, dar eu am avut capacitatea sa realizez cat de naivi erau si ce minciuna mare este toate schema. Daca crezi ca esti aleasa sa mergi in rai, atunci bravo tie! Dar nu arunca cu amenintari in jurul tau, ca nu te face cu nimic mai buna, poate acei atei de care vorbesti tu ca o sa ajunga in iad sau au ajuns deja, au fost niste oameni extraordinari care au facut numai bine in jurul lor, care au ajutat aceasta lumea sa evolueza si inca o ajuta, poate sunt prietenii tai, rudele tale apropiate sau indepartate, pot sa fie chiar si copii tai. Incearca sa gandesti mai bine inainte sa te crezi atat de speciala si restul atat de inferiori, doar prin faptul ca nu iti impartasesc ideile.
Tu chiar nu intelegi oamenii rai si oamenii buni nu sunt crestinii sau ateii. Sunt alte criterii care dupa care se face aceasta selectie. Degeaba esti o persoana credincioasa, daca esti un criminal sau un excroc. Daca eu nu imi doresc sa fiu sluga unui Zeu creat de oamenii acum cateva mi de ani, inseamna ca merita sa fiu supus unei suferinte vesnice. Nu mai ataca persoanele care se considera atei, daca nu ii cunosti sau nu ii intelegi, fiecare avem dreptul sa credem in ce vrem, iar daca nu poti intelege asta, inseamna ca esti doar o persoana ignoranta. Nu vreau sa fiu salvat de iad, poate daca ar fi sa aleg, as alege sa ard in infern, decat sa ajung in rai alaturi de persoane increzute ca si tine si alaturi de un Dumnezeu atat de nedrept si razbunator.
Din cauza ignoranţei şi aroganţei insuflate de religie.
Dar, desigur, ar fi greşit să generalizăm.
Hai sa nu generalizam. In fiecare tabara exista amandoua tipurile de oameni. Crestinul citeaza din Biblie ( sau cel putin ar trebui sa faca asta) cand "trimite"pe cineva in iad. Dar de fapt Dumnezeu judeca, omul e prea nestiutor si limitat ca sa faca asta. De aia cel putin mie nu mie se pare corect, ca om fiind, sa condamni pe cineva la chinuri vesnice. Dumnezeu o sa faca asta la cine va considera El ca merita. Problema ateilor, cea mai mare cred eu, e ca se uita la oamenii care viziteaza biserica si trag concluzia ca viata acelor oameni e cea pe care o doreste Dumnezeu de la fiecare. Total gresit. Principiile de viata crestina se gasesc in Biblie, nu la catolici, penticostali, ortodocsi, baptisti etc. Acuma bineinteles ca daca nu se cunoaste Biblia ( si punctul meu de vedere e ca trebuie ceruta si intelepciune de la Dumnezeu pentru a o intelege ) e usor sa zici ca dumnezeul oamenilor religiosi e un dumnezeu rau. Daca iei oameni din orice religie ca exemplu, la un moment dat tot o sa gasesti lipsuri, caderi, etc pentru ca sunt oameni si ei ca oricare altii.
La fel cum ateul nu doreste sa renunte la "credinta " lui asa nici crestinul adevarat nu doreste sa renunte la credinta lui.