| Scotianca a întrebat:

Ati citit toata Biblia? Vi se pare ca Dumnezeu este intr-adevar asa bun cum ni sa predicat avand in vedere tot ce se intampla in lume? Va rog sa va folositi si mintea si nu-mi raspundeti doar cu citate Biblice deoarece oricine ne-a creat, ne-a creat sa putem face diferenta dintre bine si rau.

Răspuns Câştigător
| Madaxo97 a răspuns:

Exact. Trebuie sa mai gândim si logic, rațional, nu sa credem pur și simplu tot ce ni se spune din moși strămoși doar pentru ca "asa trebuie". Până la urma Biblia este doar o carte, de atatea mii de ani, care a fost tradusă, si reinterpretată de atâtea ori, cine stie cine a scris-o cu adevărat, câta informație s-a pierdut pe drum in atâția ani, daca a fost modificată sau nu pentru a ne manipula? Te convingi de utilitatea acestor religii numai când vezi haosul din lume, cele mai mari războaie, bombardamente au fost si sunt din cauza religiei. Creștinismul mai e cum mai e, e cat de cat o religie liberă, dar cei din țările arabe, imi e mila de ei, mai ales de femeile lor, religia lor e efectiv o inchisoare crying.
Biserica intr-adevar a cam devenit o afacere, cunosc caz cand un preot din localitate nu a vrut sa facă slujba de înmormântare unui om al strazii pâna nu i s-a oferit o anumită suma de bani.

216 răspunsuri:
| R?zv?nyk? a răspuns (pentru Scotianca):

Deci sa inteleg ca esti deista?

Ai spus ca tu crezi intr-un dumnezeu care a creat universul dar nu are legatura cu cei din religii, asta inseamna ca esti deista.

dex: deism = Credință în existența unei ființe supreme, principiul și sursa oricărei realități, dar care nu intervine în ordinea naturii.

| Scotianca explică (pentru R?zv?nyk?):

Eu cred ca Dumnezeu exista dar nu cred ca este bun asa cum vrea Crestinismul sa-l faca sa para.

Foarte bine, deci ai confirmat ce am zis mai sus.

| Scotianca explică (pentru R?zv?nyk?):

Nu prea sunt fana la anumite etichete dar daca tu asta doresti sa crezi despre mine e dreptul tau. laughing

| Scotianca explică (pentru Flaviu-rafael_Cristea_1988):

De ce? Ca nu ma las manipulata ca restul lumii?

| Violleta2022 a răspuns:

Dumnzeu iti da dupa suflet si cand vorbesti urat sau te comporti urat ori faci cuiva rau, totul se va intoarce impotriva ta.
Sa nu uita asta, de fiecare data cand esti obraznica sau nesimtita, fiindca karma se intoarce si-ti da inzecit, ceea ce tu ai oferit.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Dumnezeu declară. Eu sunt ce sunt. Nimic altceva, nici bun, nici rău.

| Scotianca explică (pentru sadrian46):

Nu are cum sa nu fie nici bun nici rau. Daca este bun nu poate fi rau. Daca este rau nu poate fi bun. Daca nu e nici una nici alta atunci binele si raul este ceva subiectiv.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru Scotianca):

Binele și răul nu sunt exclusive, ci complementare.

| Scotianca explică (pentru sadrian46):

Asta inseamna ca nimic din ce facem noi aici nu e rau.

| Seba2013 a răspuns (pentru Scotianca):

Pentru ca nu domina El. Cine ne domina astazi este politicul. Si mie au vrut sa imi provoace alzheimer. Toti occidentalii si protestantii si-au concéntrate fortele la maxim ca sa ma doboare. Iar astia au fata de om pentru ca i-am vazut in act.

Intr-o tara indepartata se pot strage oameni de la catei la purcei pana la medici si toata cloaca lor pentru un singur om. Aici tendinta este ca crestinul sa aiba boli altfel nu este crestin. Daca apare unul ca mine curat si fara boli care vorbeste de religie este o problema pentru ca nu sufera de boli. Vor pe piata doar crestini bolnavi pentru ca copiii lor sa aiba aura mai frumoasa.

Ceea ce vine de la om are solutia la om. Iar ceea ce vine de la Dumnezeu are solutia la El. Deci noi trebuie sa fim responsabili de regiunea noastra nu sa aruncam vina si cauza pe alte sfere.

