Exact. Trebuie sa mai gândim si logic, rațional, nu sa credem pur și simplu tot ce ni se spune din moși strămoși doar pentru ca "asa trebuie". Până la urma Biblia este doar o carte, de atatea mii de ani, care a fost tradusă, si reinterpretată de atâtea ori, cine stie cine a scris-o cu adevărat, câta informație s-a pierdut pe drum in atâția ani, daca a fost modificată sau nu pentru a ne manipula? Te convingi de utilitatea acestor religii numai când vezi haosul din lume, cele mai mari războaie, bombardamente au fost si sunt din cauza religiei. Creștinismul mai e cum mai e, e cat de cat o religie liberă, dar cei din țările arabe, imi e mila de ei, mai ales de femeile lor, religia lor e efectiv o inchisoare .
Biserica intr-adevar a cam devenit o afacere, cunosc caz cand un preot din localitate nu a vrut sa facă slujba de înmormântare unui om al strazii pâna nu i s-a oferit o anumită suma de bani.
Ai probleme cu ACTUL DE VORBIRE. Limbajul nu este facut doar sa exprime ACTIUNI ci si DESCRIERI. Pe tema asta vezi actul elocutionar.
Pana ajungi sa folosesti termenul de magie trebuie sa intelegi significatia lui. Asa ar trebuie sa omoram jumate din popor. Toti copiii s-au uitat la Harry Potter. Cred ca bati apropoul la mine pentru ca cealalta zi mi-au aparut popii occidentali cu aviz de la Miahi Neaptu, Oreste si toti pro protestantii astia din Romania ca SA ma sfuture. Problema este ca biserica accepta si filosofía lui Platón. Platón nu este contradictoriu ci analog.
Nu ma intereseaza OPINIA ta despre rau. Nu putem sa dam tot timpul vina pe extrínsec. Vina este instrinseca. Acest discurs il folosesc copiii de securisti atunci cand tatii lor sunt prinsi in fapt (si Adam si Eva se scuzau unul pe altul).
Doar securistele isi ascund intentiile si arunca vina pe umbre pentru a-si camufla mizeriile. Doctorii sunt primii care nu recunosc CAUZELE efectelor si dau vine pe INTAMPLARE sau Dumnezeu.
Tu care nu crezi in Dumnezeu sa dai vina pe el, ii penibil. Tu daca te crezi mai ancorata in realitate lasa-l pe Dumnezeu si porta o conversatie in categorii agnostice. Ce treaba ai tu cu Dumnezeu fiind agnóstica? Vorbeste frate de ce este urat este sa fii sceptic si sa nu iubesti in viata.
Aveti noroc ca nu ma mai lasa statul sa va pun la punct. Altfel aici nu mai aveati loc de mine. V-o dat bursa astia de la televizor sa veniti aici sa confundati lucrurile? Merg pe strada si toti agnosticii imi zbaiara in ureche ca le-am suparat copiii. V-ati plans la tatii vostrii? Daca vreti sa imi faceti scenarii trebuie sa ma platiti. Versiunile voastre sunt prefabricate din umbra pentru a va simtii voi cu un picior in fata. Adevarul este ca sunteti pierzatori si pe locul 2.
Ce treaba are vorbirea si exprimarea mea cu intrebarea? Incerci sa schimbi subiectul?
Poftim am aruncat o privire in dex poate asta ar trebui sa faci si tu.
magie, magiisubstantiv feminin
1. Totalitatea procedeelor, formulelor, riturilor etc. prin care se invocă forțe supranaturale spre a produce miracole; practica acestor procedee, formule etc.
Pai daca nu te intereseaza opinia mea esti liber/libera sa ma ignori
Doar securistele isi ascund intentiile si arunca vina pe umbre pentru a-si camufla mizeriile. Doctorii sunt primii care nu recunosc CAUZELE efectelor si dau vine pe INTAMPLARE sau Dumnezeu.
Din nou fel si fel de acuzatii fara dovezi. Sunt doar opiniile tale subiective si proiectiile tale.
Pai stii din ce cauza am ajuns sa nu mai cred in Dumnezeu? Din cauza ca voi crestinii sunteti impartiti in miliarde de denominatii si nici macar nu sunteti de acord unii cu altii. Mi se pare cam ciudat ca pretindeti ca sunteti umpluti cu Duhul Adevarului dar niciodata nu sunteti de acord unii cu altii. Acest lucru m-a facut sa ma indepartez de aceasta religie care se invarte mai mult in juru banilor decat in a ajuta oameni si propagati frica cu iadul vostru imaginar si inrobiti oamenii ca sa le luati banii
Voi ignora chestiile care nu sunt relevante cu aceasta discutie.
Esti prea ingenua pentru mine. Ce pierzi daca ne parasesti si ne lasi sa iti críticam statul criminal?
Iar cu dex-ul las-o moale. Dex-ul nu exista atunci cand anticii aveau mai multe tetagrame pentru acest termen. Plus ca termenii se schimba dar significatia nu.
Daca vrei te invat EU probleme de semántica si semnificatie.
Daca te autentifici fiind CRESTIN tu teoretic trebuie sa traiesti dupa invataturile lui Iisus si chiar daca nu mergi la o manastire sa devii calugar. Tu trebuie sa adopti aceiasi comportament si atitudine care au avut-o ucenicii lui Iisus poti face asta? Ai iesit afara sa predici Biblia la oamenii care nu il cunoaste pe Iisus ca surprinzator multi nu il cunosc sau is ca tine stie cine e si ce face, crede in el dar nu practica ce lea poruncit Iisus sa practice. Ce te separa pe tine de lume daca esti crestin? Daca nu esti persecutat de diavol si nu faci absolut nimic din ce tia poruncit Iisus de ce te mai consideri crestin? Esti pregatit sa renunti la tot pentru Dumnezeu? chiar si la propria ta viata? Iti cari crucea zilnic?
Nu prea a functionat atata timp cat doreste sa suprime autonomia si ma ameninta cu focurile iadului aia nu e iubire. Iubire cu forta nu merge.
