Din cite mai tin eu minte diavolul se cam linge pe bot si se scarpina cu furcoiul pe spinare la capitolul putere.Ia sa faci tu de bine si sa te deranjezi sa citesti http://www.bibliaortodoxa.ro/vechiul-testament/42/Iov
Apoi mai stam de vorba
Cu stima,,,,,
Diavolul apare în diverse religii!
Nu sunt sigur că tracii să fi avut zeități malefice!
De fapt se cunoaște prea puțin despre Religia Tracilor de nord!
Ati auzit vreodata... de puterea diavolului? = da creștinii și sataniștii vorbesc și despre așa ceva
Exista el oare?==cred că nu!
În credința veche românească apar și vampiri, elfi, spiriduși...
Există ei oare?
Nu exista nici un baiat inrosit de la caldura cazanelor in care zace, conform retetei, supa de oameni pacatosi.
Da exista!
si este acelasi peste tot pamantul.
conform bibliei a fost unu dintre ingerii de seama din familia lui Dumnezeu. problema a aparut cad el a vrut ca sa i se aduca lui inchinare. cand Dumnezeu ia creat pe oameni, probabil divolul si-a spus: in loc sa i se inchine lu Dumneze acesti oameni mi s-ar putea inchina mie. asa ia amagit pe Adam si Eva, spunandule ca Dumnezeu ii minte, si ii priveaza de ceva bun.
astfel satan diavolul a contestat nu puterea lu Dumnezeu, ci dreptul de a guverna.
astfel a fost necesar timp sa se dovedeasca cine are dreptul de a conduce, ci cel mai bun mod, in acest timp adica de aproape 6000 de ani, diavolul inearca sa ii atraga pe oameni de partea lui. pana 1914 mergea in cer, si tulbura linistea de acolo, apoi Isus cu ingerii sai au luptat impotriva lui, l-au aruncat joc, nu mai are dreptul de a urca sus, si face ce stie el cel mai bine: "induce in eroare intrgul pamant locuit" si este foarte furios pentru ca stie ca nu mai are decat putin timp. Apocalipsa 12:7-12
Exista da nu are o putere anume.
El nu te prea influenteaza cu nimica si carnea din care esti facut. Adica simti nevoia sa fumezi, sa bei sa tot ce vrei e pacat. Prin pacat doar arati ca nu vrei sa fi de partea lui Dumnezeu ci de partea lui Lucifer...
Ai o logica.
Una e atunci cand o persoana bea un paharel la cateva zile, alta e atunci cand se imbata ca un porc si adoarme in sant.
Si ce are Dumnezeu cu faptul ca unii se simt bine?
Ne vrea tristi? Ne vrea emo?
Ce e rau in a te distra cu masura?
Vezi ca si Isus s-a folosit de vin.
Vinul rosu e bun in bolile de inima.
Una ii sa bei de gust, sau ''simbolic'' cum a baut Isus o cana. Si una ii sa bei cum beau romani. Dumnezeu vrea sa fi fericit, da nu prin pacate.
Eu nu beau, nu fumez etc. si nu-s pocait sau cv doar cred. Da chiar nu vad distractie, ce nu pot sa te distrezi fara a fi beat? Dumnezeu nu-i incult sa-si dea seama ca o gura de bere, sau cv de genu nu-ti face rau. Da putin reusesc sa bea cu masura, si de acea si cu fumatu, Si de acea zice sa nu faci aia ca cel mai probabil o sa te apuci sa fel acel ceva. Eu sti de ce nu am incercat niciodata sa fumez? De frica sa nu-mi placa
Fumatu e nociv, dar bautura nu, daca stii cum sa pastrezi un echilibru.
Si nu veni cu replici gen: azi o gura, maine un butoi.
O nunta de ex, e mai trista daca nu e si un vin, ceva bautura.
Ai spus ca atunci cand te simti bine, pacatuiesti. Asta ce inseamna, ca atunci cand suntem fericiti si ne simtim bine, indiferent de motiv, inseamna ca pacatuim?
Daca te simti bine prin bautura, si toate cele da.Eu greu sa nu faci asa de aia si zice Dumneze sa-ti pierzi viata pentru el... ce inseamna de fapt sa-ti pierzi viata? Sa nu ai parte de placerile pacatului care is cele mai faine placeri.
Adica bei. te simti bine.
Curvesti, te simti bine,
Fumezi(uni se simt bine)
Te droghezi, te simti bine)
Razi de altu(te simti bine)
Toate si multe altele te fac sa te simti bine. Ca de aia zice cine isi va piarde viata pentru mine, o va castiga. Adica daca nu pacatuiesti iti pierzi viata nu? Cum sa ma distrez fara pacat? Ii practic imposibil nu? Nu, nu e...
Se pare ca vorbesc la pereti.
Dupa tine, toate placerile vin musai in urma savarsirii unor pacate?
Aia de la nunta, care chiuie si danseaza, care mai dau pe gat un paharel si care sunt fericiti pentru ca doi oameni s-au casatorit, inseamna ca pacatuiesc?
Daca unu castiga la Lotto si e fericit, inseama ca pacatuieste?
Daca unu castiga premiul Nobel si e fericit, inseamna ca pacatuieste?
Daca doua persoane s-au intalnit dupa mult timp si sunt fericite ca se reintalnesc, pacatuiesc?
Daca doua persoane sunt fericite ca vor fi parinti, pacatuiesc?
Daca un sarac e fericit deoarece a primit ajutor, pacatuieste?
Daca un copil primeste inapoi mingea din copac si e fericit, pacatuieste?
Daca unu se bucura ca si-a recuperat un bun, pacatuieste?
Tu daca te simti bine in grupul tau de prieteni, pacatuiesti?
Si as putea sa tot dau exemple.
Eu te-am intrebat daca fericirea e tot una cu pacatul, iar tu ai zis da, generalizand doar pentru ca unii se simt fericiti deoarece pacatuiesc cu adevarat.
Daca nici acum nu ai inteles, e grav.
De unde stii? Poate pentru unii nu placerile pacatului sunt cele mai frumoase.
Si daca un pacat aduce placere, inseamna ca toate placerile vin de pe urma pacatelor?
Cica e greu sa te distrezi...
Distractiile sunt de mai multe feluri, dar nu ma astept sa intelegi.