Acestea vin de la oameni care sunt la putere la ora actuala. Ceea ce vine de la om vine de la om si ceea ce vine de la Dumnezeu vine de la El.

| Scotianca explică (pentru Seba2013):

Ceva tipic la voi crestinii e ca cand e vorba de ceva rau, automat trebuie sa fie vina altui om sau a lu satana si atribuiti doar ce este bun lui Dumnezeu dar o simpla citire a Bibliei arata clar natura lui Dumnezeu reala si nu doar cea predicata de patriarhie.

| Scotianca explică (pentru EestiSodalane):

E clar esti spalat pe creier de cultul tau.

| Scotianca explică (pentru T0Teu):

E asa bun incat te-a creat cu liber arbitru sa ti-l suprime si sai fii sluga vesnica doar lui si sa nu ai parte de autonomie. Scuze pentru mine asta nu inseamna bunatate ci rautate. Nu exista pace pentru ca poate Dumnezeul tau nu vrea asta? Nu cred ca exista oameni care sa-si doreasca razboaie. Adica vrei sa zici ca un dumnezeu omnipotent, omniprezent cu cunostinte infinite nu a putut gasi o solutie mai blanda sa-si invete creatia asa ceva decat prin metode de varsare de sange si suferinta nenumarata?

| FilosofulDepresiv2022 a răspuns:

Nu am citit-o pe toata, dar destul cat sa raspund la intrebarea asta.Da, cred ca este bun, iar intrebarea pe care o pui tu a fost pusa de n ori si nu inteleg de ce.Biblia nu afirma niciodata ca daca crezi in Dumnezeu o sa ai parte doar de bine in lumea asta.De fapt, chiar Iisus spune ca credinciosii vor fi urati din pricina Sa.Mergand mai departe, raul vine din cauza oamenilor, din cauza naturii cazute in pacat.In Geneza 6:6, inainte ca Dumnezeu sa trimita potopul, scrie ca lui Dumnezeu i-a parut rau ca ne-a creat.Cam asta cred ca se intampla si acum.Raul din lume este rezultatul raului uman, facut in liber arbitru, nu de la Dumnezeu.

| EestiSodalane a răspuns (pentru Scotianca):

Pentru ca dacă n-aș fi spalat pe creier cum ar trebui sa gandesc? Exista un mod fixist si dogmatic in care gandesc oamenii care nu-s spalati pe creier? Descriemi-l

| Seba2013 a răspuns (pentru Scotianca):

Scrie clar ca Dumnezeu este viata. Viata este binele ca altfel n-ar mai fi sanatate ci moarte. Moartea nu inseamna doar cand mori ci si cand pacatuiesti. Ajungi mort spiritual.

Nu poti sa ma obligi ca sa iti asentez propositia. Logic este sa afirm si eu ca exista binele. Ca sa vedeam daca propositia ta este P ci NU-P trebuie sa treci anumite filtre. Nu putem asenta o afirmatie cand de fapt nu avem baze. Daca cautam ipotezele pentru propozitiile tale ajungem la concluzia ca ateii sunt de vina. Dumnezeu nu este magia de la holywood ci magia lui Seba2013 care va invata sa ganditi. Credeti in fapte mai multe decat in magie. Magia vine atunci cand faptele sunt bune. Magia contine si elementul faptic pe care il cauta ateii.

Faraonul i-a omorat pe israeliti nu Dumnezeu. Faptul ca Dumnezeu l-a lasat sa fie faraón peste tara Lui iar el a crezut ca ii merge treaba, Dumnezeu l-a lasat ca sa observé inima tiranilor. Tiranílor cand li se da putin timp cred ca au ajuns stapani.

La tine nu Dumnezeu este problema ci serviciile secrete. Tu esti responsabila sa iti alegi un rege. Aici oamenii nu se pot strage daca nu formeaza unitate si armonie. Dumnezeu nu o sa vina sa reglamenteze treburi care tin de sensul común.

Pe degeaba omoara o célula ca dupa aceea iar se strange. Eu am vazut ca la serviciile secrte lucreaza mamele si tatii vostrii. Astia te inconjoara si iti fac rau iar voi spuneti ca este Dumnezeu nu mamele si tatii vostrii. De la institutii la societati mercantile v-am vazut cum va strangeti impottriva unui om. Pana si vecinul ii un om politic si stie ce facem pe internet. Iar vecinul ala culmea este ca esti tu. Tu care vi sa vorbesti, te duci la stat sa iti alegi regi care vin impotriva lui Seba2013.