Dar este... Împărăția lui Dumnezeu e acum aici. Împărăția lui e Biserica, e Duhul Sfânt pe pamant, in sufletele și viața sfinților. Și împărăția asta a fost palpabilă pentru orice sfânt în ultimii 2000 de ani.
Daca si-ar fi adus imparatia acum nu mai exista BOALA si MOARTE.
Nu asta scrie in Biblie...Profetiile spune ca trebuia sal vada lumea pe cer sezand la dreapta tatalui, sal vada si cei de la Sinod, treaba asta nu s-a intamplat, nu si-a adus imparatia aici si nimeni nu l-a vazut si a murit, nu a mai inviat. Evrei cred ca Iisus este in iad in acest moment pentru idolatrie stiai asta?
Atunci de ce nu poti face ce a facut apostolii lui Iisus gen sa vindeci bolnavii sau sa exorcizezi oameni?
Teoretic si Biblic vorbind oricine citeste Biblia si practica ce scrie acolo ar trebui sa faca ce facea apostolii lui Iisus chiar si mai mult.
Rugaciunile au un scop nu sunt facute doar de dragu de a rostii cateva cuvinte si a sta in o comunitate cu alti oameni....De ce Dumnezeu sa lucreze prin medici? asta e o aberatie sincer. Dumnezeu e Omnipotent, nu are nevoie de medici sa vindece pe cineva. Medicii exista din cauza neglijarii lui Dumnezeu.
Deunde stii ca nu sunt calma? Iti garantez sunt foarte calma cand zic toate astea.
Arata-mi pe cineva în România care n-a auzit niciodata de iad și Creștinism. Toata lumea stie deja asta. Cei din familia mea care sunt agnostici stiu deja asta. Ce rost mai are sa le zic ceva ce stiu? N-am decat sa dau un exemplu bun, sa-i conving prin puterea exemplului, care e mai graitor decat orice cuvant.
Problema e ca multa lume desi stie de Dumnezeu, de Rai si Iad sau de Satana. Nu inteleg ce scop au pe lumea asta, fiecare are anumite idei si conceptii dar Biblic vorbind oamenii nu vin aici pe pamant pentru a sta in vacanta. Dumnezeu comform Bibliei tale trimite oameni aici ca sa salveze suflete ca sa nu ajunga in iad. Daca cineva moare in pacat si nu stie mesaju Biblic
are promisiunea lui Dumnezeu ca va ajunge in iad. Multa lume nu stie treaba asta si din acest motiv pentru un Crestin adevarat care chiar il urmeaza pe Hristos are anxietate din cauza la treaba asta de aceea multi nu rezista si prefera sa renunte decat sa se imbolnaveasca.
Observ ca acum tu esti ala/aia care se agita oare de ce? Incepi sa intelegi cum e de fapt Crestinismul adeavrat? E un pacat imens sa te rogi la o imagine facuta de mana omului. Acela nu e Dumnezeu. Dumnezeu e spirit stii la cine va rugati voi? La imaginea lui Cezar Borgia si acea maria din icoanele voastre e Semiramis iar pruncul e Tamuz
Romani 1
Mânia lui Dumnezeu împotriva nedreptăţii
18 Căci mânia lui Dumnezeu se descoperă din cer împotriva oricărei lipse de evlavie şi împotriva oricărei nedreptăţi a oamenilor, care înăbuşă adevărul în nedreptate. 19 Fiindcă ce se poate cunoaşte despre Dumnezeu le este descoperit în ei, căci Dumnezeu le-a arătat. 20 De la crearea lumii, însuşirile Lui invizibile – puterea Lui veşnică şi dumnezeirea Lui – au fost percepute clar, fiind înţelese din ceea ce a fost creat, pentru ca ei să fie fără scuză, 21 fiindcă, deşi L-au cunoscut pe Dumnezeu, ei nu L-au slăvit ca Dumnezeu şi nici nu I-au mulţumit, şi astfel gândirea lor a devenit fără folos, iar mintea lor nesăbuită s-a întunecat. 22 Pretinzând că sunt înţelepţi, au înnebunit 23 şi au schimbat slava Dumnezeului nemuritor într-o imagine făcută după asemănarea omului muritor, a păsărilor, a patrupedelor şi a animalelor care se târăsc[f].
24 De aceea, Dumnezeu i-a lăsat pradă necurăţiei, ca să urmeze poftele inimilor lor, dezonorându-şi astfel trupurile între ei. 25 Ei au schimbat adevărul lui Dumnezeu într-o minciună şi s-au închinat şi au slujit creaţiei în locul Creatorului, Care este binecuvântat în veci. Amin! 26 Din pricina aceasta, Dumnezeu i-a lăsat pradă viciilor ruşinoase, căci femeile lor au schimbat relaţiile intime naturale cu unele care sunt contrare naturii; 27 tot astfel şi bărbaţii, au părăsit relaţiile intime naturale cu femeile şi s-au aprins de poftă unii pentru alţii, săvârşind lucruri scârboase unii cu alţii şi primind astfel în ei înşişi răsplata pe care o meritau pentru rătăcirea lor. 28 Şi fiindcă n-au încuviinţat să-L aibă pe Dumnezeu în cunoaşterea lor, Dumnezeu i-a lăsat pradă minţii lor corupte, ca să facă lucruri ce nu se cuvin. 29 Sunt plini de orice fel de nedreptate, de nelegiuire, de lăcomie, de răutate; sunt plini de invidie, ucidere, ceartă, înşelătorie, sunt duşmănoşi, şoptitori, 30 bârfitori, Îl urăsc pe Dumnezeu, sunt obraznici, aroganţi, lăudăroşi, născocitori de rele, neascultători de părinţi, 31 necugetaţi, nu-şi ţin promisiunile, sunt fără afecţiune, nemiloşi. 32 Şi, deşi cunosc hotărârea lui Dumnezeu, potrivit căreia cei ce înfăptuiesc astfel de lucruri sunt vrednici de moarte, ei nu numai că le fac, ci îi şi încuviinţează pe cei ce le înfăptuiesc.