Daca tu il acuzi pe Dumnezeu, eu acuz omul. Voi oamenii cealalta zi m-ati inconjurat de la programatori cu capul patrat pana la toti veghetorii vostrii care le spuneti buna ziua de cand iesiti afara pana ajungeti la nu stiu ce fel de culte protestante. De la negrii, latini, ochelaristi, costumati, pensionario, etc. Eu pe astia ii acuz, nu pe Dumnezeu.

De ce aici pe TPU duceti lipsa de oameni cu scaun la cap? Pentru ca nu stiti sa semanati sau semanati neghina. Neghina voastra ataca spinul bun. Tatii vostrii care se afla in locuri de sus au vazut ca va treziti si incepeti sa parásiti protestantismul si sa criticati política. Astia sunt ozeneurile care va controleaza.

| Scotianca explică (pentru Seba2013):

Doar pentru ca o carte scrie asta nu inseamna ca e si adevarat.

Nu te-am obligat sa faci nimic eu doar mi-am expus parerea. Daca exista bine atunci de ce in lume predomina mai mult rautatea decat binele? Ateii astia au fost candva crestini eu is agnostica.
Daca Dumnezeul tau era bun nu ar fi existat rau pentru ca binele ar fi biruit.
Biblic vorbind magia si vrajile sunt strict interzise de zeul tau si cine practica magia scrie sa fie ucis.
Conform: Exodul 22:18
18 Pe vrăjitoare să n-o laşi să trăiască.
Tu ai citit vreodata Biblia cap coada?
De ce dai vina pe faraon cand Biblia zice clar in Romani 9
8 Astfel, El are milă de cine doreşte şi împietreşte pe cine doreşte.
19 Mă vei întreba deci: „Atunci, de ce mai acuză?! Căci cine se poate împotrivi voii Lui?!" 20 Dar, mai degrabă, cine eşti tu, omule, ca să te contrazici cu Dumnezeu?! Oare cel modelat îi va spune celui care l-a modelat: „De ce m-ai făcut aşa?"?[m] 21 Oare nu are olarul dreptul ca, din acelaşi bulgăre de lut, să facă şi un vas pentru întrebuinţări deosebite, dar şi unul pentru folosinţă obişnuită? 22 Şi ce dacă Dumnezeu, dorind să-Şi arate mânia şi să-Şi facă cunoscută puterea, a avut răbdare cu cei care erau vase ale mâniei Sale, pregătite pentru distrugere?
Deci Dumnezeul tau bun si drag creaza oameni nu ca sa fie liberi si sa se bucure de viata alaturi de el ci sa-i faca ROBI si daca acestia refuza i arunca intr-un lac de foc deunde nu vor mai putea iesii niciodata. De ce sa creezi pe cineva care stiai clar cum se va comporta si ce isi va dori daca acea creatura no sa faca niciodata cum vrea Dumnezeu de ce sa fie aruncata intr-un lac de foc daca Dumnezeul tau reprezinta iubirea? Pentru mine el este un tiran si un psihopat care se joaca cu noi ca cu niste jucarii din plastelina.

Ce servicii secrete? Unde si cand am ales eu asa ceva? laughing
Ce aberatii si acuzatii fara dovezi. Prezinta ceva dovezi daca crezi ca parintii mei lucreaza la servicii secrete. Tantii, parintii mei cerseste la poarta cimitirului, poate pariuntii tai lucreaza la serviciile secrete.

Eu prefer sa acuz papusarul care sta ascuns in spatele papusilor nu pe om, nu pe satana ci pe Dumnezeu.
Multumestei lu Dumnezeu pentru fel si fel de culturi si sectanti care nu vor altceva deact sa te manipuleze, sa-ti rapeasca libertatea si sa-ti ia banii.

Multa aberatie si lipsa de dovezi eu ti-am prezentat dovezi din Biblia voastra.

Dar, mai degrabă, cine eşti tu, omule, ca să te contrazici cu Dumnezeu?! Oare cel modelat îi va spune celui care l-a modelat: „De ce m-ai făcut aşa?"?[m] 21 Oare nu are olarul dreptul ca, din acelaşi bulgăre de lut, să facă şi un vas pentru întrebuinţări deosebite, dar şi unul pentru folosinţă obişnuită? 22 Şi ce dacă Dumnezeu, dorind să-Şi arate mânia şi să-Şi facă cunoscută puterea, a avut răbdare cu cei care erau vase ale mâniei Sale, pregătite pentru distrugere? 23

Ti se pare tie un Dumnezeu iubitor si just sa creeze oameni doar sa-i inrobeasca ca isi doresc autonomie?

| Scotianca explică (pentru FilosofulDepresiv2022):

Stii de ce crezi ca este bun? pentru ca asta ai fost indoctrinat de cultul tau religios, tu nu ai stat niciodata sa te meditezi separat acele pagini care le citesti din Biblie.
Problema e ca eu nu urasc pe nimeni.
Un Dumnezeu ca acela din Biblie care pretinde ca e omnipotent si omniprezent si care poate vedea viitorul nu ar mai fi creat niste creaturi care sunt incapabile sa se ridice la standardul lui moral. Deci il consider malefic ca creaza fiinte doar ca sa fie aruncate intr-un lac de foc si sa fie separate pe vecie de lumina sa.
Ti se pare ok ca copii sa fie inecati la potop? Ca cu siguranta existau si femei cu bebelusi pe acea vreme. Dar lu Dumnezeul asta al tau nu i-a pasat.
Biblia nu afirma niciodata ca daca crezi in Dumnezeu o sa ai parte doar de bine in lumea asta.
Atunci ce rost are sa mai cred daca indiferent ce as face tot sufar? Ori Dumnezeu este sadic ori nu exista atunci totul ar avea logica pentru care exista atata rautate in lume.
Iiisus a zis si chestii care nu sa indeplinit stiai asta? Si daca nu sa indeplinit inseamna ca el nu era Dumnezeu.
Gen
Luca 9:27
27 Adevărat vă spun că sunt unii dintre cei ce stau aici care nu vor gusta moartea înainte de a vedea Împărăţia lui Dumnezeu.[a]
Si daca acest lucru nu sa indeplinit iar toti apostolii is morti de 2000 de ani de ce as mai avea incredere in Biblie?
Stii de ce is urati crestinii? pentru ca le place sa inrobeasca oameni si sa le ia libertatea, pentru ca judeca pe altii, seamana panica si groaza printre populatie, dar nu doar crestinii sunt urati, si ateii si agnosticii. Cunosc atei care au primit mesaje gen ''du-te si omoarate, eu am primit amenintari cu moartea si desi nu-s crestina is agnostica deci asa chestie nu e valida.
Eu cred ca raul din lune este creat de Dumnezeu sa ne faca sa ne uram unii cu altii dar eu am incetat sa fac asta. Sper ca toti oamenii sa se trezeasca si sa nu e mai certe din vina religiei.

Unde scrie acolo ca Dumnezeu îi inrobeste pe oameni? laughing
Daca ar vrea s-o facă nimeni si nimic nu L-ar putea opri. Sau n-ai autonomie acum?

Pai faptul ca cand devii crestin, tu mori si Dumnezeu traieste in tine, iti dedici viata lui Dumnezeu si respecti toate poruncile lui, te separi de lumea asta ca ne-a zis sa nu ne atasam de ea
1 Ioan 2:15
Nu iubiţi lumea
15 Nu iubiţi lumea, nici lucrurile din lume! Dacă iubeşte cineva lumea, dragostea Tatălui nu este în el.
Deci practic trebuie sa ajungi ca acei pusnici care traiesc in munti sau paduri. Te invit sa traiesti fara pc fara tableta fara net sau televizor, fara materiale. Poti sa faci asta?
Toata viata ta esti rob lui Hristos si
Marcu 16:15
15 Apoi le-a zis: „Duceţi-vă în toată lumea şi vestiţi Evanghelia la orice făptură!
Mergi si predici evanghelia la toata lumea. Daca esti ignorant si nu o predici vei avea mainile patate cu sangele acelei persoane care va ajunge in iad ca tu nu iai predicat Biblia iar te va astepta o judecata naspa din partea lui Dumnezeu
Pt multi crestini acest lucru le creaza multa anxietate, depresie, se simt descurajati din cauza presiunii imense care este pusa pe ei si unii au si ganduri de sinucidere. Ti se pare normal ca un zeu bun si iubitor sa puna astfel de presiune pe tine si sa traiesti cu asa anxietate toata viata si sus sa nu stii ceva clar deoarece Iisus a promis ca se va intoarce sasi aduca imparatia pe pamant in vremea apostolilor sai si asta NU s-a intamplat si multi oameni au realizat ca si-a sacrificat o buna parte din viata lor pentru o religie care e posibil sa nu fie reala sau ca zeul lor din Biblie sa nu fie asa bun cum li sa zis ca e. Multi oameni chiar si din propriile lor familii nu vor sal accepte pe Dumnezeu si din cauza asta se ajunge la diviziuni, tradari, crestini care ajung sa renunte la religia lor si sunt dati la oparte de familiile lor din cauza la gandirea lor controversata. Ti se pare normal sa fii dat la oparte de familia ta ca nu crezi in Dumnezeu? ti se pare normal sa te nasti intr-o familie si sa existe posibilitatea ca acestia sa respinga mesaju Biblic si sa traiesti descurajat sau speriat ca vor arde in iad ca nu crede in Dumnezeu?
Ce libertate mai am eu daca traiesc pentru Dumnezeu si renunt la autonomia mea care ma face om.
Te vad ca dai raspunsuri lejere ma face sa cred ca nu cunosti absolut nimic in legatura cu ce vrea Dumnezeu de la tine cu adevarat si cat de complicat e sa fii cu adevarat un crestin real dedicat lui Hristos si nu ca aceea din Ortodoxie care se roaga la idoli.