Exodul 20:3-5
3 Să nu ai alţi dumnezei în afară de Mine!
4 Să nu-ţi faci vreun idol reprezentând vreun lucru de sus din cer, de jos de pe pământ sau din apele de sub pământ. 5 Să nu te închini înaintea lor şi să nu le slujeşti, fiindcă Eu, Domnul, Dumnezeul tău, sunt un Dumnezeu gelos, Care pedepsesc copiii pentru nelegiuirea părinţilor lor, până la a treia sau a patra generaţie[a] a celor ce Mă urăsc
Daca noi traiam acum in Vechiul Testament ai fi fost ucis pentru idolatrie sau pentru ca sustii idolatria inchinarea la orice altceva in afara de Dumnezeu deci te sfatuiesc sa te mai gandesti inainte sa arunci cu cuvinte. Am studiat Biblia si stiu exact ce vorbesc, nu ma poti duce de nas, poate pe alte persoane de aici le poti prostii. E de asemenea pacat sa minti.
Poate deia la voi in biserica preotii se culca unii cu altii sau molesteaza copii. Hmm are sens daca citesc versetu de mai sus.
Pai exact asa e cum l-am descris eu. Nu zic ca pentru toata lumea e asa si toata lumea il traieste asa ci zic ca asa e. Exact asa e cum il descriu. Ce e asa greu de priceput?
Testandu-te cu Biblia ce zici tu fata de ce scrie acolo nu prea se pileaza...
"Daca te autentifici fiind CRESTIN tu teoretic trebuie sa traiesti dupa invataturile lui Iisus"
Asta fac. Nu mă cunoști, nu îmi știi viața. De ce presupui că nu o fac?
"Nu prea a functionat atata timp cat doreste sa suprime autonomia si ma ameninta cu focurile iadului aia nu e iubire"
Nimeni nu isi doreste sa iti suprime autonomia în afară de diavol. Mi se pare atat de ironic că oamenii parasesc crestinismul ca sa fie liberi si autonomi, dar pasesc direct in bratele diavolului si a patimilor care îi înrobesc in secunda 2. Un om pătimaș nu e nici liber nici autonom. Sa fii sclavul fricii nu e libertate. Sa fii sclavul urii nu e libertate. Sa fii sclavul mancarii si placerilor trupului nu e libertate. E literalmente opusul libertatii si autonomiei. Patimile își trag numele de la pasivitate. Patimile te fac pasiv, ca o marionetă.
"Daca si-ar fi adus imparatia acum nu mai exista BOALA si MOARTE"
Greșit. Nu asta zice Biblia. Biblia zice ca Imparatia lui Dumnezeu e deja aici. Tu confuzi imparatia cu Ierusalimul ceresc. Acest Ierusalim ceresc va veni la sfarsitul lumii. Atunci va fi un cer nou si un pamant nou si nu va mai exista boală și moarte. Dar Imparatia lui Dumnezeu este deja aici. Duhul Sfant e Dumnezeu. Unde e Duhul Sfant acolo e si Imparatia lui Dumnezeu. Iar profetiile de care vorbesti se refera la sfarsitul lumii, la a doua aratare a Mantuitorului cand va judeca lumea. Le încurci una cu alta.
Mii de sfinti in Biserica ortodoxa fac minuni. Am cunoscut personal un sfant care face minuni. Si am cunoscut personal oameni care au experimentat astfel de minuni. Umblii după umbre pe pereți cu întrebările astea. Pentru că acești oameni care tu sugerezi ca nu exista de fapt ei există.
"De ce Dumnezeu sa lucreze prin medici? asta e o aberatie sincer"
Nu e absolut nimic aberant la asta. Dumnezeu lucrează prin îngeri, prin oameni, prin sfinți și prin păcătoși, prin sărmani și prin împărați. Inclusiv prin satana.
N-a zis nimeni că Dumnezeu are nevoie de medici. El n-are nevoie de nimeni. Medicii au vocația binecuvantata de a face faptele iubirii prin vindecarea aproapelui. Dumnezeu e cel care da oamenilor și îngerilor aceste ocazii de a face bine. Iar Dumnezeu nu e neglijent in nimic. Medicii exista din mila lui Dumnezeu pentru om. Dumnezeu e cel care îi ține in viata si îi inspira in vocatia lor ca medici.
"un Crestin adevarat care chiar il urmeaza pe Hristos are anxietate"
Total greșit. Dumnezeu nu e un tiran care abia asteapta sa-i arunce pe oameni in iad. Ai o viziunea extrem de falsa despre Dumnezeu. Îl vezi ca pe un tiran care abia asteapta sa-i tortureze pe oameni doar pentru ca sărăcuții de ei n-au auzit mesajul biblic. Dumnezeu nu e nedrept. Ba chiar mai mult, Dumnezeu e iubitor. Iti garantez ca Dumnezeu nu trimite pe NIMENI in iad pentru nestiinta. Un creștin adevarat e IMPOSIBIL sa aiba anxietate. De ce ignori ce zice Hristos? De ce nu iti intra odata in capul ala al tau ca Hristos ne-a zis ca anxietatea e semn de necredinta? Daca tu ai fost anxioasa cand ai fost crestina inseamna ca n-ai inteles nimic din Crestinism. Ai citit Biblia degeaba. De ce te lauzi ca ai citit Biblia dar ignori ca Biblia iti zice ca un crestin adevarat n-are anxietate?
Asta fac. Nu mă cunoști, nu îmi știi viața. De ce presupui că nu o fac? Pentru ca ce zici tu si ce scrie in Biblie e o diferenta ca de la cer la pamant.
Nimeni nu isi doreste sa iti suprime autonomia în afară de diavol. Mi se pare atat de ironic că oamenii parasesc crestinismul ca sa fie liberi si autonomi, dar pasesc direct in bratele diavolului si a patimilor care îi înrobesc in secunda 2.