| Scotianca explică:

@ Violleta2022, Multumesc ca arati ca esti intolerabila cu alte pareri decat ata dar iti voi raspunde la raspunsul eronat pe care il oferi tinerilor Crestini.
Karma tine de Budism nu de Crestinism. Stiai ca in America sunt grupuri crestine care exorcizeaza karma si o scoate din oameni din cauza ca este un demon?(asta cred ei)
Personal nu-mi este teama de karma deoarece nu sunt budista sau Crestina, sunt Agnostica big grin

| Scotianca explică (pentru Robert2526):

Adica vrei sa zici ca e ok sa omoram oameni sau sa violam daca tot crezi ca binele si raul sunt subiective?

laughing laughing laughing
nici nu inteleg daca esti protestanta sau atee pentru ca scoti versete din Biblie ca pocaitii, dar te plangi de Crestinism ca ateii.
Esti stresata rau si crizele astea nu-ti fac bine. Calmeaza-te. Dumnezeu ne-a zis sa nu iubim lumea, dar n-a zis niciodata sa nu facem parte din lume. Poti foarte bine trai in lume fara sa fii atasat de lume si ce in ea. Nu se contrazic una cu alta. In al doilea rand predicarea Evangheliei in toata lumea a fost chemarea apostolilor, nu al oricarui crestin si stim asta pentru ca ucenicii apostolilor si cei botezati de ei n-au calatorit in lung si in lat sa predice. Ceea ce inseamna ca apostolii nu le-au zis sa faca una ca asta. Dar e adevarat ca trebuie sa predicam Evanghelia fiecare in viata noastra si nu atat prin vorbe cat prin faptele noastre mai ales. Iar daca unui crestin lucrurile astea ii cauzeaza anxietate inseamna ca n-a inteles nimic din mesajul lui Hristos care a repetat de un miliard de ori in Evanghelia "nu va faceti griji; nu va ingrijorati; de ce se tulbura inima voastra?" ba chiar le-a dat un mare discurs despre cum Dumnezeu imbraca crinii campului si oare " nu sunteti voi mai mult decati acestia?" Stii cum i-a numit Iisus pe cei care se ingrijoreaza? Stii cum? laughing I-a numit "putin credinciosilor" (Matei 6:30)
Nimeni nu pune absolut nicio presiune pe crestini. Iisus a zis ca "jugul Meu e bun şi povara Mea este uşoară." (Matei 11:30)

Si nu, Iisus n-a promis niciodata ca "se intoarce". Pentru ca n-a plecat niciodata. Cineva care e cu tine nu se poate intoarce pentru ca nici nu a plecat: "iată Eu cu voi sunt în toate zilele, până la sfârşitul veacului." (Matei 28:20)
Daca cineva zice ca e cu tine inseamna ca nu e plecat. Daca nu e plecat inseamna ca n-are de unde sa se intoarca.

"ti se pare normal sa te nasti intr-o familie si sa existe posibilitatea ca acestia sa respinga mesaju Biblic si sa traiesti descurajat sau speriat ca vor arde in iad ca nu crede in Dumnezeu?"

NU, nu mi se pare absolut normal sa gandesti asa. De ce sa fii descurajat sau speriat? Nu poate Dumnezeu mantui pe oricine isi doreste sa fie mantuit? Nu ma pot ruga pentru ei? Frica nu e de la Dumnezeu si nici lipsa de credinta. Cum as putea eu sa fiu speriat pentru familia mea cand stiu ca Dumnezeu ii iubeste mai mult decat ii pot iubi eu vreodata? Asta nu arata decat lipsa de credinta in dragostea nemasurata a lui Dumnezeu.

Si inca un lucru si am terminat. Cum adica sa-si iroseasca viata pentru o "religie care ar putea sa nu fie adevarata"? Sa ii iubesti pe oameni inseamna sa-ti irosesti viata? sa fii macar un pic disciplinat si sobru inseamna sa-ti irosesti viata? Pana si daca Crestinismul nu ar fi adevarat nu inteleg cum iti poti irosi viata practincandu-l? iubesti oamenii, te disciplinezi, te duci 2 ore pe saptamana la biserica si faci parte dintr-o comunitate, asta inseamna sa-ti irosesti viata? sunt confuz! Nu vad ce e asa mare sacrificiu. Nu oricine indiferent de religie ar trebui sa iubeasca oamenii? Deci la modul real ce ai de pierdut? Iar viata in Hristos este definitia libertatii. Nu este Dumnezeu liber? Nu crezi ca un Dumnezeu iubitor te vrea liber? Exact asta inseamna sa traiesti crestineste, sa traiesti in cea mai reala libertate posibila! pentru ca cine nu traieste in Hristos este sclavul patimilor si a pacatului. Iar patimile nu sunt un stapan milostiv, stiu asta pe propria piele. Nu m-am simtit deloc liber cand am facut ce am vrut. Pentru ca atunci cand faci ce vrei ajungi in sclavia patimilor tot timpul. Dar atunci cand iubesti pe Dumnezeu si aproapele tau esti cu adevarat liber pentru ca doar in dragoste exista libertate.

Sunt fosta Crestina acum is Agnostica. Cunosc Biblia si cand postez versete din Biblie, daca ai o Biblie acasa poti verfica ca ce postez aici este scris si in Biblia ta.
Nu sunt stresata sunt foarte calma.
Nai cum sa faci parte din lume si sa no iubesti.
Deci tu de ce stai pe net daca nu esti atasat de materialele tale? Traiesti cumva ca un calugar sau ca apostolii lui Iisus? Nu cred sunt sceptica.

Nu se contrazic una cu alta.
Efeseni 2:8-9
. 8 Căci prin har aţi fost mântuiţi, prin credinţă; şi aceasta nu vine de la voi, ci este darul lui Dumnezeu; 9 nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni. (practic aici zice ca daca crezi esti bine si vei ajunge in rai)
Ioan 14:15-31
15 Dacă Mă iubiţi, veţi păzi poruncile Mele. 16 (deci credinta in el nu e indeajuns)

Evrei 10:26-31
26 Dacă noi păcătuim în mod intenţionat, după ce ni s-a făcut cunoscut adevărul, nu mai este nici o jertfă pentru păcat, 27 ci numai o aşteptare înfricoşată a judecăţii şi a focului cumplit care-i va mistui pe cei care I se împotrivesc lui Dumnezeu. 28 (hmm?)

2 Timotei 3:16-17
16 Toată Scriptura este inspirată de Dumnezeu şi de folos pentru învăţătură, pentru mustrare, pentru îndreptare, pentru instruire în dreptate, 17 pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârşit şi pe deplin echipat pentru orice lucrare bună.
Si mai zici ca Dumnezeu este bun...
Stii de ce nu-ti plac pocaitii? pentru ca iti zic chestii care te face sa nu te simti confortabil. Te mustreaza. Sa stii ca multa lume pretinde ca e cresin pana cand se testeaza cu Biblia si se dovedeste contrariu.
Si cu restul lumii care traieste in pacat ce facem dupa moartea apostolilor? Multa lume de pe acest website desi se lauda ca a citit Biblia iti garantez nu stie absolut nimic de Biblie si nu il cunoaste pe Yahweh sau ce dorinte are acesta de la ei.