Pai vezi exact ce ziceam te contrazici singur. De ce ma asociezi cu diavolu doar pentru ca nu-ti impart aceleasi idei sau ca nu sunt de aceiasi religie cu tine? Ca asa zice Dumnezeu ca daca nu suntem de partea lui ne baga la foc? Dar de ce? Nu omor nu violez sunt practic un om normal ca si tine am cativa prieteni, ies afara admir natura. De ce sa fiu asociata cu diavolul doar ca imi doresc sa fiu libera? Gandeste-te si tu un pic.
Am intalnit si crestini patimasi si care sunt sclavii urii deci care e diferenta? Doar ca pe voi va salveaza Dumnezeu desi faceti aceleasi pacate ca mine in schimb pe mine ma arunca in iad doar pentru simplu fapt ca nu cred in el?
Cum ramane cu preotii din bisericile voastre care se culca unu cu altul sau care molesteaza copii?
Daca Dumnezeu era bun si iubitor nu permitea la diavol sa faca o marioneta din oameni doar pentru simplu fapt ca isi doresc sa nu fie sclavi. Eu ma simt mult mai libera acum decat cand eram crestina. De aceea consider ca Dumnezeul vostru nu este un dumnezeu bun si nici corect. Si oamenii fara religie pot fi empatici si iubitori dar la Crestini nu le convine treaba asta. Oamenii pot sa fie buni si fara Iisus.
Greșit. Nu asta zice Biblia. Biblia zice ca Imparatia lui Dumnezeu e deja aici. Tu confuzi imparatia cu Ierusalimul ceresc. Acest Ierusalim ceresc va veni la sfarsitul lumii. Atunci va fi un cer nou si un pamant nou si nu va mai exista boală și moarte. Dar Imparatia lui Dumnezeu este deja aici. Duhul Sfant e Dumnezeu. Unde e Duhul Sfant acolo e si Imparatia lui Dumnezeu. Iar profetiile de care vorbesti se refera la sfarsitul lumii, la a doua aratare a Mantuitorului cand va judeca lumea. Le încurci una cu alta.
De ce nu-mi prezinti versete din Scriptura si doar iti exprimi opinia? Eu ti-am prezentat un verset Biblic unde asta spune Iisus, asta le promite ucenicilor sai dar acest lucru nu s-a intamplat desi Biblia trebuia sa fie piatra de temelie pe care sa ne bizuim.
Mii de sfinti in Biserica ortodoxa fac minuni. Am cunoscut personal un sfant care face minuni. Si am cunoscut personal oameni care au experimentat astfel de minuni. Umblii după umbre pe pereți cu întrebările astea. Pentru că acești oameni care tu sugerezi ca nu exista de fapt ei există.
Eu nu cred asta deoarece din nou duce catre idolatrie, lumea se inchina la sfintii x si y si uita de Dumnezeu sau Biblie. Dumnezeu a fost clar cand a zis fara alti zei in afara de el. Deunde stii tu ca nu e cineva platit sa zica ca e bolnav si de fapt sa nu fie si asa sa faca biserica bani?
Exemplu
https://www.youtube.com/watch?v=OyLYdRH2jaU&ab_channel=Minticriminale
De aceea eu prefer sa gandesc critic si rational si sa nu ma mai las spalata pe creier de nici o religie
Daca Dumnezeu are nevoie de oameni si de ingeri sa faca ceva asta inseamna ca nu e omnipotent. :)
Daca Dumnezeu lucreaza prin medici atunci de ce unii mor pe masa de operatie? Sa inteleg ca Dumnezeu a dat buleala sau ingerii?
Daca Dumnezeu lucreaza prin medici de ce gem spitalele de bolnavi si de ce nu stie sa trateze cancerul? Cu siguranta un Dumnezeu omnipotent ar sti sa trateze cancerul nu?
Total greșit. Dumnezeu nu e un tiran care abia asteapta sa-i arunce pe oameni in iad.
Pai nu din acest motiv a creat iadul? Daca era bun nu exista nici iad nici oameni rai deoarece lumea nu avea de ce sa ajunga rea. :)
Viziunea asta amea care tu crezi ca e falsa despre Dumnezeu are motive si dovezi logice pe care ti-le-am prezentat de alungul conversatiei noastre.
Nu te asociez cu diavolul. Ai inteles total gresit. Eu ti-am zis că fara Dumnezeu esti in pericol, esti vulnerabila. Diavolul te uraste, vrea sa-ti facă rău. Dumnezeu e cel care iti da libertate si autonomie. Diavolul e cel care te face sclava. Diavolul iti da frică, iti da ură, iti da patimi. Si daca refuzi protectia lui Dumnezeu ramai pradă unor puteri mult mai puternice decat tine. Te faci pe tine singură o victimă. Nu e vorba ca Dumnezeu te trimite in iad daca nu crezi El. E vorba ca diavolul te duce cu el in iad daca nu esti interesata de protectia si libertatea pe care ti-o ofera Dumnezeu. Și da, e adevarat ca exista crestini patimasi. Si acesti crestini vor fi si ei purtati in iad daca nu se pocaiesc. Nu conteaza ca accepti sau nu intelectual ca exista Dumnezeu, conteaza pocainta sincera. Nu te contrazic ca te simti mai libera acum, problema e ca te simti mai libera pentru ca n-ai inteles crestinismul. Nu ai renuntat la crestinism ci la ideea gresita si anxioasa pe care ai avut-o inainte. Normal ca te simti mai libera acum ca nu mai ai anxietatea, dar anxietatea ai avut-o ca n-ai inteles crestinismul. Întrebarea mea e ce o sa faci dupa ce diavolul te face sclava lui? N-o sa cauti din nou libertatea atunci? Eu nu zic ca ateii nu pot fi empatici si iubitori, problema e ca fara protectia lui Dumnezeu acesti atei se afla in cadere libera. Iubirea si empatia ta n-o sa te salveze de moarte. N-o să te salveze de nimic.