Ceea ce inseamna ca apostolii nu le-au zis sa faca una ca asta. A zis clar mergeti si faceti discipoli
Marcu 16:15
15 Apoi le-a zis: „Duceţi-vă în toată lumea şi vestiţi Evanghelia la orice făptură!
Acelasi lucru trebuie sa faca toti crestinii nu doar apostolii lui Iisus ca oricine pretinde ca este Crestin, devine discipol al lui Hristos. Asta e menirea ta pe acest pamant. Nu ai venit in vacanta aici. happy Multa lume de pe acest website NU STIE absolut nimic de Biblie, doar va spuneti pareri/opinii care le auziti pe la ora de religie, pe la ai vostrii sau pe la Biserica.

Dar e adevarat ca trebuie sa predicam Evanghelia fiecare in viata noastra si nu atat prin vorbe cat prin faptele noastre mai ales. Iar daca unui crestin lucrurile astea ii cauzeaza anxietate inseamna ca n-a inteles nimic din mesajul lui Hristos care a repetat de un miliard de ori in Evanghelia "nu va faceti griji; nu va ingrijorati; de ce se tulbura inima voastra?"
Daa nu te tulbura absolut deloc daca da o boala naspa peste tine sau cade o bomba de la Putin. Stay chill ca daddy are grija. Explicale asta Ucrainenilor care mor zilnic in Ucraina sau la Israelieni sau Palestinieni.

Si nu, Iisus n-a promis niciodata ca "se intoarce". Pentru ca n-a plecat niciodata.
Atunci de ce nu este regatul lui aici acum? De ce pentru ca a murit si la fel si apostolii sai. A murit o moarte rusinoasa.
Unde e?
Daca cineva zice ca e cu tine inseamna ca nu e plecat. Daca nu e plecat inseamna ca n-are de unde sa se intoarca.
Sau poate face misto de tine? Iti promite ca iti va aduce imparatia in vremea apostolilor dar treaba asta nu s-a intamplat.

NU, nu mi se pare absolut normal sa gandesti asa. De ce sa fii descurajat sau speriat? Nu poate Dumnezeu mantui pe oricine isi doreste sa fie mantuit? Bine zis cine vrea el nu toti altfel nu mai exista iad)
Nu ma pot ruga pentru ei? (Rugaciunile nu au efect de aceea exista spitale.)
Degeaba ii iubesti pe oameni daca nu le predici Biblia si nu le explici ca sunt in pericol ca daca mor fara sal cunoasca pe Dumnezeu vor ajunge in IAD.
sa fii macar un pic disciplinat si sobru inseamna sa-ti irosesti viata? Pana si daca Crestinismul nu ar fi adevarat nu inteleg cum iti poti irosi viata practincandu-l? iubesti oamenii, te disciplinezi, te duci 2 ore pe saptamana la biserica si faci parte dintr-o comunitate
(si va inchinati la chipuri cioplite ceva ce Dumnezeu uraste si a zis sa nu faceti
si va arunca in iad pentru asta sau va treziti cu diverse boli) Din acest motiv nu ma mai consider crestina. Multa lume zice ca e crestin dar cand I intrebi de Biblie zic numa baliverne.
Dar la judecata
Matei 7:21-23
21 Nu oricine-Mi zice: «Doamne, Doamne!» va intra în Împărăţia Cerurilor, ci doar acela care face voia Tatălui Meu, Care este în ceruri. 22 Mulţi Îmi vor zice în ziua aceea: «Doamne, Doamne, n-am profeţit noi în Numele Tău? N-am scos noi demoni în Numele Tău? N-am făcut noi multe minuni în Numele Tău?» 23 Atunci le voi spune limpede: «Niciodată nu v-am cunoscut! Plecaţi de la Mine, voi, cei ce săvârşiţi fărădelegea!»
Da, era intr-adevar bine daca era asa cum descrii tu Crestinismu.

De fapt ba ai cum sa faci parte din lume fara sa fii atașat de ea. Nu e deloc Biblic sa zici ca trebuie musai sa fii calugar. Ca tot vorbeam de pocaiti sau de protestanti ei nici macar nu au calugaria. Au renuntat de tot la ea si traiesc in lume. Aproape toti crestinii traiesc in lume incluzand Iisus care a trait in lume! Incluzand Sfintii Apostoli care au trait in lume! Si daca n-am trai in lume cum am putea sa-i aducem pe ceilalti la Hristos? Bisericile din Corint, de la Roma, din Galatia, de le Efes si pe unde mai trimitea Pavel scrisori nu tot în lume erau? Nu erau cumva în orașe bogate din Imperiul Roman? Nu înțelegi ce îți zice Biblia, draga mea. Trebuie să ne folosim logica un pic.