Tu habar n-ai ce e aia idolatrie. Idolatria inseamna sa-L limitezi pe Dumnezeu ca sa-ti facă poftele. Astea faceau paganii cand isi faceau idoli. Sfintii sunt familia lui Hristos. Nimeni nu uita de Iisus si Biblie pentru că are prieteni, iar sfintii sunt prietenii nostri. Sfintii nu sunt zei, sunt oameni. Dar sunt oameni indumnezeiti.
Când am zis eu ca Dumnezeu are nevoie de oameni si ingeri? De ce minți? N-am zis niciodata asta.
"Daca Dumnezeu lucreaza prin medici atunci de ce unii mor pe masa de operatie?"
Pentru că cu o moarte suntem datori toți și Dumnezeu e cel care decide acel moment.
"Daca Dumnezeu lucreaza prin medici de ce gem spitalele de bolnavi si de ce nu stie sa trateze cancerul?"
Pentru ca scopul oamenilor pe aceasta planeta este pocăința. Scopul nu este să vindecam fiecare boala si sa rezolvam fiecare rau pe care tot noi il cauzam, dar fara Dumnezeu. Daca umanitatea ar putea vindeca cancerul si rezolva razboaiele nimeni n-ar mai simți nici o nevoie de Dumnezeu. Uneori vindecarea duce la pocainta, alteori boala in sine. Scopul este pocăința la urma urmei.
"Pai nu din acest motiv a creat iadul?"
Nu. Nu Dumnezeu a creat iadul. Iadul este întunericul cel mai din afară pe care l-au ales îngerii răi sau demonii prin rebeliunea lor. Nimeni nu le-a făcut o temniță, ei singuri și-au făcut-o. Și n-are niciun sens sa zici ca daca Dumnezeu e bun nu trebuie sa exista oameni rai. Oamenii au liber arbitru. Oamenii sunt liberi sa aleaga sa faca binele sau raul.
Nu te asociez cu diavolul. Ai inteles total gresit. Eu ti-am zis că fara Dumnezeu esti in pericol, esti vulnerabila. Diavolul te uraste, vrea sa-ti facă rău.
(Dar daca Dumnezeu ne iubeste de ar aduce pe diavol sa stea aici printre noi si mai ales de ce iar permite acestuia sa ne intre in mintea si sa ne controleze gandurile daca vorbim de un Dumnezeu bun si iubitor de oameni? De ce este inzestrat cu atatea puteri acest diavol?
Daca cineva e este mintit, de ce tot victima plateste?
Acest lucru nu ma convins ca ma iubeste. E ca si cum ai un acvariu cu pesti si te gandesti sa bagi si un pirania printre ei.)
Dumnezeu e cel care iti da libertate si autonomie. Diavolul e cel care te face sclava. Diavolul iti da frică, iti da ură, iti da patimi.
(Pai si Dumnezeul tau de ce permite asta? Daca diavolul ne da astfel de patimi deci noi ca oameni nu am fi rai, daca Dumnezeu lar distruge pe diavol am trai in armonie, de ce nu face acest lucru? Pot sa trag doua concluzii, ori nu vrea ori nu poate.)
Si daca refuzi protectia lui Dumnezeu ramai pradă unor puteri mult mai puternice decat tine.
(Daca Dumnezeu doreste sa faca ceva pentru mine o poate face si fara sa-mi dau eu acordul. Nu cred ca acest Dumnezeu are nevoie de ceva cand ia o decizie daca este Omnipotent.)
Te faci pe tine singură o victimă. Nu e vorba ca Dumnezeu te trimite in iad daca nu crezi El.
(Nu pot avea incredere intr-un zeu pe care nul cunosc, voi nici macar nu stiti la cine va rugati, Dumnezeu asa cum i ziceti voi e un titlu nu un nume, la cine te rogi? Nici macar nu stii. Va rugati la imaginea unui om numit Cezar Borgia, acela este Iisusul din icoanele Ortodoxe. Teoretic dupa Biblia voastra acest lucru va face idolatri. Deoarece in Biblia voastra scrie clar caci nimeni nu l-a vazut vreodata pe Dumnezeu iar cine lar vedea ar muri.)
E vorba ca diavolul te duce cu el in iad daca nu esti interesata de protectia si libertatea pe care ti-o ofera Dumnezeu.
(Deci nu am liber arbitru deoarece nu eu aleg asta. Eu nu aleg sa merg in iad deci de ce as ajunge acolo? Doar pentru ca nu cred in zeul tau? De ce ar avea nevoie un zeu suprem ca eu o fiinta inferioara sa-l validez? Pare foarte obsedat de persoana sa.)
Și da, e adevarat ca exista crestini patimasi. Si acesti crestini vor fi si ei purtati in iad daca nu se pocaiesc.
(Cunosc crestini care se pocaiesc dar continua sa faca pacate, de ce nu ii ajuta zeul tau? de ce se roaga si se roaga in zadar si cauta fel si fel de scuze si motive sa nu-i ajute? Din nou ajung la concluzia ori nu exista ori este rau si daca este rau automat si creatia sa este rea. De ce creatorul da vina pe creatie ca este prost creata si nusi asuma vina ca suntem asa cum ne-a creat el? Eu nu pot sa-mi acuz vopsele acrilice ca sunt defecte doar pentru ca eu nu stiu sa pictez mai bine. Pare copilaresc.)
Nu conteaza ca accepti sau nu intelectual ca exista Dumnezeu, conteaza pocainta sincera. Nu te contrazic ca te simti mai libera acum, problema e ca te simti mai libera pentru ca n-ai inteles crestinismul. Nu ai renuntat la crestinism ci la ideea gresita si anxioasa pe care ai avut-o inainte. Normal ca te simti mai libera acum ca nu mai ai anxietatea, dar anxietatea ai avut-o ca n-ai inteles crestinismul. Întrebarea mea e ce o sa faci dupa ce diavolul te face sclava lui? N-o sa cauti din nou libertatea atunci? Eu nu zic ca ateii nu pot fi empatici si iubitori, problema e ca fara protectia lui Dumnezeu acesti atei se afla in cadere libera. Iubirea si empatia ta n-o sa te salveze de moarte. N-o să te salveze de nimic.
(Deci in final nu conteaza cat de bun esti ci credinta in Dumnezeu, nu conteaza ca esti criminal sau violator atata timp cat crezi in el? Mie nu mi se pare ok asa ceva sincer. Si acel criminal sau violator ce au invatat din asta? Nimic daca altcineva e pedepsit pentru ei. Eu de exemplu daca in ochii acestui zeu sunt vinovata merg in iad si imi achit pacatele dar tu preferi sa le pasezi cuiva nevinovat care nu merita sa plateasca pentru ceva ce nu a facut. Nu mi se pare un Dumnezeu prea justitiar daca face asa. Nu are o justitie prea ok acest zeu si nici ca tata nul vad prea bun ca si-a omorat propriul copil apoi la inviat. Ce tata ar face asa ceva cu copilu lor? Nici unu.)
Tu habar n-ai ce e aia idolatrie. Idolatria inseamna sa-L limitezi pe Dumnezeu ca sa-ti facă poftele. Astea faceau paganii cand isi faceau idoli. Sfintii sunt familia lui Hristos. Nimeni nu uita de Iisus si Biblie pentru că are prieteni, iar sfintii sunt prietenii nostri. Sfintii nu sunt zei, sunt oameni. Dar sunt oameni indumnezeiti.
Nu ai citit cu atentie aceasta porunca...
Exod 20:3-5
3 Să nu ai alți dumnezei înaintea mea.
4 Să nu-ți faci nicio imagine cioplită sau nicio asemănare a vreunui lucru care este sus în cer sau dedesubt pe pământ sau care este în apa de sub pământ.
5 Să nu te închini înaintea lor și să nu le slujești, căci Eu, Domnul, Dumnezeul tău, sunt un Dumnezeu gelos, care pedepsesc nelegiuirea părinților asupra copiilor până la al treilea și al patrulea neam al celor ce Mă urăsc;
Cine va invatat pe voi Ortodoxii sa va faceti icoane si sa plecati capu la ele si sa le pupati? Te rog arata-mi un vers din Scriptura unde zice sa va faceti icoane? Iti garantez ca daca ai citit toata Biblia ai fi stiut acest lucru.
2) Voi i ziceti la preot parinte dar in Scriptura zice
Matei 23:9
9 Şi «tată» să nu numiţi pe nimeni pe pământ, căci Unul singur este Tatăl vostru, şi anume Cel ceresc.
"Daca Dumnezeu lucreaza prin medici atunci de ce unii mor pe masa de operatie?"
Pentru că cu o moarte suntem datori toți și Dumnezeu e cel care decide acel moment.
(Sau poate ca Dumnezeu nu lucreaza prin medici? Pe vremea apostolilor lui Iisus nu a avut nevoie de medici sa vindece oameni, daca doreste sa vindece pe cineva o poate face si fara medici)
"Daca Dumnezeu lucreaza prin medici de ce gem spitalele de bolnavi si de ce nu stie sa trateze cancerul?"
Pentru ca scopul oamenilor pe aceasta planeta este pocăința. Scopul nu este să vindecam fiecare boala si sa rezolvam fiecare rau pe care tot noi il cauzam, dar fara Dumnezeu. Daca umanitatea ar putea vindeca cancerul si rezolva razboaiele nimeni n-ar mai simți nici o nevoie de Dumnezeu. Uneori vindecarea duce la pocainta, alteori boala in sine. Scopul este pocăința la urma urmei.
(Deci admiti ca Dumnezeu este cauza tuturor nenorocirilor? Ma bucur. Mai ales ca e si Biblic:
Isaia 45:7
7 Eu întocmesc lumina şi creez întunericul;
Eu aduc bunăstarea şi tot eu creez dezastrul;
Eu, Domnul, fac toate aceste lucruri! )
Nu. Nu Dumnezeu a creat iadul. Iadul este întunericul cel mai din afară pe care l-au ales îngerii răi sau demonii prin rebeliunea lor. Nimeni nu le-a făcut o temniță, ei singuri și-au făcut-o. Și n-are niciun sens sa zici ca daca Dumnezeu e bun nu trebuie sa exista oameni rai. Oamenii au liber arbitru. Oamenii sunt liberi sa aleaga sa faca binele sau raul.
Daca exista liber arbitru nu te mai ameninta sa-l accepti ca zeu ca altfel ajungi in iad. Eu o iau ca pe o amenintare cand zice ca daca nul accept ajung in iad. Pentru ca eu nu am dorinta nici sal accept nici sa fiu fortata sa stau in iad cu persoane care nu le suport. E in gen ''iubeste-ma sau te bat'')
1) diavolul nu iti controleaza gandurile, dar te atacă în diverse moduri și îți sugereaza sa pacatuiesti. Faptul ca esti de acord cu el e vina ta pentru ca ai liber arbitru. Și Dumnezeu îi permite diavolului să facă asta ca să ne arate noua oamenilor ca suntem dependenti de Dumnezeu. Daca Dumnezeu ne lasă diavolul ne prapadeste. Asta ar trebui să instige smerenie în oameni si sa realizeze ca au nevoie de Dumnezeu pentru protectie.
2) Greșit. Nu am trăi in armonie. Și daca n-ar exista diavolul omul are liberul arbitru să cadă în păcat, dar fără diavol am fi stapanii propriului pacat, incapabili sa ne smerim si pocaim. Dar sub diavol suntem victime ale lui deși victime care au ales asta cu tot dinadinsul tot victime, care pot fi eliberate de sub stapanirea raului. De asta Dumnezeu e bun si iubitor ca a lasat diavolul pe pamant, ca sa vedem rautatea lui fara sa ne-o facem proprie naturii noastre. Daca esti sclav poti fii eliberat, dar daca esti stapanul propriului pacat esti damnat pe vecie, exact ca demonii.