"Daa nu te tulbura absolut deloc daca da o boala naspa peste tine"

Poți să te tulburi dacă ție îți place sa fii tulburată. Iisus ti-a zis chestile astea din iubire. A vrut sa-ti alunga spaima si grija. Dar daca tie iti place spaima si grija e alegerea ta. Nu vad cum spaima si grija o sa te vindece de boala si nici nu vad cum spaima si grija o să te păzească de război. Da, e adevarat că asta e tendința noastră instinctuală, dar asta pentru că suntem dominati de patimile noastre, suntem sub sclavia lor. Daca te ingrijorezi esti dominat de frica. Esti sub sclavia fricii si atunci cum poti sa zici ca esti liber si autonom? Cum pot fi liber dacă mă domină frica?

"Atunci de ce nu este regatul lui aici acum?"

Dar este... Împărăția lui Dumnezeu e acum aici. Împărăția lui e Biserica, e Duhul Sfânt pe pamant, in sufletele și viața sfinților. Și împărăția asta a fost palpabilă pentru orice sfânt în ultimii 2000 de ani.

"Rugaciunile nu au efect de aceea exista spitale"

Nu vad legatura. Scopul rugaciunilor e comuniunea cu Dumnezeu. Rugaciunile nu sunt incantatii magice cu care obtinem ce vrem. La faza asta ai gandit ca o pagana, nu ca o creștină. Paganii gandeau asa, ca fac niste incantatii si se rezolva orice. Dumnezeu lucrează prin medici, prin oameni, chiar și prin îngeri. Nu are nicio legatura cu "efectul". Efectul e comuniunea cu Dumnezeu.

"Bine zis cine vrea el" te sfatuiesc sa te calmezi si sa citesti mai bine. N-am zis cine vrea Dumnezeu. Am zis cine vrea sa fie salvat.

"Degeaba ii iubesti pe oameni daca nu le predici Biblia si nu le explici ca sunt in pericol ca daca mor fara sal cunoasca pe Dumnezeu vor ajunge in IAD"

Arata-mi pe cineva în România care n-a auzit niciodata de iad și Creștinism. Toata lumea stie deja asta. Cei din familia mea care sunt agnostici stiu deja asta. Ce rost mai are sa le zic ceva ce stiu? N-am decat sa dau un exemplu bun, sa-i conving prin puterea exemplului, care e mai graitor decat orice cuvant.

"si va inchinati la chipuri cioplite ceva ce Dumnezeu uraste si a zis sa nu faceti"

Uite asta nu inteleg fetito. Esti o contradictie. Pe de o parte esti agnostica, ceea ce inseamna ca NU ești creștină, dar pe de alta parte esti protestantă. Cum vine asta? De ce aderi la o intelege protestanta a crestinismului fara sa fii macar crestina? In orice caz icoanele nu sunt idoli sau "chipuri cioplite". Icoanele sunt imagini, iar onoarea care se dă imaginii trece la Cel reprezentat in imagine. Paganii aveau si icoane si idoli. Nu sunt acelasi lucru. Iar interdictia era pentru idoli, nu pentru icoane. Studiaza mai bine Biblia! Eu am citit-o de 10 ori deja, am studiat contextul istoric, Egiptul antic, Mesopotamia, Babilonul antic, Canaanul antic si toate religiile lor. Am studiat lingvistic ebraica si greaca veche, cuvintele din Scriptura si asa mai departe. Cand intelegi toate astea realizezi diferenta dintre ikon (imagine) și idol si cum intelegeau oamenii de atunci ce e ala un idol și de ce e gresit sa slujesti unui idol. Aici e foarte mult de discutat!

"Da, era intr-adevar bine daca era asa cum descrii tu Crestinismu"

Pai exact asa e cum l-am descris eu. Nu zic ca pentru toata lumea e asa si toata lumea il traieste asa ci zic ca asa e. Exact asa e cum il descriu. Ce e asa greu de priceput?

| Robert2526 a răspuns (pentru Scotianca):

Nu e ok, dar nici rau happy Ne omoram intre noi de mii de ani happy