3) Iubirea nu poate exista fara comun acord. Daca un baiat ar veni la tine si te-ar forta sa te mariti cu el nu l-ai putea iubi niciodata. Nu e vorba de omnipotenta lui Dumnezeu. El vrea o relatie adevarata de iubire care se bazeaza pe liberul tau acord.
4) știm foarte bine la cine ne rugăm. La Iisus Hristos; fiul lui Dumnezeu, icoană perfectă a Tatălui Său și la Duhul Sfânt, Domnul dătătorul de viață. Și nu e greu să-L cunoști. Pe Dumnezeu îl întalnesti în pocăință și în dragostea pentru ceilalti și în pacea sufletului tău. În anxietate nu este Dumnezeu, de asta nu îl cunoști. Ai căutat la adresa greșită. Adresa corecta a lui Dumnezeu e pacea sufletului și dragostea față de semeni. Așa îl poți cunoaște și poți știi că se cuvine să te încrezi în El; pentru că doar prin experiența asta ajungi să-i cunoști dragostea ce ți-o poartă.
5) Ba ai liber arbitru. Diavolul te trage in iad pentru ca accepti sa te traga acolo. Pentru asta alegi tu. Dumnezeu e singura ta salvare. Nu are nevoie de validarea ta. Nu ți-a cerut niciodată să-L validezi. El vrea pur și simplu iubirea ta ca să poată avea o relație plină de iubire cu tine și te facă precum e El. Dumnezeu vrea să te îndumnezeiască, să fii prin har ceea ce El este prin ființă. Tu trebuie doar să accepți; să vrei asta. Pentru că nu vrea să ți-o bage pe gât. Dragostea cu forța nu există.
6) aici există 2 posibilitati. Ori nu se pocaiesc cu adevarat, ci doar lasa impresia asta (e imposibil ca tu sa stii adevarul despre inima lor), ori se pocăiesc cu adevarat și Dumnezeu le permite sa cada uneori in pacate ca sa le intareasca virtutile si pocainta. Dumnezeu vrea sa ne pazeasca de mandrie si cand ai impresia ca nu mai faci pacate e usor sa cazi in mandrie. Si asta tot ca sa ne smereasca.
7) Nu am zis asta. Ai o problema gravă de alfabetism functional daca e a 7-a oara cand trebuie sa zic "nu asta am zis". Ai multe greseli teologice aici. În iad nu iti achiti pacatele; nu platesti o datorie. Nu e deloc vorba de asta. Iadul este pur si simplu concluzia finală; ontologica a omului care in lipsa de Dumnezeu se închide în el și înebuneste. Iadul e singurate pentru ca te insigurezi. Iadul e nebunie. Iadul nu e o pedeapsa de la Dumnezeu, nu e "justitie" in sens juridic. E pur si simplu sinucidere. Așa și raiul nu este in sens propiu o recompensa pentru ca nimeni nu-l poate castiga pe merit. Este un dar. Nu trebuie decat sa accepti darul. Altă greseala aici e blasfemia ca Dumnezeu Tatăl L-a omorat pe Iisus. Total fals. Iisus a fost omorat de oameni si de pacatele lor si si-a lasat viata in mod voit.
8) Dumnezeu lucreaza prin medici pentru ca medicii nu sunt zei. Medicii se afla sub autoritatea lui Dumnezeu. Orice creat e sub autoritatea Lui.
9) Dumnezeu este cel care permite dezastrului si calamitatilor naturale sa se intample. Normal că admit asta. Dar n-o face din rautate sau slabiciune ci din iubire față de oameni pentru ca stie ca fara dezastre omul nu se pocaieste.
10) Iadul nu e o amenintare. Nu te forteaza nimeni in iad. Gândește-te așa: dacă nu-L vrei pe Dumnezeu nu vrei nici ceea ce îți oferă El. Ar fi culmea să dăruiesc cuiva casă, haine, mancare si tot ce are nevoie sa traiasca si el sa zica "nu te vreau, du-te de aici!". La un moment dat o sa zic "bine omule, ma duc de aici si imi iau lucrurile cu mine" si atunci omul acela ramane fara nimic. Pentru că tot ce are e de la mine. Plus că de ce nu l-ai accepta pe Dumnezeu? Te iubește, îți oferă tot ce ai, te vindecă de patimă; te protejează; te face mai bună. Care din lucrurile astea sunt rele? Ce nu e de dorit de aici? Ar trebui să-ți pui serios întrebarea "dacă Dumnezeu îmi dă tot ce eu iubesc și vrea să-mi dea fericire veșnică ce motiv real aș avea să nu-L iubesc?" Nu mă interesează raspunsul tau. Pastreaza-l pentru tine.
"Platón nu este contradictoriu ci analog."--pentru rubrica "Din putul gandirii".
"Si mie au vrut sa imi provoace alzheimer. Toti occidentalii si protestantii si-au concéntrate fortele la maxim ca sa ma doboare. Iar astia au fata de om pentru ca i-am vazut in act." este delir de paranoia.
Crezi ca raul exista doar la occidentali sau protestanti?
raul exista peste tot in lume si nu esti singura victima.
Sa stii ca protestantii is mai crestini ca ortodoxi, ei cel putin nu se roaga la chipuri cioplite care i trimit in iad.
Dumnezeu ingaduie raul. Nu inteleg de ce voi, ateii, aduceti ca "argumente" toate lucrurile rele care se intampla in lume pentru a demonstra ca Dumnezeu e "rau". Efectiv, nu vedeti cat de absurde sunt aceste "argumente"? De cate ori in viata ta nu ai vazut ca de fapt o situatie mai grea din viata ta a fost spre binele tau? Nu mi spune ca nu stii ca raul e indispensabil dezvoltarii noastre spirituale, cel putin asa as zice eu. Cum as putea sa invat sa ma feresc de minciuna daca nu stiu ce e minciuna? Cum as putea sa ma bucur de sanatate daca n as sti ce e boala? Cum pot sti ce e pacea daca nu trec prin momente zbuciumate sau chiar razboi?
Am văzut undeva ca ai scris că noi trăim în noul testament. Că sa ști și tu că Biblia e formata din trei părți. Vechiul testament, noul testament și renascetismul
Intrebarea dvs. prezinta printre altele, o intrebare afirmatie, si anume:
,, Vi se pare ca Dumnezeu este intr-adevar asa bun cum ni sa predicat avand in vedere tot ce se intampla in lume?"
Raspuns: fiindca Creatorul este intr-adevar bun, i-a dat omului anumite legi pe care sa le respecte ca sa-i fie si bine pe acest pamant.
Fiindca faceti referire,, la ce se intampla pe pamant" doar trei explicatii:
- Jeshua Hamaschia a spus,, in lume veti avea necazuri, dar indrazniti, Eu am biruit lumea"
- porunca II-a spune,, voi pedepsi nelegiuirea parintilor in copii pana la a III -a si a-IV -a generatie, deci raspunzatori de suferrinta copiilor sunt parintii, bunicii, strabunicii acestuia, antegeneratii care in ipocrizia, aroganta, ignoranta si nebunia lor au incalcat legile Creatorului, cu, consecinte asupra generatiilor ce au iesit din ei.
- Creatorul este drept si respecta dreptul de alegere al fiecarui om de pe pamant in deciziile luate, fie bune, fie rele.
,, Plata" pentru deciziile bune sau rele din viata fiecaruia a fost amanata dar nu la nesfarsit, fiecare va raspunde sau va fi rasplatit cand Creatorul va hotara ca s-a implinit timpul.
Scrii :,, Nu trebuie nimic, fiecare face ce vrea atât timp cat nu face rău la nimeni e liber sa faca ce vrea in opinia mea. "
Intrebare: de unde stie, de unde are convingerea corecta o persoana, cum spui tu, ca facand ceea ce vrea, nu face rau la nimeni?
Care sunt reperele morale, empatice, bazate pe respect, etc. la care se raporteaza aceea persoana care face ce vrea si, cum spui tu, mai stie, e constienta ca nu face rau la nimeni?
Daca ai ramane fara picioarele tale sau ai ramane orb, ori ai ramane cu un handicap sever pe intreaga viata din cauza greselii, a raului facut de cineva, sa vezi ce repede ai sa constientizezi ca raul exista si te-a lovit ca un tanc.
Atunci n-ai mai fi ipocrit cand cineva iti va arata drumul spre WC-ul public ca sa nu te caci in pantaloni in centrul orasului, atunci n-ai mai fi ipocrit cand cineva te va duce in brate pana la etajul blocului pentru ca tu nu poti sa urci scarile cu caruciorul cu rotile, etc.
Modul respectiv, la care faci referire exista si se numeste,, Deschidere", este o trasatura pozitiva de caracter si este opusa Ipocriziei si Autosuficientiei(convingerea gresita a omului precum ca, le stie si le intelege pe toate).
Logica dumitale, afisata prin rspunsul,, ...nimic din ce facem noi aici nu e rau" e periculoasa si irationala.
Daca cineva te-ar injunghia, lasandu-te cu handicapul de a purta tub de scurgere caca sau pipi, etc. pe tot restul vietii, daca cineva prin greseala lui te-ar lasa fara picioare sau fara vederea ochilor, atunci sa vezi cum dumneata te-ai trezi din ignoranta si ipocrizia de acum si ai constientiza ca raul exista si ti-a fost facut de altul dumitale.
Daca devenind orb iti va veni sa te caci cand esti la distanta de casa in mijlocul orasului si nu te vei caca in pantaloni intrucat un om constient a vut mila de tine si te-a indrumat la WC ai sa constientizezi ca binele exista.
Daca i ramane fara picioare, din cauza greselii cuiva, si trebuind sa urci etaje nu vei putea fiind in carutul cu rotile atunci vei intelege ca cel ce te-a luat in brate si te-a urcat pe scari pana la apartamentul dumitale, ti-a facut un bine.
N-ai înțeles la ce am făcut referire. Am avut în vedere faptul că oricât de deschis ai fii genul ăsta de oameni o să vadă că nu gândești ca ei și de aia o să te acuze că ești spălat pe creier. De aia am făcut ironia că "în ce mod dogmatic si fixist trebuie sa gandesti ca sa nu fii spalat pe creier?". N-ai înțeles ironia mea
Scrieti:,,Dumnezeu lasă păcătoșii pe pământ nu pentru că nu mai are loc în iad..."
Intrebare: ati fost in iad si ati constatat ca nu mai sunt locuri?
Pe ce logica se bazeaza aceasta afirmatie a dvs?
Scrieti:,, Dumnezeu se bucura nespus când aduce un păcătos pe calea dreaptă!"
Intrebare: dupa cum scrieti sunteti sigur ca Dumnezeu aduce prin vointa sa proprie pacatosii pe calea cea dreapta? Si, daca pacatosii nu vor sa se intoarca pe calea cea dreapta, tot Dumnezeu ii aduce pe calea cea dreapta?
Unde mai este libertatea de alegere a pacatosului daca, asa cum scriet, Dumnezeu hotaraste sa-i aduca pe calea cea dreapta?
Scrii:,, Iov a fost greu încercat de Dumnezeu..."
Eu am citit in Biblie ca Satana a cerut sa-l provoace pe Iov, sa se atinga de bunurile si familia iar Dumnezeu a fost responsabil indirect de comportamentul lui Satan, pentru ca i-a dat aprobarea.
De vreme ce ati adus in discutie cazul lui Iov, caruia Stan i-a provocat saracie, boli, si moartea sotiei si a copiilor sai... intrebarea este:
S-a mai putut bucura Iov de noua sotie si noi copii uitand ca prima sotie si copii i-au fost ucisi, prin acordul de actiune asupra sa, acord dat de catre Dumnezeu lui Satan?
Dvs. v-ati mai bucura pe deplin daca primiti o alta sotie si alti copii dupa ce traiti drama, provocata, a mortii primei sotii si a copiilor dvs?